Pupjes van het 4de nestje van Asha (01-05-2015)

Het laatste nieuws1 Mei 2018 : Onze Berners worden vandaag 3 jaar !!

Vandaag worden onze Berners 3 jaar. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel, want ook deze kanjers zijn weer al jarig en hebben veel mooie berichtjes en foto's gestuurd. Wij wensen alle broertjes en zusjes een hele fijne verjaardag en we hopen dat jullie lekker verwend zullen worden.

Kjell: De tijd vliegt voorbij, Kjell aka Beer alweer 3 jaar. 3 jaar geleden alweer dat we de keuze hebben gemaakt om Kjell in ons gezin te verwelkomen en nog geen moment spijt ervan gehad. Als heerlijk klein pupje bij ons gekomen en uitgegroeid tot onze grote knuffelbeer. Dol op knuffelen, het liefst wil hij de hele dag geaaid worden en als je stopt dan laat je met je poot wel merken dat we door moeten gaan met aaien. Buiten lekker actief, maar thuis kan je heerlijk lui zijn. Dol op de kinderen en o wee mocht er iemand kwaad in de zin hebben dat laat hij duidelijk merken dat dat toch echt niet de bedoeling is. We hopen nog vele jaren te mogen genieten van je heerlijke gezelschap.

Joris: Joris is uitgegroeid tot een lieve, betrouwbare, echte reu, is dol op kleine kinderen, poezen, kleine hondjes en zijn gezin en hij blijft enorm enthousiast. Bezoek wordt altijd uitgebreid begroet en het liefst zou hij op schoot kruipen.(Jammer voor hem dat zijn omvang en gewicht dat niet toelaten) Momenteel zit hij met poot op mijn schoot af te wachten tot deze mail klaar is en hij weer alle aandacht krijgt. Hij vindt het nog steeds fijn ergens onder te liggen, bv onder de tafel of eetkamer stoelen, hij vergeet echter dat het lang geleden was dat hij daar nog onder paste. Het is een grote lieverd en we hopen op nog vele gezonde en blije jaren.

Nora: De tijd vliegt inderdaad. Met Nora gaat alles prima. Ze is een vrolijke enthousiaste hond. Elke keer als je thuis komt, dan begroet ze je of je dagen weg bent geweest. Het maakt niet uit hoe lang je echt weg bent geweest. Ze waakt ontzettend goed. Niemand komt onopgemerkt het erf op. Ze blijft blaffen totdat de visite gaat zitten. In heb begin is ze terughoudend, maar zodra ze door heeft dat het goed is dan kruipt ze het liefst bij iedereen op schoot. Mee op het land vindt ze geweldig, maar ze heeft niet altijd zin om te luisteren als ze een lekker geurtje heeft opgepikt met haar neus. Hopelijk kunnen we nog lang van haar genieten.

Bikkel: Onze Bikkel al weer 3 jaar. Wat gaat het snel. We genieten elke dag van hem. Bikkel is zo ontzettend lief. Het is een echte knuffelbeer. Het liefste is Bikkel heel de dag bij je. Zit je in de bank ligt Bikkel ook in de bank. Zit je aan tafel ligt Bikkel onder de tafel. Zo grappig. Bikkel gaat overal mee naar toe waar het kan. Hij gaat lekker mee op vakantie's want aan autorijden heeft hij geen hekel. Kortom wij zijn zo ontzettend blij met Bikkel!!!! We hopen nog heel veel jaren van hem mogen te genieten. Hij geeft ons zoveel liefde en daar smelt je alleen maar van. Wij wensen alle broertjes en zusjes van Bikkel een hele fijne verjaardag!!!

Pebbels: De tijd gaat inderdaad snel, het lijkt nog pas vorig jaar dat we naar de pupjes kwamen kijken bij jullie! Pebbles is opgegroeid tot een hele leuk en gezellige hond. Samen met Puk hebben ze het heel gezellig. Ze waken samen op ons erf, waarbij Pebbles het meeste waakt en blaft, net het stoppen wanneer ik het zeg is wel eens moeilijk! Als we gaan wandelen moet de riem niet aan, die houd ze zelf wel beet, heel handig. Ze kan ook een ontzettende smeerpoets zijn, als ze ergens in rolt of eens in de sloot springt stinkt ze een uur in de wind. Ik heb nog geen hond gehad die zo goed luistert als Pebbles, is ze in het land en je roept of fluit komt ze direct terug.

Bono: Bono is een ontzettend actieve vrolijke hond die altijd vol energie is. Hij bewaakt ons terrein vol overgave. Soms iets te enthousiast. Fietsers en wandelaars schrikken nogal eens van hem. Hij is een zeer soepele atletische Berner. Hij is heel graag buiten. Pas als het donker wordt komt hij naar binnen. Als hij buiten is en er komt iemand langs sprint hij naar zijn touw en verwacht dat je echt even met hem komt spelen. Bono heeft ook wel een vervelende eigenschap en dat is dat hij heel veel van straat denkt te kunnen eten. Laatst moest hij met spoed geopereerd worden omdat er een flinke steen vast zat in zijn dunne darm. Bij de operatie ontdekte de dierenarts vlakbij de steen ook nog een maiskolf. Hierdoor moest hij dus een paar dagen binnen blijven en dat vond hij echt niet leuk (Zie foto bij de achterdeur) Gelukkig is hij weer helemaal hersteld.

Boy: Vandaag wordt onze Boy 3 jaar! Je zou denken dat hij zijn streken dan al wat kwijt is maar niets is minder waar. Hoe meer hij kan rennen hoe beter en dan graag naast de fiets van de baas. 2 weken geleden is hij zelf naar buiten gegaan. Door met zijn poten de voordeur open te maken. Kortom nooit een saaie dag met onze Boy. Verder houdt hij super veel van knuffelen en snoept hij graag het laatste restje vla van baas.

Jaco: De tijd vliegt idd voorbij! Met Jaco gaat het goed! Hij is onze grote vriend!! Hij is heel erg lief voor de kinderen en heel waakzaam voor ons huis!! Sinds vorig jaar heeft hij er een vriendje bij, onze kat Pip. Ze zoeken elkaar heel vaak op voor een knuffeltje. We hopen dat we nog heel lang van onze lieve knuffelbeer mogen genieten!!!

Bella: Onze Bella is vandaag gedekt. Ik hoop dus dat we over 9 weken pupjes hebben! Verder gaat het super met haar, ze is lief voor de deelnemers van de zorgboerderij en kent ze allemaal! Ze weet wel precies als er een vreemde op het terrein is. Dan blaft ze heel hard... Goede waakhond dus...

Loewie: Alweer 3 jaar maakt Loewie deel uit van ons gezin amen met zijn grote zus Ilke van 4. Loewie is de baas over Ilke. Ilke zal geen stap verder zetten als Loewie aan het snuffelen of plassen is. Pas als Loewie weer voor op loopt dan kunnen we verder met de wandeling. Loewie is altijd op wat voor manier dan ook aanwezig. Hij is degene die het meest van knuffelen houd, en heb je toevallig geen tijd of geen zin dan zorgt hij wel dat hij zich op zo'n manier opdringt dat er geen ontkomen aan is. Hij komt dan tegen je aanhangen of legt zijn voorpoten op de je schoot en zet dan zijn zieligste blik op. 's Ochtends is hij ook degene die je komt begroeten met een heel verhaal, hij gromt geeuwt piept en blaft . Alle geluiden die hij kan maken worden erbij gehaald om maar met het baasje in gesprek te gaan. En als baasje dan de riem pakt!!!!!! Dan slaat hij zo hard met zijn staart tegen alles aan dat er wel eelt op die staart moet zitten. Zo hard gaat dat staartje dan op en neer. Spelen met zijn zus doet hij ook graag waarbij hij meestal de winnaar is maar zijn zus zorgt er ook voor dan hij weleens met een judoworp op zijn rug gegooid wordt ( girlpowerrrr) Loewie houd ook wel van een lekker verzorgingsmomentje. Als de poothaartjes geknipt worden ( omdat we niet van fluffy poten houden ) dan gaat hij er goed voor liggen zodat we de haartjes bij de poten weg kunnen knippen. Hij valt er bijna van in slaap zo geniet hij daarvan. Al met al hebben we het getroffen met ons zachtaardig reutje die buiten dan toch zijn mannetje wel staat!!

1 Mei:Onze pupjes worden vandaag 2 jaar !!

Onze pupjes van Asha worden vandaag 2 jaar! Wat gaat de tijd toch weer snel.... zo hebben we pupjes in huis en zo vieren we weer al hun 2de verjaardag. Wij wensen al onze knuffelberen een hele fijne verjaardag en natuurlijk zijn er weer foto's en leuke berichtjes toegestuurd. Lees hieronder de leuke verhalen!

Pebbles: Pebbles is een hele enthousiaste hond, een goede waker, als ze blaft lopen bezoekers niet zomaar door!! Tijdens het lopen luisterd ze ontzettend goed, heb je heel de polder doorgelopen, is ze nog niet moe, en apporteren doet ze als de beste, daar krijgt ze geen genoeg van. Ze is altijd samen met maatje Puk. Als we naar het strand gaan springt ze het diepe water is, wat nog geen hond bij ons gedaan heeft. Ze krijgen vandaag een lekker bot van ons!!

Bikkel: 1 Mei alweer 2 jaar. Wat gaat het hard!! Bikkel is een lieve en zeer aanhankelijke hond. Het liefst is hij bij zijn eigen gezin in de buurt. Hij is zeer waaks op zijn eigen terrein en kijkt graag eerst het katje uit de boom. Maar als eenmaal het ijs gebroken is, is hij niet meer bij je weg te slaan. Auto rijden vindt hij ook super leuk, dus daarom gaat hij altijd gezellig met ons mee op vakantie. De zomervakantie gaat Bikkel weer mee naar Frankrijk waar hij volop kan rennen en zwemmen om heerlijk af te koelen. We genieten volop van onze lieverd!! We zijn zo ontzettend blij met hem!!

Nora: Onze Nora wordt inderdaad weeral twee!! Ze is lief, actief, waakzaam, terughoudend, dolenthousiast. Ze is alleen in het verkeerde lichaam geboren. Ze was volgens mij liever een schoothondje geweest. Het liefst is ze overal bij en zit ze graag op schoot. Als er iemand op het erf komt blijft ze blaffen. Als degene dan binnenkomt moet ze eerst even ruiken en wennen, maar daarna kan ze geen genoeg van de aandacht krijgen. Kortom we genieten elke dag van haar.

Loewie: Onze Loetje of Loewie. Waar zullen we beginnen. ..... onze machoman die de baas in huis is. Alles wat grote zus heeft moet hij hebben. Hij kijkt en hop zuslief laat het meteen uit haar bek vallen. Balletje gooien buiten..... hij moet en zal het balletje hebben. Maar ja zuslief is sneller dus wat doe je dan: 1. je snauwt haar af al voordat ze wilt gaan rennen zodat jij eerder bij de bal bent of 2. Je rent achter zuslief aan, als zij de bal heeft en je bent bij haar dan blaf je en pakt de bal af! Maar ons Loetje heeft ook een softe kant hoor. Als er een kroelerig is in huis dan is het Loewie. Als we in de avond op de bank zitten en hij wilt aandacht dan hangt hij letterlijk met heel zijn lijf tegen je aan net zo lang totdat je hem gaat aaien. En als je dan bezig bent dan legt hij zijn hoofd op schoot en kijkt je dan heel zielig aan. Je kunt dan eigenlijk niet stoppen met aaien. Een oormassage of borstelbeurt vind hij helemaal geweldig en het knippen van de haartjes bij zijn poten is een ontspanmomentje voor onze stoere boy????. Zijn favoriete bezigheid is het knagen op een Antler's gewei. En wanneer doet hij dat meestal in de ochtend om 5.30 als z' n baasje beneden is of om 20.00 als de tv aan staat en de baasjes willen tv kijken! Door het geknars moet de tv rm wat harder gezet worden. Al met al hebben we een lekker knuffeldier erbij die buiten een heertje ( lees boef of draak) is maar binnen een echte sul. En ondanks dat zuslief goed luistert zeggen we dat Loewie beter luistert dan zijn zus!

Bella: Het gaat heel erg goed met Bella, Ze is een grote knuffelkont hier op de zorgboerderij. Vreemde mensen vindt ze maar niks, daar moet ze altijd eerst heel erg tegen blaffen totdat ze gaan zitten. Dan is alles weer goed. Precies haar moeder herinner ik me...Bella vind het erg leuk om de andere honden hier op de boerderij aan te steken om bij het hek te gaan blaffen. Als ze wegrent kijkt ze nog even achterom of ze wil zeggen..kom op jongens rennen ! Het plan is om met Bella een keer een nestje te krijgen. Misschien dit jaar nog maar dat hangt nog van een paar dingen af en of het lukt natuurlijk. Ze is in ieder geval helemaal goedgekeurd door de dierenarts op heupen en ellebogen. Verder hopen we nog heel lang veel plezier met haar te beleven.

Joris

Kjell

22 Mei 2016:De reunie van ons 4de nestje.

Vandaag hebben we de reunie van het 4de nestje gehouden, een jaar later konden alle broertjes en zusjes weer samen ravotten in onze tuin..... net als toen. Nou dat hebben ze gedaan hoor! Na een lekkere traktatie van echte hondentaart hebben we met zijn allen een grote wandeling gemaakt. Bij thuiskomst was er natuurlijk voor de baasjes ook een hapje en een drankje. Wij kijken terug op een hele gezellige middag !!!

1 Mei 2016: Ons 4de nestje wordt weer al 1 jaar !

Het is weer feest op het Schorrenkruid. Ons 4de nestje wordt vandaag 1 jaar, wat gaat de tijd toch snel. Het jaar is omgevlogen!! We hebben iedereen weer gevraagd om een korte reactie te schrijven over dit eerste jaar, maar zoals blijkt, valt er zoveel te vertellen over onze kanjers, dat het niet in 2 regels samen te vatten is. Geniet samen met ons van alle belevenissen :

Jaco: Jaco is alweer bijna een jaar oud, wat gaat de tijd snel! De tijd van een kleine puppy is al lang voorbij, inmiddels tikt de weegschaal 40 kilo aan. Jaco is een prachtige reu geworden, met een stoer, donker koppie, maar met een hart van goud! Hij speelt fantastisch met onze jonge kinderen en ook met andere honden kan hij goed overweg. Vreemde mensen bij ons thuis kunnen rekenen op een waaks ontvangst! Zijn donkere snuut en diepe blaf maken flink indruk! Hij is dan fanatiek, maar nooit agressief. Bij blijvend bezoek ontdooid hij na een tijdje en dan is hij met iedereen dikke vriendjes. Wij zijn blij dat hij inmiddels is opgehouden met alles aanvreten wat niet van hem is, zoals muren, schoenen, speelgoed, dekens enzovoort. Jaco is graag buiten in onze tuin, om te spelen of om uren te luieren en ook is hij dol op wandelen. Helaas kan hij inmiddels zelf de buitendeur openen en is het glas en de rest van de deur meestal bruin van zijn uit de kluiten gewassen modderpoten! Jaco is onze vriend, hij hoort er helemaal bij en mag eigenlijk nooit meer weg!

Bikkel: Bikkel is een vrolijke hond die graag bij het gezin is. Hij laat dit ook graag merken want als hij even de kans krijgt zit hij zo op schoot om je helemaal af te lekken. Hij kan ontzettend uitdagen en geeft niet snel op. Spelen kan hij geen genoeg van krijgen. Samen met Bono vecht hij regelmatig een robbertje maar moet vooralsnog in hierarchie het onderspit delven. Bono is en blijft voorlopig de baas. Bikkel schikt zich daar dan ook in, maar als Bono slaapt grijpt hij vaak zijn kans om de kluiven te pakken en op te eten. Sinds kort hebben we een honden speelplaats en daar is Bikkel gek op. In allerlei soorten en maten komen ze daar spelen en rent hij tezamen met zijn speelkameraadjes erop los. Er is 1 minpuntje aan Bikkel; hij kan enorme winden laten die lang blijven hangen. Zelf is hij er ook niet dol op en knijpt er daarna dan ook snel tussenuit.

Met mijn grote broer Bono !

Nora onze knuffelbeer! Wat is dat eerste jaar ontzettend snel gegaan! Ze is een vrolijke maar soms erg ondeugende hond. Speeltjes met piepjes vindt ze erg leuk. We zijn er alleen nog niet achter wat ze er nu zo leuk aan vindt. Als ze een piepend speeltje heeft dan probeert ze zo snel mogelijk de pieper eruit te eten. Helaas vindt ze putten graven in de tuin en gazon ook geweldig, wij iets minder....... Heerlijk uitrazen op het land vindt ze ook heel leuk. Als wij moeten werken en de kids naar school en het is droog weer zit ze heerlijk buiten in haar grootte ren rond het huis. Ze heeft een heerlijk hok waarin ze droog en uit de wind kan liggen. Onze vorige benners waren echte allemans vrienden. Nora is erg terughoudend, maar als je haar vertrouwen wint dan wil ze het liefst altijd geknuffeld worden. Ze is een echte waakhond. Ze beschermt haar erf! Met een van onze poezen speelt ze graag, maar ze is eigenlijk te groot en te lomp. Kortom een hele leuke vrolijke en ondeugende knuffelbeer waar we hopelijk nog jaren van kunnen genieten!

Joris: Het eerste jaar van onze grote vriend! Het was er 1 van ervaringen en indrukken opdoen. Joris is vanaf de eerste dag meegegaan in de auto en vindt dit nog steeds een feestje. Van een lieve, wollige pup, nu een lekkere puber. Joris houdt van lange wandelingen maken en van spelen met alle honden, van klein tot groot. Zwemmen is tot nu toe niet zijn ding. 1 keer per ongeluk in een sloot gesprongen, maar er snel weer uit! Met kleine kinderen gaat hij heel voorzichtig om, echter elke volwassene kan rekenen op zijn enorme enthousiasme bij binnenkomst. Hij is de knuffelbeer van het gezin en we hopen op vele gezellige en gezonde jaren.

Kjell: Het eerste jaar van Kjell is voorbij gevlogen. Als een lief en klein pluizebolletje is hij bij ons gekomen en nu is hij uitgegroeid tot een lieve, grote reu. Een enorme lieve knuffelbeer, heerlijk lomp af en toe. Echt slopen heeft hij niet gedaan, behalve zijn eigen kussen en kleedje. Gaat graag met ons mee met de auto. Ook meegaan naar de BMX-wedstrijden van de jongens is geen enkel probleem, hij vindt het wel leuk al die extra aandacht. Naar de hondenschool vindt hij fantastisch. Al is hij af en toe nog een echte puber (zal ik nou wel luisteren of niet). In het bos wandelen en rondrennen is favoriet bij meneer. Voor eten is hij altijd wel te porren.. De kippen zijn niet veilig, hij mag ze graag opjagen. Hij is dol op de kinderen. Kortom wij genieten enorm van onze grote en af en toe ietwat lompe knuffelbeer.

Zoek de verschillen.....augustus 2015

.....april 2016

Bella: Onze Bella alweer 1 jaar ! Wij hadden al 2 honden, pukkie, een kruising mops en Boy een Engelse Springer Spaniel. Heel erg graag wilden wij een Berner Sennen, omdat dit Ras erg goed op onze zorgboerderij leek te passen. En zo kwam Bella als pup van 8 weken bij ons wonen. Al snel was zij de baas over Pukkie en Boy, die alles gelaten toelieten. Op dit moment slapen zij met zijn drieen in de hondenmand dus dat zit wel snor. De deelnemers waren meteen dol op haar en zij op de deelnemers. Bella is onze knuffelkont en erg sensitief. Als een van de deelnemers niet goed in zijn/haar vel zit, is daar Bella die op schoot kruipt om te troosten. Dat op schoot kruipen was natuurlijk niet de bedoeling, want zo waarschuwde wij.... ze wordt erg groot en zwaar hoor ! Maar dat maakt hier niemand iets uit. En zo wordt Bella hier de hele dag geknuffeld en knuffelt zij met de deelnemers. Vreemde mensen vindt ze nog wel wat eng maar als je eenmaal binnen bent dan kun je alle aandacht krijgen. Al even enthousiast doet zij mee met de hondentraining die op de zorgboerderij wordt gegeven. Braaf bij elke deelnemer die met haar loopt. Wij zijn dolblij met haar.

Bono:Hier een stukje over Bono's eerste jaar bij ons. Hij is in ieder geval heel veel groter geworden. Jeetje wat een kanjer is het. Hij is volgens mij wel zo'n tien cm hoger dan onze Asha. Bono is een zeer enthousiaste en vrolijke hond. Hij kan ook ontzettend hard rennen. Kwispelen doet hij in rondjes. Hij bewaakt het terrein met heel veel enthousiasme. Soms iets te veel. Ik denk dat er niemand op het erf komt als wij er niet bij zijn. Als hij in de gaten heeft dat we gaan lopen begint hij al te piepen en te blaffen van enthousiasme. Hij 'praat' toch wel veel. Zo grappig af en toe. En kroelen he, heeeeerlijk vind hij dat. Als je niet zegt dat het klaar is blijft hij (samen met Asha) gewoon bij je zitten hoor. Hij kan ook zo heerlijk naast je komen zitten en dan zijn kop op je schoot leggen. Dat kan je toch niet negeren. Doordat Bono met zoveel zelfvertrouwen in het bos ronddartelt is Asha ook ontspannen en speelt ze ook steeds vaker mee als we een andere hond tegenkomen.

Pebbles: Met Pebbles gaat het heel goed, ze zit echt in de pubertijd hoor! Zo wild, maar ze luistert vet goed!

Loewie: Juni 2015 daar is tie dan het broertje van Ilke( 02-2014) en we noemen hem Loewie. Ilke is stikblij met haar broertje en tolereert heel veel van hem. Als hij iets wilt hebben wat toevallig Ilke heeft dan gaat hij als een macho voor haar staan en Ilke laat het meteen uit haar bek vallen. 's Nachts kan hij terror Loewie zijn. Als hij wakker wordt gaat hij de kamer scannen op wat hij voor stouts uit kan vreten. Hmmmm moestuintjes van het baasje in de vensterbank, lekkerrrrrr. Een bonsai boompje ook lekker. En weet je wat helemaal leuk is om mee te spelen s nachts als je niet kan slapen? De ijzeren gootsteenstop. Je gaat dan met je grote voorpoten op het aanrecht en dan kun je als je je nek uitrekt net met je bek bij de stop komen en daarna spring je weer met je voorpoten van het aanrecht af?? Verder is hij reuze lief ook voor de meiden. En wat doet hij het liefst? Op het grote kussen liggen en zich laten kriebelen door een van baasjes. Zodra bassie thuiskomt is het feest! Al kontjeschuddend komt hij naar je toe gelopen omdat hij dan zo hard kwispelt. Hij gaat dan met je praten door een soort grommend jankgeluid te maken. Zo kun je als je wilt hele gesprekken voeren. Al met al hebben we geen klagen over het luisteren(lekker in de pubertijd nu dus ik luister wanneer het mij uitkomt). Maar net als met kinderen, het is echt een heel andere hond als zijn grote zus. Onze " Loetje" een Berner met een grote rode clownsneus, waar we zielsveel van houden.

Dex: Onze eerste viervoeter! Een aanwinst binnen het gezin en vanaf dag 1 onze grote maat. De eerste weken waren vermoeiend maar fantastisch en mooi. Dex voelde zich gelukkig heel snel thuis. De nachtelijke (slaap)wandelingen waren geen straf met onze kleine pluizenbol. Gelukkig begreep hij snel dat de nacht bedoeld is om te slapen en werden de behoeften opgespaard tot de ochtend. Niet alleen wij hadden en hebben plezier van Dex. Als we het aantal glimlachen moesten tellen van straatgenoten, voorbijgangers etc. bij het zien van Dex, dan waren we nu nog bezig. Heerlijk om te zien dat anderen er ook van kunnen genieten. Zelfs familieleden die niet direct een band hadden met honden liggen nu met Dex te knuffelen. Ondanks het feit dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, geeft het ons heel veel energie. Dex heeft in de eerste maanden last gehad van groeipijnen, dunne ontlasting, geirriteerde ogen waardoor we in het begin regelmatig bij de dierenarts op visite moesten. Gelukkig was het allemaal van korte duur en is hij inmiddels gegroeid naar een reu van 43 kg. Zoals ook vele wel zullen herkennen zijn de nodige matten, kussens, schoenen gesneuveld en bij ons zelf wat hapjes uit de kozijnen. Maar ja.. je neemt dat allemaal voor lief als ze dan naar je kijken met die puppy ogen. Dex gaat graag met ons mee op pad in de auto. Bezoekjes bij familie en vrienden, korte vakantie naar zee en Duitsland. Komende zomer komt daar een nieuwe internationale ervaring in Italie bij. En zoals Elvira bij de eerste ontmoeting zei, dit zijn honden waar je altijd een hand vrij moet hebben om te aaien, en dat is ook echt zo! Knuffeldieren zijn het. Dex is een speelse, vrolijke, enthousiaste en eigenwijze Berner Sennen met energie voor 10! Na een socialisatie, basis en vervolgcursus heeft hij nog steeds een sterk eigen wil! Een geweldige hond die we niet meer kunnen missen.

Boy: Zijn stamboomnaam is Storm. Die naam doet hij regelmatig eer aan. Hij vliegt dan alle kanten op en is bijna niet rustig te krijgen. Slopen is zijn grootste hobby. We hebben inmiddels al een aardige lijst van zaken die verloren zijn gegaan. Van id bewijzen tot een briefje van 50 en zn eigen buitenhok. Het eerste jaar van Boy is goed verlopen. We hebben hem meteen met alles kennis laten maken. Mee naar het restaurant en zomervakantie op de boot, lekker wandelen in het bos. Hij vind alles leuk. Wat mij bij is gebleven van de eerste dagen dat Boy bij ons was is dat hij altijd ergens onder ging liggen. Als we m kwijt waren lag hij onder bank in de woonkamer of in de tuin onder de tuinbank. Dat past nu helaas niet meer.... Ook de eerste wandeling s avonds was grappig. Door de lantaarnpalen zag hij zijn eigen schaduw. Hij wist niet goed wat hij hier mee aan moest. Nu hij groter is weet hij precies wat hij wil. Veel knuffelen en aandacht vragen en als er water in de buurt is of modder dan is Boy de eerste die er in ligt. De kinderen zijn gek op hem en hij op de kinderen. Kortom de ideale familiehond.

5 juli 2015: Het is zoooo stil in huis.......4 juli 2015: Het laatste pupje gaat ons verlaten.

Vandaag gaat Joris als laatste pupje naar zijn nieuwe baasjes. Het wordt weer stil in huis.... alle pupjes hebben weer fantastische baasjes gekregen en daar zijn wij zo trots op. Met een lach en een traan nemen we afscheid van ons 4de nestje. We wensen alle baasjes heel veel geluk met hun lieve Berner Sennen pupje!

Afscheid van Joris

Joris met zijn nieuwe baasjes

2 juli 2015: Sam gaat ons verlaten.

Vandaag gaat Sam ons verlaten, Sam heet voortaan Jaco, vernoemd naar een wereldberoemd bas-gitarist

Vandaag neem ik afscheid van mijn schatje!!

Jaco met zijn nieuwe baasjes

1 juli 2015: Onze Beer gaat vandaag naar zijn baasjes.

Vandaag gaat Beer naar zijn nieuwe baasjes. Hij zal voortaan Kjell gaan heten, wat dialect is voor Kerel (vernoemd naar zijn vader)

Beer heet voortaan Kjell

Kjell met zijn nieuwe baasjes

29 juni 2015: Ons 8ste pupje gaat ons verlaten.

Vandaag gaat Olaf naar zijn grote zus Ilke!

Olaf heet voortaan Loewie

Loewie met zijn nieuwe baasjes

28 juni 2015: Bella gaat naar de zorgboerderij !

Iedere dag zal Bella verwend en lekker geknuffeld worden op de zorgboerderij, waar zij deel uit gaat maken van het dagprogramma !

Bella neemt afscheid van mama Asha

Bella met haar nieuwe baasjes

27 juni 2015: Finn en Asha jr gaan ons verlaten!

Finn gaat naar zijn grote zus die ook Asha heet en Asha jr gaat op weg naar Zeeuws Vlaanderen.

Finn heet voortaan Bono !

Bono met zijn nieuwe baasjes

Asha jr heet voortaan Pebbles

Pebbles met haar nieuwe baasjes

26 juni 2015: Nora en Storm gaan ons verlaten!

Vandaag gaan Nora en Storm op weg naar het Zeeuwse land.

Nora neemt afscheid van mama Asha!

Nora met haar nieuwe baasjes

Storm heet voortaan Boy

Boy met zijn nieuwe baasjes

25 juni 2015: De eerste pupjes gaan ons verlaten!

Als eerste pupje gaat MAX ons verlaten en 's avonds gaat BIKKEL naar zijn grote broer BONO. Na een heerlijke afscheidsknuffel met mama Asha zijn wij klaar voor vertrek !

Afscheid van mama; Max heet voortaan Dex

Dex met 1 van zijn nieuwe baasjes

Asha neemt afscheid van Bikkel

Bikkel met zijn nieuwe baasjes

21 juni 2015: Met Asha en Lori in de tuin spelen!

Het is feest in de tuin als we allemaal samen op het gras mogen spelen met mama Asha en grote zus Lori! Wij zijn dan ook heel ondeugend en gaan in het zand graven en blaadjes van de planten trekken. De baasjes komen dan ogen te kort

19 juni 2015: Voor het eerst echt naar buiten!

Nu we onze eerste entingen hebben gekregen, mogen we voorzichtig mee naar buiten; het is wel heel spannend om deze grote wereld in te gaan...... ineens sta ik naast een hele grote auto en kom ik vreemde hondjes tegen die aan me beginnen te snuffelen..... aan de riem lopen is niet echt mijn ding!

17 juni 2015: De dierenarts is geweest!

De dierenarts heeft vandaag de medische controles uitgevoerd, de paspoortjes afgeleverd en alle pupjes de eerste entingen van 6 weken gegeven.

16 juni 2015: Wij zijn gechipt !

Vandaag is de Raad van Beheer langs geweest voor de controle van het nestje, de DNA-testen en het chippen van de pupjes. De controleur was weer zeer tevreden en daar zijn we trots op.

29 mei 2015: We groeien heel goed!

Wat worden we weer al groot, onze lintjes zijn vervangen, omdat ze te klein zijn geworden en we worden vandaag voor de 2de keer ontwormd.

25 mei 2015: Geweekte brokjes.

Voor het eerst aan de geweekte brokjes in puppymelk. Wij worden heel goed opgevoed en dat is natuurlijk te zien aan de foto's; orde tijdens het eten........ en daarna eens even kijken of we naar buiten durven.....

21 mei 2015: Voor het eerst buiten op het gras,

Vandaag zijn de pupjes voor het eerst buiten geweest op het gras, het was heerlijk weer en een mooi moment voor foto's. Natuurlijk hield Asha alles goed in de gaten.

18 mei 2015: Voor het eerst melk uit een flesje.

Om Asha een beetje te ontlasten krijgen de pupjes vandaag voor het eerst puppymelk uit een flesje. Ze vinden het heerlijk en Asha wordt er erg rustig van.

8 mei 2015 : De pupjes zijn 1 week oud!

De pupjes zijn vandaag 1 week oud en ze doen het fantastisch. Asha zorgt heel goed voor haar kroost en de pupjes zijn heel tevreden. Lori vindt het ook steeds leuker om bij de pupjes te komen en mag er af en toe al een beetje mee kroelen. Bij het eerste pupje zijn de oogjes al open!

Mijn oogjes zijn al open

Lekker samen slapen

1 mei 2015 : Asha is bevallen van haar elftal !

Asha is vandaag bevallen van haar elftal; ze heeft 8 reutjes en 3 teefjes op de wereld gezet. Mama en de pupjes doen het allemaal heel goed ! De Teefjes heten Nora, Bella en Asha, de Reutjes heten Bikkel, Joris, Olaf, Max, Storm, Sam, Finn en Beer. Hieronder de eerste foto's.

26 april 2015 : De kraamkamer staat gereed.

Vandaag hebben we de kraamkamer voor Asha in orde gemaakt. De laatste dagen zijn zwaar voor haar en ze neemt heerlijk haar rust. Het zullen weer spannende dagen worden.

2 april 2015 : De echo van het 4de nestje

Vandaag heeft Asha bij 5 weken dracht haar echo gehad bij de dierenarts. Deze kon bevestigen dat ze drachtig is en we hebben meerdere pupjes gezien. We gaan starten met de voorbereidingen voor de komst van de pupjes. Vanaf nu kunnen pupjes definitief gereserveerd worden.