Pupjes van het 5de nestje van Asha (24-06-2016)

Het laatste nieuws24 Juni: Onze jongste pupjes worden weer al 1 jaar !!

Onze kleinste dreumesjes van Asha worden vandaag weer al 1 jaar! Wat gaat de tijd toch weer snel.... zo hebben we pupjes in huis en zo vieren we weer al hun 1ste verjaardag. Wij wensen al onze knuffelberen een hele fijne verjaardag en natuurlijk zijn er weer foto's en leuke berichtjes toegestuurd. Lees hieronder de leuke verhalen!

Tess : Hoera, Tess 1 jaar! Ongelooflijk dat ze alweer bijna 1 jaar bij ons is. Tess is een hele lieve hond met een superhoog kroelgehalte. Samen met de kinderen gaat het erg goed, ze zijn dol op elkaar en ze vinden het superleuk om met elkaar te ravotten. Sowieso vindt ze spelen met een touw helemaal geweldig en zal ze ook net zo lang tegen je aanstoten met het speeltje totdat je uiteindelijk zwicht en het trekspelletje met haar aangaat. Als we met heel het gezin naar het bos of het strand gaan zal ze iedereen in de gaten houden en zorgt ze ervoor dat we bij elkaar blijven, echt geweldig om te zien! Het strand aan het eind van onze straat had ze al ontdekt maar sinds kort ook het water wat daarbij hoort.......ze kan het niet meer voorbij lopen zonder even een duik te nemen. Zeker nu tijdens het warme weer vindt ze het heerlijk om daar 's avonds de boel onveilig te maken met vriendjes en vriendinnetjes. Ook is Tess erg waaks, houdt alles rondom het huis goed in de gaten zonder te blaffen. Maar zodra er een onbekende binnen komt zal ze deze persoon luidkeels aankondigen. Het duurt eventjes voor het ijs gebroken is maar heb je eenmaal haar vertrouwen dan is ze niet meer bij je weg te slaan en zal ze om aandacht blijven vragen. Autorijden vindt ze ook geweldig. Zodra ze door heeft dat ze mee mag rent ze al naar de auto en blijft daar opgewonden heen en weer rennen. Zijn we vertrokken dan zit ze meestal eerst even rond te kijken maar al snel zal ze op de rug gaan liggen en valt ze als een blok in slaap. In de meivakantie is ze mee geweest naar Frankrijk en pas geleden nog naar Engeland. Ze vindt het allemaal prima zolang ze maar in onze buurt is. Kortom, het is een heerlijke knuffelbeer, zijn superblij met haar en zouden haar voor geen goud meer willen missen!! Hopelijk mogen we nog heel veel jaren van haar genieten!!

Noa : Het is ongelofelijk dat Noa al weer 1 jaar is.. Noa is lief, makkelijk, speels en altijd vrolijk. Ze denkt ook dat ze nog steeds op schoot kan zitten, wordt toch krapjes in een stoel. Ze bewaakt haar erf ook al heel goed met haar zware blaf. Aan de riem luistert ze perfect, maar zodra ze aan de dijk los is, is ze ook los en kun je rustig wel eens een half uurtje op haar moeten wachten, tenzij er een andere hond komt, dan is ze er onmiddellijk. Water vindt ze heerlijk, ze heeft vandaag voor het eerst echt gezwommen, maar ook moddersloten zijn leuk, fijn als je die naast het huis hebt! Ze eet alles, papieren zakdoekjes zijn favoriet, maar ook takjes zijn heerlijk. Ze is gesteriliseerd, daar is ze ook heel snel van hersteld. We hebben haar twee keer mee genomen op vakantie, dat ging ook prima, auto rijden vindt ze heerlijk. Kortom het eerste jaar is omgevlogen, ik heb ervan genoten en ik hoop dat er nog vele zullen volgen !!

Kay : Kay 1 jaar, wat gaat de tijd toch snel en hij is gewoon niet meer bij ons weg te denken. We weten nog precies hoe hij na vele lange bezoekjes dan toch eindelijk met ons mee mocht. Kay was de eerste die het nest ging verlaten en wat was het spannend. Op naar een nieuw huis waar dan ook nog eens 3 katten waren, maar dat is gelukkig vanaf dag 1 goed gegaan. Donna is zelfs zijn vriendinnetje geworden. In de bench heeft hij niet lang gezeten, want hij deed het supergoed. Het enige wat hij af en toe gesloopt heeft is een kattenkleedje of knuffel maar hij heeft nooit aan de meubels gezeten of waardevolle spullen. Kay is een actieve hond die graag met stokken, ballen, flossen en knuffels speelt. En wat is hij nu toch al beresterk met de trekspelletjes. Hij vind het geweldig om met de auto mee te gaan, dat staat dan ook wel garant voor leuke uitjes. Lekker langs de Schelde lopen of beter nog er gewoon in. Wat een waterrat !! Verder is hij heel soclaal met andere honden. Hij is ook al een paar keer, als hij echt niet met ons uitje mee kon, bij zijn halfbroer Boaz geweest. Verder is hij helemaal dikke maatjes met Tess, de chodsky pers van mijn zoon. Ze zien elkaar regelmatig en ze heeft hier zelfs al 2 keer een vakantie doorgebracht en die 2 samen te zien is echt geweldig. Ook hebben we het afgelopen jaar al wat uitjes met de Berner Sennen vereniging gehad en zoveel berners bij elkaar is heel mooi en bijzonder. Zo kom je dan ook vaak andere Schorrenkruidjes tegen. We hopen nog vele uitjes te maken met hem en nog heeeeeeel lang te kunnen genieten van onze kanjer!!

Zola : We zijn alweer bijna een jaar verder vanaf dat Zola bij ons in huis kwam en wat een geweldig jaar!! Zola is een ondernemende, enthousiaste en ondeugende hond. Vanaf dag 1 graaft ze overal kuilen waar ze het liefst haar heerlijke botten in verstopt. De kinderen hebben haar in hun hart gesloten en zij hen. Ze spelen liefst de hele dag samen waarbij met z'n drieen op de trampoline favoriet is. Zola is een echte knuffelkont, zoekt geregeld haar aandacht bij ons, eenmaal een aai over haar bol of wat gekriebel in haar nek en je kunt er niet meer mee stoppen. Ze past goed op ons, houdt goed in de gaten of we alle vier nog met haar meelopen of dat er iemand achter is gebleven. Haar waaksheid slaat soms wat door want het duurt best een poos voordat ze stopt met blaffen naar visite, voorbijgangers of bezorgers. Dat moet er echt nog verder uitgetraind worden. Zola is echt ons vijfde gezinslid! Haar eerste vakantie was geweldig. Heerlijk rennen aan de kust van Denemarken. Deze zomer is ze tijdens onze vakantie uit logeren geweest bij een hondenopvang aan huis op een paardenboerderij. Ze heeft geweldige weken gehad. Ze is dol op andere honden, kan er geen genoeg van krijgen om met ze te spelen. Zola is redelijk onderdanig wat maakt dat ze snel met ze klikt. Een opvallend kenmerk is dat Zola vrij klein is, meer dan 10 cm onder het gemiddelde en lijkt ook niet echt meer te groeien in hoogte. Ze was het kleinste hondje uit het nest maar dat zegt niet altijd iets over de uiteindelijke hoogte. Verder is ze gezond, doet de laatste weken wat moeilijk met haar brokken. Eet liever wat culinairder. We hebben de geperste brokken veranderd in eenzelfde samenstelling vette brok wat wel wat beter gaat. Kort samengevat hebben wij geen moment spijt van de keuze voor onze Zola!

Beer :

28 augustus: Tess wordt als laatste opgehaald.

De baasjes van Tess komen haar vandaag na een lange vakantie ook ophalen. Voor de kinderen was het de langste vakantie ooit, omdat ze niet konden wachten tot deze dag werkelijkheid zou worden. Voor ons is het het laatste pupje wat gaat vertrekken en het zal weer heel stil worden in huis..... de poetsdag kan beginnen.....

Tess wordt nog eens goed geknuffeld

Tess met haar nieuwe baasjes

27 augustus: Zola gaat naar haar nieuwe baasjes.

Vandaag gaat Zola naar haar nieuwe baasjes, zij krijgt een prachtig leven in de bossen.

Nog 1 keer samen genieten

Zola met haar nieuwe baasjes.

21 augustus: Morres gaat ook naar zijn nieuwe baasjes.

Morres gaat vanaf vandaag bij zijn grote zus Flo wonen. Flo is speciaal meegekomen om met haar broertje kennis te maken en op te halen. Zo te zien gaan ze samen een mooie toekomst tegemoet!

Morres heet voortaan Beer

Beer met zijn nieuwe baasjes en zijn grote zus FLO !

20 augustus: Vandaag is Noa naar haar nieuwe baasjes gegaan.

Noa heeft ons vandaag verlaten en gaat zich lekker laten verwennen door haar nieuwe baasjes.Samen met Asha nog even lekker een kluifje delen en na een dikke knuffel vond Asha het prima om afscheid te nemen.

Afscheid van mama !

Noa met haar nieuwe baasjes

18 augustus: Kay gaat ons als eerste verlaten.

Vandaag gaat Kay ons verlaten en wordt hij opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Gelukkig blijft hij in de regio en zullen we hem nog vaak kunnen zien. Na een afscheidsknuffel met Asha en Lori is hij klaar voor vertrek!

16 augustus: De pupjes gaan mee wandelen.

De pupjes zijn nu groot genoeg om te gaan oefenen aan de riem te lopen, ze vinden het maar wat spannend in de grote wereld buiten! Maar als ze even moe zijn, dan willen wij ze graag even dragen.....

15 augustus: De pupjes worden ingeent.

De dierenarts is vandaag langs geweest om de pupjes in te enten en de medische controle uit te voeren. Op 2 kleine navelbreukjes na, heeft hij het hele nestje medisch goed gekeurd, de medische paspoortjes afgegeven en zijn de pupjes klaar voor vertrek.

5 augustus: De Chipper is langs geweest.

Vandaag is de Chipper van de Raad van Beheer langs geweest om de pupjes te chippen en de DNA-test af te nemen. Hij was heel tevreden over de organisatie van het nestje en daar zijn wij trots op!

30 juli: Foto-tijd

De pupjes zijn 5 weken oud en het is tijd om lekker voor de camera te gekken!!

25 juli: Voor het eerst zelf naar buiten!

Vandaag gaan de pupjes voor het eerst zelf naar buiten, maar die drempel is wel erg hoog en eng om vanaf te stappen, de eersten rolden dan ook naar buiten. Eenmaal buiten waren ze toch wel heel nieuwsgierig..... Natuurlijk was Asha daar ook bij.

22 juli: De pupjes zijn 4 weken oud.

We zijn gestart met het eten van geweekte brokjes in puppymelk. Ze vinden het heerlijk! Maar melk drinken bij Asha blijft toch ook wel heel lekker. Nu we al zo groot worden, kunnen we gewoon blijven staan bij Asha. We vinden het ook heel leuk om samen te spelen, maar na al dat eten en spelen zijn wij toch echt wel moe.

Smullen

De geweekte brokjes

Drinken bij Asha

Gewoon blijven staan

Samen spelen

Of alleen

We zijn moe

Heel moe

17 juli: De pupjes zijn ruim 3 weken oud.

Alle pupjes hebben hun eerste tandjes en dan wordt het tijd om aan andere voeding te gaan denken. We zijn gestart met de pap uit een flesje..... de een vindt het fantastisch en de ander vindt de speen van het flesje helemaal niks. Buiten was het ook heerlijk weer en het moment om mooie buiten-foto's te maken.

De eerste papflesjes

De familie foto

De Jongens

De Meisjes

08 juli 2016: De pupjes zijn 2 weken oud

Wat is Asha toch weer een zorgzame moeder, ze zorgt goed voor haar kroost, maakt iedereen mooi schoon en geeft ze ruim voldoende melk.... voor haar is het deze keer een makkie. De oogjes zijn allemaal open en de pupjes kunnen zelfs al een stukje lopen. Af en toe mogen ze de werpkist al uit!!

01 juli 2016: De pupjes zijn 1 week oud

De pupjes zijn vandaag weer al 1 week oud en groeien als kool!! Ze gaan zelfs al de eerste pogingen ondernemen om te lopen. Wat zijn ze toch weer lief. De reutjes gaan Morres en Kay heten en de teefjes Tess, Zola en Noa.

26 juni 2016: De pupjes zijn heel tevreden bij Asha

Asha is weer heel zorgzaam voor haar pupjes, er heerst gewoon een enorme rust in huis, alles is tevreden !!

24 juni 2016: Asha is bevallen.

Asha is vandaag bevallen van 5 prachtige pupjes, 3 teefjes en 2 reutjes. Zowel moeder als pupjes maken het uitstekend !!

23 juni 2016:De laatste loodjes

Het wordt zwaar voor Asha, het warme weer werkt er niet aan mee voor haar. Hopen dat de bevalling snel begint.

17 juni 2016:Asha is drachtig

Asha is drachtig en het wordt tijd om de kraamkamer weer op te bouwen. Wij zijn er klaar voor!