De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws1 februari 2020: Onze Berners 6 jaar!

Vandaag is het een dag met gemengde gevoelens op het Schorrenkruid. Ilke, Sarah, Twinny, Bella, Boaz, Lobos, Smokey en Benji worden vandaag 6 jaar, maar helaas kregen we gisteren ook het droevige bericht dat Murphey helaas niet meer in ons midden is. Murphey was in november 7 jaar geworden. We wensen de jarigen een fijne verjaardag en de baasjes van Murphey heel veel sterkte met hun grote verlies. In gedachten zijn we ook bij Zazou en Bono.

Lobos: Lobos is een lieve, leuke aanhankelijke knuffelbeer, lief voor mensen, kinderen en andere honden, maar er zit wel een kop op deze meneer. Hij is gek op wandelen, vooral op Texel langs het strand en uiteraard is het de leukste hond van de wereld! Ik wens iedereen een leuke verjaardag met zijn |Berner toe. Liefs Lobos

Sarah: Met Sarah gaat alles prima! Ze is een geweldig lieve en vriendelijke hond. Wandelen is haar favoriete bezigheid en dat doen we dan ook veelvuldig. Een fijne verjaardag allemaal!

Boaz: Inmiddels is onze lieverd, Boaz alweer 6 jaar bij ons en wat genieten we van hem en samen. Sinds december 2018 hebben we Dreumes erbij en wat kunnen ze heerlijk samen stoeien en spelen. Boaz is er erg lief en zorgzaam voor, niemand moet er aan komen als hij niet wil. Samen naar het strand om te zwemmen en wat vindt hij dat fijn. Vele mooie wandelingen hebben we al gemaakt en afgelopen jaar lekker met elkaar gevaren op een rondvaartboot. Je geeft ons zoveel liefde dat het niet moeilijk is om jou die liefde terug te geven. Stemmingen voel je haarfijn aan en als iemand zich niet lekker voelt dan blijf je dichtbij die persoon. 's Morgens kom je me even wakker maken en wat een begroeting is dat. Hoe fijn kun je dan je morgen beginnen. We hebben al zoveel mooie momenten gehad samen, teveel om op te noemen en we hopen uiteraard dat er nog vele mogen bijkomen. Met dit berichtje willen we ook jullie mooie Asha, die nu in de hondenhemel is wanneer ik dit schrijf, bedanken voor deze prachtige lieverd die ze ons heeft geschonken.

26 november 2019: Onze Berners 7 jaar!

Vandaag is het weer al feest op het Schorrenkruid. Vandaag worden onze kanjers Bowie, Hummer, Asha jr, Baloo, Murphey, Troy, Senna en Lori weer al 7 jaar. We wensen hen een hele fijne verjaardag en dat ze maar lekker verwend mogen worden. In gedachten zijn we bij Pepsi, Tobias en Zara, die helaas niet meer bij ons zijn.

Bowie: Met Bowie gaat het prima. Wel is ze een paar weken geleden geopereerd. Er is een bultje weggehaald dat er verdacht uit zag. Gelukkig moest ze toch al onder narcose om haar gebit te laten reinigen. Alles is goed gegaan. Haar gebit is weer prachtig en die kaalgeschoren plek op haar kop is even wat minder maar gelukkig groeien de haren alweer aan. Ondanks haar 7 jaar ziet ze er nog uit als een jonge hond en ze gedraagt zich ook zo. Lekker enthousiast en speels. Niemand wil geloven dat ze bijna 7 is. Onze verhuizing heeft ze ook prima doorstaan, het was even wennen maar alles is nu weer vertrouwd. Ze gaat graag met ons mee op vakantie met de caravan en maakt veel mensen blij met alle liefde en aanhankelijkheid die ze te bieden heeft. Onze Bowie is een tophond!!

Hummer: Onze Hummer geniet nog volop van de strandwandelingen die we vaak maken aan de Zeeuwse kust. Over een paar weken vertrekken we weer naar de sneeuw. Voor het eerst met onze kleindochter van een half jaar. Hummer kan niet wachten en wij ook niet.

Baloo: Ja ja we worden alweer 7 jaar, niet dat ik daar veel van merk want ik voel me nog zo fit als wat. Soms ben ik gewoon lui, maar als ik er zin in heb, hol ik bij ons de hele dijk op en neer. Ook vind ik het heel leuk dat er steeds meer kleinkinderen bijkomen. Daar hoef ik zelf lekker niets voor te doen, maar het zijn wel leuke speel kameraadjes. Bij ons in Spaarndam wonen nu nog een paar berners. Pas kennis gemaakt met een pup van 3 maanden zo leuk ?? Honden die ik niet leuk vind, loop ik zo voorbij, maar ik heb ook heel veel vrienden. Bij ons in het dorp kom je tijdens het wandelen altijd wel een paar vrienden tegen, heel gezellig hoor. Ik hoop dat het met iedereen net zo goed gaat als met mij, wens jullie een hele fijne verjaardag. Dikke knuffel ( want ik ben en blijf een knuffelaar) voor mama Asha en al mijn broers en zussen. Groetjes en alvast fijne feestdagen, ook van mijn baasjes. Baloo

Asha jr. : 7 jaar wordt ze. Het begint al ergens op te lijken h. Tja, wat kunnen we over haar vertellen. Het liefst is ze waar wij zijn. En zeker bij onweer of knallen hebben wij een logeetje. Gelukkig voor haar slapen wij beneden. Als ik naar de stal loop rent ze heeeel enthousiast mee. Als eerste is ze binnen om te checken of 1 van de paarden toevallig iets heeft gemorst. Eten, daar is ze gek op. De vaste momenten van bijvoorbeeld een dentastick 's avonds kan je echt niet vergeten hoor. Als je je maar een beetje beweegt kijkt ze je al hoopvol aan zoals op de eerste foto. En een winterworteltje in de stal, daar zeggen ze ook geen nee tegen. Af en toe heeft ze wel wat last van haar artrose dus lange wandelingen zitten er niet in maar ze heeft een groot erf tot haar beschikking dus aan haar beweging komt ze toch wel. Ook aan het vaste tijdstip van gaan wandelen wordt niet gemakkelijk voorbij gegaan. Rond vier uur houden twee paar ogen mij nauwlettend in de gaten of het al zover is. Ach, honden en ritme. Als je eenmaal ergens een ritme in hebt kom je er niet meer onderuit??

Lori: Ja ook Lori wordt vandaag weer al 7 jaar. Ze is nog altijd die heerlijke knuffelkont, ze kruipt het liefst bij je op schoot, maar met haar lekker gewichtje is dat er niet meer bij. Toch is ze ook wel een tikkeltje jaloers, zeker nu Abbey ook veel aandacht op eist, is Lori toch wel bang dat zij een beetje te weinig aandacht krijgt... ze gooit dan ook graag haar gewicht in de strijd om toch voor aan te staan om te kroelen. Ze heeft er aan Abbey ook wel een leuk speelmaatje bij gekregen, waarmee ze lekker in de sloten kan ravotten en weer eenmaal thuis ligt ze dan ook heerlijk te luieren onder de trap in de gang of onder alle stoelen van de eettafel gekruld. Voor Lori komt er weer een lastige tijd aan, want ze is o zo bang van vuurwerk, eenmaal een knal buiten, dan zet ze stevig de pas er in om thuis te komen en is ze door niets of niemand nog tegen te houden. Voor haar zou het super zijn als het vuurwerk verboden zou worden. Verder is zij altijd een vrolijke, hele lieve hond die ook heel waakzaam is over het huis, het gezien, maar kom vooral niet aan kleine Abbey !

Troy : Dank voor het kaartje dat we hebben ontvangen. Het gaat super goed met Troy, we beleven nog dagelijks ontzettend veel plezier aan hem. Troy is nog super aktief en ontzettend lief en aanhankelijk. Hij zal ons geen moment uit het oog verliezen en doet alles voor een snoepje. We hopen Troy nog lang bij ons te hebben en zullen hem vandaag extra verwennen.

24 november 2019: Onze kleine spruitjes worden weer al 1 jaar !!

Onze jongste spruitjes van mama Tess worden vandaag weer al 1 jaar. Wij zijn super trots op dit mooie nestje met 3 schatten van Berner Sennen. Wij wensen Rico, Benno en Abbey een fantastische verjaardag en hebben dit vandaag gevierd met hun reunie op het Schorrenkruid! Alle baasjes hebben een berichtje en foto's gestuurd en kan iedereen meegenieten van hun verhalen.

Rico: Kees en Elvira hebben we ontmoet op een rondreis in Vietnam, vanaf de allereerste seconde klikte het. We genoten van de enthousiaste verhalen over Asha, Lori en Tess. Anderhalf jaar daarvoor hadden we afscheid genomen van onze herder Ike en eigenlijk nog niet nagedacht over een hond. Tot we de Berners van hun zagen, toen waren we verkocht. Wat een lieve honden zijn dat. En dat is onze Rico ook, we genieten enorm van hem, het is een enorme knuffelbeer. Hij heeft ook een erg positieve invloed op onze 14-jarige Jack Russel Lola, zij is enorm opgeleefd na de komst van Rico. Hij doet het enorm goed, wel een beetje aan het puberen nu maar ook dat hoort erbij. We maken heerlijke wandelingen en hij is een geliefde hond bij onze favoriete strandclub aan zee! We hopen nog heel lang van hem te mogen genieten.

Benno: Benno 1 jaar! Onze grote, kleine jongen wordt alweer 1 jaar! We weten de eerste dag nog goed dat onze pup Benno eindelijk mee naar huis mocht. Het is een bijzondere hond door zijn blauwe oog en dit horen we vaak. Benno is heel speels, houdt van aandacht en is een echte knuffelbeer. Al snel heeft Benno sneeuw meegemaakt wat hij erg leuk vindt. Water vond Benno eerst spannend maar na een paar zwemlessen samen met zijn bazinnetje, is hij een echte waterrat geworden! Benno mocht van de zomer samen met ons mee op vakantie naar Texel en naar de Eifel in Duitsland. We hadden fietsen gehuurd en een fietskar voor Benno waar hij in kon. Na een week was Benno geen fan meer van de fietskar! Afgelopen jaar is Benno overal mee naar toe geweest zoals vele strandwandelingen, het bos en berner evenementen. Benno wil graag overal bij zijn, bij het auto wassen is hij terug te vinden in de kofferbak en hij sloopt graag spullen. Benno hoort op mijlen ver de auto aankomen en dan springt hij hoog in de lucht van blijdschap. Ook doet Benno samen met zijn zusje Abbey cursussen. Nu zijn we samen bezig aan de gehoorzaamheid gevorderden. Hij ziet zijn moeder Tess vaak want die woont namelijk op de hoek. Wij houden erg veel van Benno en we hopen dat hij nog jaren met ons meegaat!

Abbey: Abbey is weer al 1 jaar! Abbey is na de geboorte bij ons blijven wonen, samen met oma Asha en tante Lori. Vanaf dag 1 heeft Abbey zich al gelijk bij haar familie thuis gevoeld. Abbey is een hele lieve ondeugende Berner en af en toe zelfs een draakje; ze zit vol energie en soms denkt ze dat ze de roedelleider kan spelen, maar dan steeks Asha daar snel een stokje voor; als oma spreekt, luistert iedereen, dus nu ook Abbey. Abbey vindt het heerlijk om op stap te gaan, wandelen in het buitengebied of in de bossen vindt ze gewelding, ondertussen heeft ze ook al bezoekjes aan zee gebracht en vindt ze super.... maar zout water drinken is niet zo lekker voor mijn buikje. Abbey is een heel aanhankelijk hondje, kruipt nog het liefste bij je op schoot en is een echte knuffelkont. Altijd vrolijk en enthousiast. We zitten samen met Benno op de gehoorzaamheidscursus, iedere week feest en lekker ravotten, maar of ze nu ook beter gaan luisteren, dat betwijfelen die twee. Vandaag gaan we samen mee doen aan de clubwedstrijd... we zijn benieuwd, we gaan voor de aanmoedigingsprijs. Wij zijn dolgelukkig met onze nieuwe aanwinst in het gezin en hopen nog heel lang van haar te mogen genieten en wie weet, mag ze zelf ook nog eens mama worden.

2 september 2019: Onze Berners worden 8 jaar !!

Vol trots kunnen wij vandaag vermelden dat onze eerste VETERANEN een feit zijn! 8 jaar is een echte mijlpaal in de hondenwereld. Voor ons is dit zo ontzettend snel gegaan. Als de dag van gisteren herinneren wij nog de spanning rond de eerste bevalling van Asha; weet Asha hoe en wat, wat kunnen wij voor haar betekenen en hoe zal het allemaal gaan verlopen? Nou... tijdens de geboorte van het eerste pupje liet Asha een oerkreet horen en ze was ineens een echte mama voor haar pupjes! Nu 8 jaar later is zij nog altijd de zorgzame mama en roedelleider, want als Asha zich laat horen, weten ze allemaal de het menens is. Wij wensen Flo, Nomi, Asha jr., Diesel, Willem en Sascha een fantastische verjaardag toe en laat jullie maar lekker verwennen door jullie baasjes! Lees hieronder weer de leuke verhalen die door de baasjes geschreven zijn:

Tooske: Ja ook Tooske wordt maandag al weer acht. Maar eigenlijk acht lentes i.p.v. acht jaar. Het is nog steeds een vrolijke en levenslustige dame, die geniet van (lange) wandelingen en de vriendinnen en vrienden die ze dan tegen komt om mee te spelen. En natuurlijk hun baasjes ook in de gaten houdt, want ze weet precies wie van hen een wandelende snoeptrommel is waar wat te halen valt. Ze is ook nog steeds af en toe wat ondeugend en probeert me dan nog even uit te dagen, maar dat vind ik net wel leuk. Ik hoop dan ook nog een paar jaar van haar te mogen genieten, in goede gezondheid van zowel Tooske alsook voor haar baasje en ik hoop dan ook volgend jaar weer een positief verhaaltje te mogen schrijven en ik heb met haar afgesproken als we volgend jaar richting Zeeland gaan, we proberen een bezoekje aan mamma Asha te brengen. Dikke knuffel ook aan mamma Asha van haar vrolijke dochter Tooske.

Willem: Acht jaar idd alweer. Best een mooie leeftijd. Laat staan voor moeders. Je hoort hier niet vaak dat ze de acht halen, dus wij vinden het al een hele leeftijd. En Willem doet het ook nog steeds super goed. Met dit warme weer puft en hijgt die wel van het begin van de wandeling tot het einde. Maar dat is alles bij elkaar dan natuurlijk. Maar los in de duinen is die nog zo fit als wat. Hij heeft ook nog nooit iets gehad, dus hopelijk blijft dat zo. We hebben twee jaar terug een keer een kitten in huis gehad uit het duin en daar was Willem niet gelukkig mee. Dat bracht hem stress en zag je, op een gegeven moment ook terug in zijn vacht. Zijn staart werd helemaal dun en de rest werd er ook niet bepaald mooier op. Ook viel hij af. Tot we de kat in hebben moeten slapen, daarna was Willem er ook weer. In no time weer een prachtige hond. En met de katten die we nu hebben is er niks aan de hand en gaat dus goed. Verder veranderd hier niet zo veel en voor Willem dus ook niet. Willem is Willem, nog steeds hetzelfde. Hij wordt nu wat lichter qua kleur maar dat is het dan ook. De ouderdom is verder nog niet te zien bij hem. En hopelijk blijft dat nog heel lang zo.

Sascha: ja 8 jaar wordt onze schat Sascha, hij heeft geen haast meer. Af en toe kan die effe gek doen, maar is voor korte duur. Ja hij wordt wel wat ouder, maar voor de rest gaat alles prima, hopelijk wordt hij net zo oud als zijn moedertje!

Flo: Vandaag al weer 8 jaar in ons leven. En nog elke dag zorgt ze voor een lach op ons gezicht. Inmiddels een grande dame die min of meer zelf bepaalt of ze gaat rennen, luisteren of luieren haha. Irriteert zich soms aan broer Beer, maar dartelt nog regelmatig met hem over het terrein! Eten is een van haar favoriete bezigheden, maar door eerder nierfalen en haar leeftijd staat ze op rantsoen van seniorenbrokken (en s morgens een boterham??). Hopelijk heeft ze de genen van haar ouders en mogen we haar nog wat jaren bij ons hebben...

Diesel

24 juni 2019: Onze Berners worden 3 jaar !!

Op deze tropische dag worden onze Berners weer al 3 jaar. Wat ben ik blij voor Asha dat het 3 jaar geleden niet zo warm was .... Wij wensen Zola, Noa, Tess, Kay en Beer een hele fijne verjaardag, maar hou je vooral lekker rustig en laat je maar lekker verwennen met een kleine hondenbadje of een ritje naar het water ! Lees hieronder weer de leuke verhalen die door de baasjes geschreven zijn:

Zola: Onze lieve Zola wordt alweer 3 jaar! Wat gaat de tijd snel. Het is en blijft onze trouwe viervoeter. Ze is dol op de kinderen waar ze mee speelt alsof het drie kinderen zijn die de leukste plannetjes samen bedenken en uitvoeren. Ballen zijn nog steeds niet veilig in de tuin. Ze bijt ze in alle soorten en maten kapot en kijkt dan heel onschuldig. Het bos, waar we in wonen, is al geweldig, maar het strand is helemaal het einde! Een weekend Zeeland mag voor Zola wel elke week. Zoveel ruimte om los te rennen, zoveel speelkameraadjes en dan die zee om met je pootjes in te staan en de wind door je haren te laten gaan... Zwemmen hebben we haar nog nooit zien doen, ze blijft veilig in het ondiepe ?? Kortom wij genieten nog steeds volop van en met Zola en hopen dat ze de genen van haar moeder heeft qua levensverwachting!

Kay: Hij is inmiddels uitgegroeid tot een lieve, inmiddels iets rustiger en bere-sterke berner. Dat laatste heb ik eergisteren nog mogen ervaren toen ik door hem gelanceerd werd doordat hij achter een hond aanging. Op die momenten dat hij zijn gewicht (47,5 kilo) in de strijd gooit is er voor mij geen houden aan. We zitten nu midden in onze verhuizing, dichterbij de kinderen, kleinkinderen en zijn vriendinnetje Tess waar hij ook allemaal dol op is. Kay gaat altijd graag mee met de auto of het nu naar de dijk, het strand of bos is, zeker als er ook meerdere bernervriendjes komen. Het is een echte lieve stoere allermansvriend geworden.

Tess: En vandaag wordt Tess alweer 3 jaar, onze liefste, grootste knuffelbeer. Want dat blijft ze na 3 jaar nog steeds het geweldigst vinden; aandacht en knuffelen! Het gaat heel goed met Tess en is niet meer weg te denken uit ons gezin. We zijn allemaal dol op haar....inmiddels is ze wat rustiger geworden.....waarschijnlijk mede door haar rol als mama. Eind november heeft ze voor het eerst een prachtig nestje op de wereld gezet. Haar rol als mama nam ze wel heel serieus....ze heeft het super goed gedaan. Een geweldige ervaring om dat mee te maken. 2 van haar pups zijn bij ons in de straat blijven wonen....Benno 2 deuren verder en Abbey is aan de overkant gebleven bij Kees en Elvira. Dus er wordt regelmatig geravot en gekroeld. Rico is naar Zierikzee gegaan, dus die ziet ze niet zo vaak maar.....lang leve Instagram!!! Vandaag gaan we er een feestje van maken en haar nog meer verwennen dan normaal. Wij wensen ook haar broertjes Beer en Kay en zusjes Zola en Noa een hele fijne verjaardag toe!

Beer: Nou, over onze Beer kan ik een trilogie schrijven, maar zal me beperken tot een paar zinnen. Hij is fors, lomp, waaks en een enorme kroelkont. Hij denkt dat ie formaat schoothondje is, want dat wil ie het liefst: op schoot zitten!!! Hij lust (en eet als we niet uitkijken) ALLES! Kliko is dan ook zijn bijnaam. Samen met zus Flo (1e nestje van Asha) heersen zij over het terrein en de rest van de beestenboel. Hij houdt van iedereen (maar ik ben wel het meest zijn baasje).

Noa: Noa 3 jaar, wat vliegt de tijd. Het is nooit saai met Noa. Ze is waaks thuis. En lief ! Plukt zelf bramen en frambozen! Een hele lieve actieve hond. Ze is dol op mijn zus die graag met haar gaat wandelen. Ze kan met iedere hond groot of klein. De laatste tijd vertikt ze het om terug te komen als ik met haar los naar de dijk ga. Het zullen de laatste puber streken wel zijn. Ze wil alleen nooit op de foto dus het is even zoeken naar goede fotos.

1 mei 2019: Onze Berners worden 4 jaar !!

Vandaag hebben we weer een feestje, want onze Berners worden 4 jaar. Wij wensen Nora, Pebbels, Bella, Bikkel, Joris, Jaco, Dex, Kjell, Loewie, Boy en Bono een hele fijne verjaardag. Wij zijn trots op ons complete 11-tal !!

Joris: Het is alweer 1 mei en dan wordt onze Joris 4 jaar. Joris is binnenshuis een echte knuffelkont. Hij is dol op kleine kinderen, kleine honden, onze kat. In de buurt vragen de kinderen of ze Joris mogen aaien en daar gaat Joris uitgebreid voor op zn rug liggen en laat hij zich verwennen door de buurt kindjes. Buiten is Joris een echte reu. Joris blijft een hond met eindeloze energie. Hij houdt van uitdagen, spelen, rennen, heerlijk op een stuk hout kluiven. Bezoek wordt nog altijd uitermate enthousiast begroet. Joris heeft zo zijn favorieten en dan jankt hij het uit bij binnenkomst, zo blij!! Hij is dikke maten met onze kat Lola. Dat was nou echt liefde op het eerste gezicht. Spelen, knuffelen, ontzettend leuk om te zien. Friends forever. Kortom een kanjer van een hond. Enorm blij mee!!

Kjell: Onze lieve Kjell is alweer 4 jaar! De tijd is voorbij gevlogen. Wij genieten intens van en met jou. Wat een heerlijke hond ben jij geworden! Dol op een ieder in ons gezin. In huis heerlijk rustig, maar buiten strek je graag je pootjes. Voor een Berner kun je ongelooflijk hard rennen. Je gaat graag met ons mee wandelen. Af en toe Oostindisch doof als het jou uitkomt maar in de regel luister je heel goed. Altijd blij en enthousiast. En dol op aandacht, je zou het liefst bij ons op schoot kruipen als dat kon. Je hebt volgens mij geen idee hoe groot je eigenlijk bent, in je hoofd ben je soms nog een puppy. Het was de beste beslissing ooit om jou in ons gezin te verwelkomen en geen moment spijt gehad! We hopen nog heel lang van je te mogen genieten.

Nora: Er is inderdaad weer een jaar voorbij, wat gaat het toch snel. Bedankt voor de felicitaties. Met ons gaat alles goed en met Nora ook. Ze is nog steeds onze grote knuffelbeer. Het liefst is ze altijd gezellig bij je in de buurt. Ze ligt ook graag lekker lui in huis. Ze bewaakt haar erf goed. Er komt niemand onopgemerkt bij ons aan de deur. In eerste instantie blijft ze wat argwanend naar vreemde mensen, vooral naar mannen. Maar als ze eenmaal binnen op een stoel of op de bank zitten dan kruipt ze het liefst op schoot.

Bikkel: Hier een berichtje van mij, Bikkel. het gaat erg goed met me. Alhoewel de dokter daar anders over dacht. Ze vond me 10 kilo te zwaar. Die is echt niet goed wijs hoor. Ik zit nl. goed en lekker in mijn vel, heb een goede condities en alle vrouwtjes kijken naar me. Bovenop alles sla ik sommige tussendoortjes zelfs over !! nee hoor, geen enkel probleem. Vandaag word ik alweer 4 jaar. wat gaat de tijd snel. Intussen veel gebeurd, we zijn verhuisd maar zijn wel in de buurt gebleven zodat ik wel mijn vrienden en vriendinnen kan blijven zien. De tuin is volledig naar mijn wensen aangelegd, stukje gras om lekker op te kluiven, schaduw om uit de zon te liggen en als het regent kan ik altijd naar binnen. Mijn baasjes zijn ook zo lief voor mij, ik mag zelfs lekker bij hun in de bank liggen. Ik ben een echte knuffelbeer. Het zou leuk zijn om mijn broertjes en zusjes weer eens te zien. hopelijk tot snel.

Bono: Jeetje 4 jaar alweer. Nou Bono gedraagt zich nog steeds als een puber hoor. Onvermoeibaar is hij, als hij je in het vizier krijgt rent hij naar zijn touw en gaat ermee voor je neus staan. Zonder uitzondering, altijd. Het erf wordt vol overgave bewaakt, vanaf zijn bank kan hij mooi in de gaten houden wie er allemaal langs komen. Als Bono naar binnen wil kijkt hij je indringend aan. En als het te lang duurt blaft hij 1 keer kort. Helaas heeft hij wel regelmatig pech. Vorig jaar moest hij met spoed geopereerd worden omdat er een flinke steen in zijn darmen was blijven hangen en ja hoor twee maanden geleden weer. Deze keer drie stenen. Hij heeft er dus niets van geleerd. En twee weken geleden moest hij weer onder het mes. Deze keer hadden we twee klappen in 1 keer. Een, gelukkig, goedaardig huidgezwel en een gescheurde teennagel die gelijk ook maar helemaal verwijderd is. Verder is Bono natuurlijk een heerlijke enthousiaste knuffelbeer die gek is op aandacht.

Loewie: Loewie onze reu met een klein hartje. Waar wij zijn is Loewie. Hij ligt altijd lekker in de weg of heerlijk op je voeten. En heeft hij zin in een kriebelbeurt dan dwingt hij het af door flink met zijn neus onder je armen duwen, zodat je het niet kan negeren. Of hij komt echt tegen je aanhangen zodat je hem wel moet aaien. Als waakhond is hij niet geschikt, zijn zus Ilke bewaakt de achtertuin als de beste. Als zij aanslaat staat Loewie erbij en kijkt haar aan met een blik van " Wat doe jij nou ?!" We zijn nog steeds heel erg blij met onze "seut van het gezin!"

Bella: Gefeliciteerd aan alle broertjes en zusjes van Bella ! Onze Bella heeft een roerig jaar achter de rug... Op 3 juli 2018 schonk zij het leven aan niet minder dan 10 Pups ! Gelukkig allemaal gezond ! Een betere mama konden de pups zich niet wensen, ze week niet van hun zijde.. Foto 1 Bella, foto 2 Bella achteraan en Saartje haar dochter vooraan.. Gelukkig zien we een aantal pups nog regelmatig en hebben wij zelf Saartje gehouden die inmiddels zelfs groter is als Bella... Voor Bella geen pups meer, zij is inmiddels gesteriliseerd. Komend jaar hopelijk een rustig jaartje..

20januari 2019

En dan is het weer ineens stil in huis.... de jongens zijn vertrokken naar de nieuwe baasjes, maar gelukkig blijft onze Abbey voor altijd bij ons en hoeven we daar geen afscheid van te nemen! We hebben vandaag wel afscheid genomen van onze fantastische mama Tess, die na 8 intensieve weken weer heerlijk bij haar eigen baasjes mag gaan wonen. Wij kijken terug op een mooie periode waarin Tess een hele zorgzame moeder voor haar pupjes is geweest, ze heeft haar pupjes geweldig op laten groeien en veel wijsheid van een roedel bij gebracht.

20januari 2019

Vandaag is Rico naar zijn nieuwe baasjes gegaan! Na een uitgebreid ontbijt met de nieuwe baasjes vond Rico het dan toch tijd om te gaan. Tess heeft hem begeleid tot aan de auto, nog een lieve knuffel gegeven en ze was het eens met zijn vertrek voor een mooi leven in Zierikzee !

19januari 2019

Vandaag is Benno naar zijn nieuwe baasjes gegaan! Na afscheid genomen te hebben van zijn moeder en van ons, is hij heel dapper naar zijn eigen huisje gestapt.

18januari 2019

Voor de laatste dag allemaal samen ! Tijd voor een groepsfoto en natuurlijk nog een keertje met mama Tess op de foto.

10 januari 2019

Met zijn allen buitenspelen in de tuin.

3 januari 2019

De Raad van Beheer komt langs om de pupjes te chippen en de DNA-testen af te nemen. De chipper was weer tevreden over de organisatie rond ons nestje. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de dierenarts voor de eerste entingen en wordt de medische keuringen uitgevoerd. Gelukkig worden alle pupjes medisch goedgekeurd en ontvangen ze hun medisch paspoort. Trots op onze pupjes.

26 december

Vandaag gaan we voor de eerste keer in de buitenren spelen, gelukkig is het niet te koud en gaan mama Tess en oma Asha graag met ons mee, het regent zelfs.

21 december

Wat groeien wij goed van de melk van mama Tess, maar vandaag gaan we voor de eerste keer pap eten, het is even wennen, maar wel erg lekker ! De waterbak is ook nieuw voor ons... spannend. Maar van groeien wordt je ook heeeeel erg moe.... lekker in dromenland.

13 december

Ondertussen zijn onze oogjes open en hebben we ook onze eerste tandjes ! We proberen ook al onze eerste stapjes te maken.

1 december:

De pupjes voor het eerst buiten de werpkist en samen met mama Tess op de foto.

24 november 2018 : Tess is vandaag bevallen van 3 prachtige pupjes !!

Vandaag is onze Berner Tess bevallen van 3 prachtige pupjes, 2 reutjes en 1 teefje met de namen Rico, Benno en Abbey. Welkom op het schorrenkruid. Wij zijn enorm trots op onze Tess !!