De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws2 September 2020: Onze Berners 9 jaar!

Vandaag worden onze oudste Berners weer al 9 jaar ! Wij zijn ontzettend trots op onze Flo, Diesel, Asha jr., Willem, Tooske en Sascha en zijn heel benieuwd hoe het met iedereen gaat! Wij wensen onze Berners en hun baasjes een hele fijne verjaardag. In gedachten zijn we bij onze Luka, die helaas niet meer bij ons is.

Tooske: Wat gaat het snel. Tooske en haar broers en zusjes binnenkort al weer negen jaar oud. Maar wat een ontzettende lieverd is ze nog steeds. Iedere dag weer zin om een wandeling te maken en komt dan vaak haar vriendinnen Truus en Dinja tegen. Daar huppelt ze dan nog gemakkelijk een uur mee over de hei. Daarna is ze wel bekaf hoor en slaapt ze thuis zo een paar uur. Met de hittegolf van de afgelopen weken is ze lekker ‘s morgens heel vroeg mee het park in geweest, lekker onder de bomen en onderweg even verkoeling in een bron in het park om vervolgens lekker nat te liggen rollen in het zand en de bladeren. ‘S middags is het dan een zandbak in de kamer, maar ja daar hebben we dan de stofzuiger weer voor. Nou ik hoop dit nog een paar jaar met haar te mogen doen en als ze zo oud mag worden als haar moeder, dan moet dat lukken.

Sascha: Met Sas gaat het allemaal goed, lekker eigenwijs, grote mond als hij wat wil. Autorijden vindt hij nog steeds het aller leukste, dus je zou niet zeggen dat ie alweer negen jaar wordt onze schat.

Flo: Gelukkig mogen we nog steeds genieten van onze Flo! Inmiddels 9 jaar alweer... zoals je kunt zien, ziet mevrouw er nog prima uit, weinig grijs op haar koppie. Ze is nog steeds enthousiast en denkt af en toe dat ze nog een pup is, maar haar artrose houdt haar dan in bedwang. Helaas aan haar beide achterpoten. Met een dieet waardoor ze super op gewicht is (voor het eerst!) en geen lange wandelingen, houdt ze het nog prima vol! Op naar haar 10e verjaardag. Pootje van Flo (en het irritante broertje Beer haha)

24 juni 2020: Onze Berners 4 jaar!

Vandaag worden onze Boefjes weer al 4 jaar ! Wij wensen Tess, Noa, Zola, Beer en Kay een hele fijne verjaardag toe. Geniet van deze mooie dag en wij zijn heel benieuwd hoe het met iedereen gaat ?

Noa: Noa al weer 4 jaar, niet te geloven de tijd vliegt. Weer een jaar voorbij. Noa is een hele lieve knuffelbeer. Ze vindt alles en iedereen leuk, ze is ook erg waaks wat hier goed van pas komt in de polder. Ze is echt uitgegroeid tot een prachtige hond, ze krijgt veel complimentjes. Gaat graag mee in de auto en op vakantie, is een echte waterrat, vliegt overal zo in,soms gelijk kopje onder, ze is lekker wild en levenslustig. Aan de lijn luistert ze prima, als ze los loopt wat minder helaas. Groetjes en een poot van Noa

Zola: De tijd vliegt voorbij. Onze Zola is alweer 4 jaar! En dat moest gevierd worden met lekkers! Het is nog altijd een vrolijke, lieve en overenthousiaste hond en een vast speelkameraadje van de kinderen. En het liefst ook van elke hond die ze tegen komt maar dat is niet altijd wederzijds. Ze heeft de afgelopen maanden extra genoten van alle aandacht met bijna iedereen bij huis. Op naar het volgende jaar!

1 Mei 2020: Onze Berners 5 jaar!

Vandaag vieren we het lustrum van onze kanjers; ze worden weer al 5 jaar, wat gaat de tijd toch snel! Geniet van de verhalen van onze knuffelberen en de prachtige foto's, we wensen jullie allemaal een hele fijne verjaardag. In gedachten zijn we bij Boy, die helaas niet meer in ons midden is.

Kjell: Wist je dat: Het leven volgens Kjell

 De handen van mijn personeel (de baasjes) er vooral zijn om mij te aaien

 Als ze dat niet doen ik mijn neus onder hun armen schuif en dan mijn neus omhoog doe zodat hun handen mij weer gaan aaien

 Als dat niet werkt ik probeer met mijn ogen mijn baasjes te hypnotiseren zodat ze mij alsnog gaan aaien

 Ik niet snap dat ze boos worden als die hand waar ik mijn neus onder schuif koffie vast houd en de koffie dan over de bank en de baasjes heen gaat

 Ik nooit genoeg geaaid word

 Water uit plassen of uit de sloot veel lekkerder is dat het water in mijn bak

 Paardenpoep, kattenpoep en konijnenkeutels echt een delicatesse zijn

 Ik heb niet voor niks die grote neus gekregen, daarmee kan ik de delicatesses heel goed opsporen

 Ik ook nooit genoeg te eten krijg, ik ben echt een zielig scharminkeltje volgens mijzelf

 Ik denk dat de weegschaal bij de dierenarts wordt gesaboteerd, hij geeft altijd veel meer kilo’s aan dan mijn eigen weegschaal

 Ik het er ook dan helemaal niet mee eens ben als de baasjes vinden dat ik op dieet moet

 Ik heel mooi kan zingen als ik heel graag uit wil

 Ik heel blij ben als mijn baasje weer thuis is als hij een aantal weken in het buitenland heeft gewerkt

 Het baasje dan van mij is

 Ik het heel gezellig vind dat alle baasjes nu thuis zijn ivm het Corona-virus, hoe meer handen mij kunnen aaien, des te beter

 Ik het soms ook heel irritant zijn dat mijn baasjes de hele dag thuis zijn, want dan kom ik niet toe aan mijn schoonheidsslaapjes

 Ik dat luid brommend laat weten

 En als dat gesport thuis…pfffff ik word er al moe van als ik er naar kijk

 Vrouwtje echt heel gevaarlijk is als ze een lesje Bodycombat gaat doen, ik ga dan heel hard blaffen….

 Ik het niet snap dat vrouwtje boos wordt omdat ze struikelt over een speeltje dat ik achter haar heb neer gelegd…

 Als er buikspieroefeningen gedaan moeten worden, ik heel graag het zweet van je gezicht lik…

 Ik eigenlijk best heel goed personeel heb…

Bikkel: al weer 5 jaar, wat gaat de tijd toch snel. Bikkel is al echt een volwassen vent geworden maar heeft af en toe nog wel zijn puberale trekjes. Bikkel is tegenwoordig wat meer macho richting andere grote honden, naar kleine hondjes is hij erg lief en legt hij het liefst zijn grote poot op hun rug. Eten is de favoriete bezigheid van Bikkel, hij is hier dan ook al op gewezen door de dierenarts. Bijna 59 kilo en daar moeten er toch echt wel 4 kilo's vanaf. We krijgen niet het gevoel dat Bikkel dit helemaal begrepen heeft. Ik vergeet het overigens ook weleens als er nog een stukje vlees over blijft. Bikkel is een gezonde, fitte en levenslustige hond die graag een wandeling maakt, snuffelt of een duik neemt. Maar op z'n tijd moet hij ook zijn rust hebben en het liefst doet hij dit de bank...

Bono: Vijf jaar, nou Bono gedraagt zich nog steeds als een puber hoor haha. Hij is vrolijk, energiek, altijd klaar voor aandacht en een spelletje. Zodra hij vermoedt dat er iets gaat gebeuren staat hij binnen een seconde paraat. Omdat alle hondenspeeltjes erg snel kapot gingen hebben we een tijdje geleden een varkensbal gekocht. Hij is er stapelgek op, rent de hele wei door met dat ding en... hij kan niet kapot. Natuurlijk is ook deze Berner stapelgek op knuffelen. Hij heeft alleen niet door dat hij 50 kilo weegt geloof ik. Wandelen vindt hij ook heerlijk, alleen gaat daar helaas altijd wel een blafconcert aan vooraf. Zoooo leuk vindt hij het denken we dan maar.

Pebbles: Pebbles is nog steeds een vrolijke, levendige hond, iedere dag lopen we de polder door samen met Puk, onze andere berner. Nu in de corona tijd lopen we toch iedere x verdere rondjes, echt lekker met dat mooie weer, Ook lopen we nu samen met een vriendin uit de buurt met haar hond Amy, ze kunnen het allemaal heel goed samen vinden, als we voorbij hun komen slaan ze uit zichzelf al af.. We zullen Pebbles vandaag dr feestmuts opzetten, alle broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag.

Joris: Alweer een jaar erbij. Joris is nog net zo blij en enthousiast als altijd. Iedereen kan rekenen op een warm onthaal. Kleine kinderen, kleine hondjes, katten etc is Joris met name dol op. Heel aandoenlijk om te zien hoe voorzichtig hij daarmee omgaat. Hij moet zich dan ernstig inhouden omdat hij zeer enthousiast is en nog al eens als een dolle stier tekeer kan gaan. Hij geniet van lange wandelingen, rennen, met grote stokken slepen enz. Hij daagt zijn baasje graag uit. Een vrolijke Frans is het!!

Nora: Weeral 5 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. Het gaat goed met ons en Nora. Ze is ontzettend waaks. Soms wel eens vervelend omdat ze blijft blaffen totdat het bezoek in huis is of weg gaat. Ze is dikke maatjes met onze kat. Ze zijn ook ontzettend jaloers op elkaar. Als de een aandacht krijgt dan komt de andere ook. Nora had eigenlijk liever in een kleiner lichaam geboren willen zijn. Ze zou ook graag op schoot zitten. Net als de kat. 😂 John is geopereerd aan een hernia. Voor zijn herstel moest hij veel wandelen maar dat vind ze helemaal niet erg. Door de Corona is iedereen ook meer thuis dat vind ze ook reuze gezellig. Mee op het land vind ze ook super. Alleen is ze dan best eigenzinnig en luistert niet altijd. Het liefst is ze altijd bij ons in de buurt.

Jaco:Onze Jaco alweer 5 jaar! Jaco hoort helemaal bij ons gezin, is onze vriend door dik en dun! De kinderen zijn ook heel erg dol op hem en hij op hun! Het is een lieve knuffelbeer, die wel goed oplet dat er geen vreemden zomaar naar ons toe komen. Jaco vindt het heerlijk om lekker door het bos te rennen en is dol op eten! Botjes graaft hij het liefst in, dat heeft hij vanochtend dan ook al met zijn verjaardagsbot gedaan...op de laatste foto zijn de enige sporen nog zijn vieze neus en tong...haha! Wij wensen alle broertjes en zusjes ook een fijne verjaardag toe!