De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws1 mei 2019: Onze Berners worden 4 jaar !!

Vandaag hebben we weer een feestje, want onze Berners worden 4 jaar. Wij wensen Nora, Pebbels, Bella, Bikkel, Joris, Jaco, Dex, Kjell, Loewie, Boy en Bono een hele fijne verjaardag. Wij zijn trots op ons complete 11-tal !!

Joris: Het is alweer 1 mei en dan wordt onze Joris 4 jaar. Joris is binnenshuis een echte knuffelkont. Hij is dol op kleine kinderen, kleine honden, onze kat. In de buurt vragen de kinderen of ze Joris mogen aaien en daar gaat Joris uitgebreid voor op z’n rug liggen en laat hij zich verwennen door de buurt kindjes. Buiten is Joris een echte reu. Joris blijft een hond met eindeloze energie. Hij houdt van uitdagen, spelen, rennen, heerlijk op een stuk hout kluiven. Bezoek wordt nog altijd uitermate enthousiast begroet. Joris heeft zo zijn favorieten en dan jankt hij het uit bij binnenkomst, zo blij!! Hij is dikke maten met onze kat Lola. Dat was nou echt liefde op het eerste gezicht. Spelen, knuffelen, ontzettend leuk om te zien. Friends forever. Kortom een kanjer van een hond. Enorm blij mee!!

Kjell: Onze lieve Kjell is alweer 4 jaar! De tijd is voorbij gevlogen. Wij genieten intens van en met jou. Wat een heerlijke hond ben jij geworden! Dol op een ieder in ons gezin. In huis heerlijk rustig, maar buiten strek je graag je pootjes. Voor een Berner kun je ongelooflijk hard rennen. Je gaat graag met ons mee wandelen. Af en toe Oostindisch doof als het jou uitkomt maar in de regel luister je heel goed. Altijd blij en enthousiast. En dol op aandacht, je zou het liefst bij ons op schoot kruipen als dat kon. Je hebt volgens mij geen idee hoe groot je eigenlijk bent, in je hoofd ben je soms nog een puppy. Het was de beste beslissing ooit om jou in ons gezin te verwelkomen en geen moment spijt gehad! We hopen nog heel lang van je te mogen genieten.

Nora: Er is inderdaad weer een jaar voorbij, wat gaat het toch snel. Bedankt voor de felicitaties. Met ons gaat alles goed en met Nora ook. Ze is nog steeds onze grote knuffelbeer. Het liefst is ze altijd gezellig bij je in de buurt. Ze ligt ook graag lekker lui in huis. Ze bewaakt haar erf goed. Er komt niemand onopgemerkt bij ons aan de deur. In eerste instantie blijft ze wat argwanend naar vreemde mensen, vooral naar mannen. Maar als ze eenmaal binnen op een stoel of op de bank zitten dan kruipt ze het liefst op schoot.

Bikkel: Hier een berichtje van mij, Bikkel. het gaat erg goed met me. Alhoewel de dokter daar anders over dacht. Ze vond me 10 kilo te zwaar. Die is echt niet goed wijs hoor. Ik zit nl. goed en lekker in mijn vel, heb een goede condities en alle vrouwtjes kijken naar me. Bovenop alles sla ik sommige tussendoortjes zelfs over !! nee hoor, geen enkel probleem. Vandaag word ik alweer 4 jaar. wat gaat de tijd snel. Intussen veel gebeurd, we zijn verhuisd maar zijn wel in de buurt gebleven zodat ik wel mijn vrienden en vriendinnen kan blijven zien. De tuin is volledig naar mijn wensen aangelegd, stukje gras om lekker op te kluiven, schaduw om uit de zon te liggen en als het regent kan ik altijd naar binnen. Mijn baasjes zijn ook zo lief voor mij, ik mag zelfs lekker bij hun in de bank liggen. Ik ben een echte knuffelbeer. Het zou leuk zijn om mijn broertjes en zusjes weer eens te zien. hopelijk tot snel.

Bono: Jeetje 4 jaar alweer. Nou Bono gedraagt zich nog steeds als een puber hoor. Onvermoeibaar is hij, als hij je in het vizier krijgt rent hij naar zijn touw en gaat ermee voor je neus staan. Zonder uitzondering, altijd. Het erf wordt vol overgave bewaakt, vanaf zijn bank kan hij mooi in de gaten houden wie er allemaal langs komen. Als Bono naar binnen wil kijkt hij je indringend aan. En als het te lang duurt blaft hij 1 keer kort. Helaas heeft hij wel regelmatig pech. Vorig jaar moest hij met spoed geopereerd worden omdat er een flinke steen in zijn darmen was blijven hangen en ja hoor twee maanden geleden weer. Deze keer drie stenen. Hij heeft er dus niets van geleerd. En twee weken geleden moest hij weer onder het mes. Deze keer hadden we twee klappen in 1 keer. Een, gelukkig, goedaardig huidgezwel en een gescheurde teennagel die gelijk ook maar helemaal verwijderd is. Verder is Bono natuurlijk een heerlijke enthousiaste knuffelbeer die gek is op aandacht.

Loewie: Loewie onze reu met een klein hartje. Waar wij zijn is Loewie. Hij ligt altijd lekker in de weg of heerlijk op je voeten. En heeft hij zin in een kriebelbeurt dan dwingt hij het af door flink met zijn neus onder je armen duwen, zodat je het niet kan negeren. Of hij komt echt tegen je aanhangen zodat je hem wel moet aaien. Als waakhond is hij niet geschikt, zijn zus Ilke bewaakt de achtertuin als de beste. Als zij aanslaat staat Loewie erbij en kijkt haar aan met een blik van " Wat doe jij nou ?!" We zijn nog steeds heel erg blij met onze "seut van het gezin!"

Bella: Gefeliciteerd aan alle broertjes en zusjes van Bella ! Onze Bella heeft een roerig jaar achter de rug... Op 3 juli 2018 schonk zij het leven aan niet minder dan 10 Pups ! Gelukkig allemaal gezond ! Een betere mama konden de pups zich niet wensen, ze week niet van hun zijde.. Foto 1 Bella, foto 2 Bella achteraan en Saartje haar dochter vooraan.. Gelukkig zien we een aantal pups nog regelmatig en hebben wij zelf Saartje gehouden die inmiddels zelfs groter is als Bella... Voor Bella geen pups meer, zij is inmiddels gesteriliseerd. Komend jaar hopelijk een rustig jaartje..

1 februari 2019: Onze Berners worden weer al 5 jaar !!

Vandaag zijn onze Berners weer al 5 jaar geworden. Wij wensen Sarah, Twinny, Bella, Ilke, Boaz, Smokey, Lobos en Benji een hele fijne verjaardag. Op deze dag gaan onze gedachten ook uit naar Bono en Zazou die helaas niet meer bij ons zijn.

Sarah: Wat gaat het snel, Sarah al weer vijf jaar! Het gaat erg goed met onze Saar en ze stuitert vrolijk door het leven. Ze is nog net zo enthousiast en vitaal als in het begin en we hopen dat we ons Saartje nog lang bij ons zullen hebben!

Bella: Ze is altijd zo vrolijk, dat als we iemand tegen komen die haar niet kent, standaard de vraag krijgen, och nog een puppie? En wij dan nee ze is alweer 4 jaar dat wordt dus nu 5. Ze springt altijd letterlijk met 4 poten in de lucht rond. Ze gaat nooit snel, maar ze heeft het wel naar haar zin. We zeggen ook standaard het moment dat ze ophoudt met kwispelen we naar de dierenarts moeten. In die 5 jaar tijd heeft ze nooit een off-day gehad. Ook niet als ze ziekjes is, we hopen dat we nog vaak de vraag gaan krijgen of ze een puppy is!

Twinny: Hi Lieve broers en zussen, Ik vind dat we geen verkleiningswoorden meer hoeven te gebruiken nu ww alweer 5 jaar geworden zijn. Zoveel geweldige jaren al, veel geleerd en gedaan, maar ook ondeugend geweest, getest hoever ik gaan kan bij de baasjes. Maar zo leuk om te doen, want lang boos blijven doen ze niet en doen hele leuke dingen met me, veel wandelen, mag mee naar motor evenementen, dat is zo leuk met al die mensen en ook veel andere honden begroeten en spelen. Een jammer punt, de baas heeft de zijspan ingeruild waar ik in mee mocht, maar hij heeft gelijk, is lang niet mee gereden dus begrijp ik het wel, er staat wandelen tegenover of naar het strand en dat is ook leuk. Ben ook weer verwend met mijn verjaardag, hoop jullie allemaal ook. Verheug me verder op dingen die komen gaan, altijd verrassingen hier. Veel liefs allemaal, ook namens mijn baasjes.

Boaz: Het is alweer 5 jaar geleden dat Boaz bij ons kwam wonen, wat gaat de tijd toch snel. Hij groeide van een pup uit naar een prachtige volwassen hond waarmee we al veel mooie en lieve momenten hebben mogen meemaken. We genieten van hem als hij zwemt (want het lijkt wel een zeehond) en als hij in de sneeuw speelt (mits deze aanwezig is natuurlijk), maar ook tijdens lange wandelingen en de vele knuffelmomenten die we samen hebben. In december 2018 groeide ons gezin uit met een nieuwe pup, genaamd “Dreumes”. Boaz moest hier wel even aan wennen: hij dacht, wat doet dat kleine ding hier en blijft hij hier. Nu spelen ze samen en stoeien wat af. Soms moet je ze wel eens wat afremmen. Eind januari zijn we met zijn vieren op vakantie geweest naar Erm en wat hebben ze samen genoten, samen in de sneeuw (want die lag er toen) maar ook in het bos. Ook broer Smokey was hierbij, wat was dat genieten. Wij hopen dat we met zijn vieren nog lang van elkaar mogen blijven genieten want ze zijn geweldig samen. Wij willen jullie nog eens vertellen hoe blij we zijn dat Boaz in ons leven is gekomen en hoe dat ons leven verrijkt heeft.

20januari 2019

En dan is het weer ineens stil in huis.... de jongens zijn vertrokken naar de nieuwe baasjes, maar gelukkig blijft onze Abbey voor altijd bij ons en hoeven we daar geen afscheid van te nemen! We hebben vandaag wel afscheid genomen van onze fantastische mama Tess, die na 8 intensieve weken weer heerlijk bij haar eigen baasjes mag gaan wonen. Wij kijken terug op een mooie periode waarin Tess een hele zorgzame moeder voor haar pupjes is geweest, ze heeft haar pupjes geweldig op laten groeien en veel wijsheid van een roedel bij gebracht.

20januari 2019

Vandaag is Rico naar zijn nieuwe baasjes gegaan! Na een uitgebreid ontbijt met de nieuwe baasjes vond Rico het dan toch tijd om te gaan. Tess heeft hem begeleid tot aan de auto, nog een lieve knuffel gegeven en ze was het eens met zijn vertrek voor een mooi leven in Zierikzee !

19januari 2019

Vandaag is Benno naar zijn nieuwe baasjes gegaan! Na afscheid genomen te hebben van zijn moeder en van ons, is hij heel dapper naar zijn eigen huisje gestapt.

18januari 2019

Voor de laatste dag allemaal samen ! Tijd voor een groepsfoto en natuurlijk nog een keertje met mama Tess op de foto.

10 januari 2019

Met zijn allen buitenspelen in de tuin.

3 januari 2019

De Raad van Beheer komt langs om de pupjes te chippen en de DNA-testen af te nemen. De chipper was weer tevreden over de organisatie rond ons nestje. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de dierenarts voor de eerste entingen en wordt de medische keuringen uitgevoerd. Gelukkig worden alle pupjes medisch goedgekeurd en ontvangen ze hun medisch paspoort. Trots op onze pupjes.

26 december

Vandaag gaan we voor de eerste keer in de buitenren spelen, gelukkig is het niet te koud en gaan mama Tess en oma Asha graag met ons mee, het regent zelfs.

21 december

Wat groeien wij goed van de melk van mama Tess, maar vandaag gaan we voor de eerste keer pap eten, het is even wennen, maar wel erg lekker ! De waterbak is ook nieuw voor ons... spannend. Maar van groeien wordt je ook heeeeel erg moe.... lekker in dromenland.

13 december

Ondertussen zijn onze oogjes open en hebben we ook onze eerste tandjes ! We proberen ook al onze eerste stapjes te maken.

1 december:

De pupjes voor het eerst buiten de werpkist en samen met mama Tess op de foto.

26 november 2018 : Vandaag worden onze pupjes weer al 6 jaar!!

Vandaag worden onze pupjes van het 2de nestje van Asha weer al 6 jaar. Onvoorstelbaar hoe hard de tijd gaat. Wij wensen Lori, Bowie, Asha jr. , Senna, Baloo, Murphey, Hummer en Troy een hele fijne verjaardag toe. Lees hieronder de berichtjes van de baasjes hoe zij genieten van hun Berner.

Senna: Dank voor de felicitatie. De tijd is voorbij gevlogen. Het gaat goed met Senna. s Zomers past ze zich aan, maar ze is en blijft een liefhebber van de winter. De goede tijd voor haar breekt dan ook weer aan. Lekker weer rollen in de sneeuw. Maar ook aan zee heeft ze het erg naar haar zin. Tijdens onze vakantie begin dit jaar naar Canada heeft ze drie weken bij haar broer Hummer gelogeerd. Dus het strand is geregeld bezocht. Het duurde weer even voor ze gewend was in haar eigen omgeving. Senna en Hummer kunnen het goed met elkaar vinden. Overigens, ze gaat net als haar broer altijd mee op vakantie. Water of sneeuw, ze heeft het allebei even lief. Stenen opduiken uit een beek kan ze de hele dag volhouden. Soms zijn de stenen die ze opduikt zo groot dat ze moeite heeft om ze uit de bek te laten vallen. Maar het waterplezier zorgt dat ook de volgende steen weer boven komt. Ook Senna met de kleinkinderen gaat erg goed, maar dat is ook Berner eigen. Ze is nooit ver bij ze vandaan, kijkt wat er gebeurd en bewaakt hen op haar manier. Overdag ligt ze vaak buiten op de oprit. Soms los, soms aan de lijn. Ze heeft voor zichzelf een territorium uitgezet en daar binnen houdt ze er de controle over. Dat gebied reikt verder dan ons eigen huis, zodat ook de buren met een gerust gevoel een dagje weg kunnen. Vreemden worden argwanend bekeken, gevolgd en zonodig begeleid om het gebied weer vrij te maken. Meer dan eens heeft ze zo ongenode gasten de juiste weg gewezen. Die types zien we dan ook niet meer terug. Hoewel de start moeizaam was en het ons veel geduld kostte om haar weer een thuis te geven waar ze ook vertrouwen in had, is het allemaal ook weer goed gekomen. De verlatingsangst die ze een tijdje gehad heeft was niet altijd bevorderlijk voor de kwaliteit van het behang. Ook dat is, naast een nieuw behangetje, weer over. De begroeting die we krijgen als s avonds thuis komen, is elke weer gemeend, en dat is wederzijds. Wij zijn er blij mee.

Lori: Lori is nog altijd onze grootste knuffelbeer en eigenlijk een hele gevoelige hond voor veranderingen. Bij vuurwerk of knallende geluiden buiten, zal ze vastberaden doorstappen en zo snel mogelijk naar huis willen. Zo hebben we nu pupjes in huis met een rode warmte lamp en hier moet zij dan ook niets van hebben.... dus gaat ze naar haar veilige plekje onder de trap in de gang en we zien haar enkele dagen niet in de kamer zolang die rode warmte lamp aan is. En dit ieder nestje weer opnieuw. Daarnaast is het een hele lieve aanhankelijke schat die wij voor geen goud zouden willen missen. Ze vindt op vakantie gaan met de bakfiets super. We hebben op Texel het hele eiland met Asha en Lori rondgefietst en ze hebben er iedere dag van genoten. Sinds kort hebben we een trimtafel in huis en Lori is mijn beste klant, het liefst gaat ze hier iedere dag op om lekker verwend te worden; kammer, borstelen, haar pootjes knippen, ze vindt het heerlijk. Wij hopen nog vele jaren haar lekker te mogen verwennen.

Bowie: Het gaat uitstekend met Bowie! Zo mooi, lief, blij en aanhankelijk. Ze hecht zich meer en meer aan ons. Het is een fantastisch dier waar we stapelgek op zijn! Ze is ook heel erg bang van knalletjes dus de slechte tijd van het jaar is helaas weer begonnen.... Ze zoekt dan wel steun bij ons. We hopen nog super lang van haar te mogen genieten!

Asha jr: Asha is nog steeds een heel aanhankelijke hond. Het allerliefste zit ze naast je en wordt ze de hele dag gekriebeld. Waar wij zijn is zij ook. Onweer en vuurwerk blijven een probleem en als het hard waait slaapt ze ook bij ons. Heeft zij even geluk dat wij beneden slapen.

Baloo: Vandaag ben ik jarig en ga ik samen met mijn baasjes mijn 6de verjaardag vieren. Ik heb van mijn moeder Asha en mijn zus Lori een hele mooie verjaardagskaart gekregen, dank je wel daarvoor. Met mij gaat het prima, met het verstrijken van de jaren lijkt het wel of ik steeds meer energie krijg. Mijn baasjes worden er soms moe van ?? Ik moest pas geleden wel onder narcose omdat ze mijn tanden moesten reinigen. Wel geinig hoor, als je wakker wordt voel je jezelf een beetje dronken. En ik heb nu weer een stralende witte lach ! Ik hoop dat al mijn broers en zussen een te gekke verjaardag hebben en een dikke knuffel voor mama Asha. Baloo

24 november 2018 : Tess is vandaag bevallen van 3 prachtige pupjes !!

Vandaag is onze Berner Tess bevallen van 3 prachtige pupjes, 2 reutjes en 1 teefje met de namen Rico, Benno en Abbey. Welkom op het schorrenkruid. Wij zijn enorm trots op onze Tess !!

02 september 2018 : Onze oudste Berners worden vandaag 7 jaar !!

7 jaar, het is niet te geloven, maar onze oudste Berners worden inderdaad vandaag 7 jaar, wat is de tijd voorbij gevlogen! Natuurlijk hebben we weer leuke reacties gekregen van onze kanjers! We wensen onze Berners een hele leuke dag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. In gedachten zijn wij bij Marley, die helaas niet meer bij ons is. Heel veel leesplezier met onderstaande reacties.

Tooske: Een brief aan mama Asha; Ja nog een paar dagen en dan word ik al weer zeven. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij mijn baasje Harry. Ik mag iedere dag een paar keer mee uit wandelen en dan gaan we naar het park of naar de hei. Als het warm is mag ik zwemmen van mijn baasje, maar ik ga niet verder dan mijn buik in het water en dat vind ik al lekker. Ik probeer een lieve vriendin te zijn voor mijn baasje en hij zegt altijd tegen andere mensen dat ik de allerliefste hond van de hele wereld ben. Leuk toch?? Nou ik wil ook nog heel lang bij hem blijven hoor, want we hebben het zo leuk samen. De groetjes maar weer en een dikke knuffel van mij aan mama Asha! Doei!!!

Sascha: Ja 7 jaar alweer, ik herinner me het nog als de dag van gister dat we hem 7 jaar geleden kwamen uitzoeken. We zijn echt zo blij met Sascha, het is een schat. En zoals je op de fotos ziet is die kerngezond. We hopen hem nog jaren bij ons te hebben.

Flo: Ja gelukkig mogen we haar al 7 jaar bij ons hebben! Het is een heerlijke hond! Ze heeft het vloerkleed-imiteren tot kunst verheven maar mede door broer Beer, is ze dagelijks ook nog errug dartel! Heel waaks, en dat is alleen maar fijn, maar een enorme knuffelkont. Het liefst kruipt ze s avonds naast je op de bank en slaapt ze naast ons bed (mag natuurlijk niet). We hopen dat ze minstens net zo oud als haar mama Asha gaat worden.

Willem: Ons Willem gaat nog steeds als een raket en is zo sterk als een beer. Samen met zijn maatje Femke (een Friese Stabij) rossen ze hier door en over bos, strand en duin op Terschelling. Waarschijnlijk blijft Willempie hier jong bij, want van enige vorm van aftakeling is nog helemaal niks te bekennen. Still going strong..!

Diesel: Diesel, wat ben je een domme hond. is een zin die vaak wordt gebruikt in ons huishouden. Aan de verkeerde kant van een lantaarnpaal gaan lopen waardoor hij zichzelf aan de paal ophangt en daarna ook niet begrijpt dat hij even moet omlopen is een goed voorbeeld, want dit gebeurt wekelijks. Ook botst hij vaak genoeg tegen de deur op als we met hem naar buiten gaan en glijdt hij uit op weg ernaar toe. Luisteren kan Diesel ook niet zo goed, tenzij het over poesjes gaat of de buurkat Bobby. Hoe diep in slaap hij ook is of wat voor een luie dag hij dan ook heeft, de woorden poesje en Bobby schudden hem altijd wakker. En hoe! Hij is een hond met een identiteitscrisis, want zodra we beginnen over poesjes, begint hij te miauwen. Soms is hij wel klaar met ons geplaag en dan moppert hij erop los. Maar toch is Diesel wel een lieve en ergens ook wel slimme hond hoor. Op emotioneel gebied dan. Als er thuis een groepsknuffel is, wilt hij altijd meedoen en staat hij binnen de kortste keren op zijn achterpoten mee te knuffelen. Ook als iemand verdrietig is, komt hij altijd even kijken of alles goed gaat en om te knuffelen. Het is een ontzettend vrolijke hond waar we vandaag al 7 jaar van mogen genieten. Hij brengt vreugde in ons leven en we kunnen zoveel lachen om hem. Het is een hond zonder cortex en dat is soms erg irritant maar we kunnen er vaak ook erg om lachen. Ontvangen worden door Diesel na een lange dag weggeweest is altijd een feestje. En vandaag is het zijn feestje.

24 juni 2018 : Onze Berners worden vandaag 2 jaar !!

Onze jongste spruitjes worden vandaag weer al 2 jaar. Wat gaat de tijd toch snel! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat de pupjes geboren werden, altijd weer een spannende dag, daarna al het blije bezoek voor onze bolletjes wol en de dag dat ze opgehaald worden.... Stil in huis! en nu zijn we weer al 2 jaar verder. Iedereen heeft weer een mooi stukje geschreven over hun pupje en de mooiste foto's gestuurd; heel veel leesplezier !

Beer: over onze pup kunnen we boeken vol schrijven! Hij is echt zoon andere hond als Flo, daar verbazen we ons dagelijks over. Beer is denk ik de enige Berner met ADHD.... wat n energie heeft hij!!!! En streken heeft hij ook bij zich. We hebben een omheind terrein waar niks in of uit kan, maar onze Houdini lukt het om door het smalste openingetje (hij graaft hett gewoon groter) te ontsnappen. We inspecteren inmiddels wekelijks het hek op ontsnappingsmogelijkheden. Hij is dol op onze twee paarden en zij op hem! Flo is natuurlijk al wat middelbaar aan het worden, dus die is wel eens geirriteerd als Beer weer als een stoomwals langs komt denderen, maar samen het terrein bewaken kunnen ze prima! Beer is altijd blij, kan kunstjes (alles voor een snoepje) en zit het liefst bij je op schoot.... best onhandig met zijn 42 kg! Hij is minder grof gebouwd als we gehoopt hadden, maar met zijn lichtbruine ogen en grote oren die altijd actief staan, vind ik hem natuurlijk toch de mooiste!! We hopen dat hij de sterke bloedlijn van Asha en zijn vader heeft, want we willen hem nog jaren bij ons hebben!

Tess: Het lijkt als de dag van gisteren dat dat kleine bolletje wol in ons gezin kwam. Onbevangen is ze de afgelopen 2 jaar de grote wereld gaan ontdekken. Tess is uitgegroeid tot een geweldige gezinshond vol energie. Ze luistert heel goed en is zo ontzettend lief!! Dat kleine bolletje wol heeft plaats gemaakt voor een grote knuffelbeer die alles prima vindt en zolang ze er maar bij kan zijn is ze helemaal happy. Lange wandelingen en heerlijk ravotten met andere honden in het water is favoriet. Hoe viezer hoe beter! Thuis vindt ze het geweldig om met een van ons op de grond te kroelen. Ze komt dan bijna bovenop je liggen of draait zich ongegeneerd op de rug en laat zich op haar buik kriebelen.....maar owee als je stopt dan gooit ze alles in de strijd om er voor te zorgen dat je toch doorgaat met aaien. Ze is behoorlijk waaks. Niemand komt zomaar binnen. Bezoek wordt luidkeels aangekondigd. Zodra ze het bezoek herkent, is het goed en is ze niet meer bij je weg te slaan......bij onbekend bezoek duurt het wat langer voordat ze het helemaal vertrouwd maar zodra dat is gebeurd is ze je grootste vriend! Als een van ons thuis komt is ze altijd overenthousiast, begint te janken, blaffen, gillen, piepen, kwispelen....en dat allemaal tegelijk.....en als we dan na elkaar thuis komen gaat dat dus 5 keer zo.....bij iedereen even enthousiast.....zo heerlijk!! Kortom: Tess hoort gewoon helemaal bij ons gezin of het nooit anders is geweest! We hopen dat we de komende jaren nog onwijs veel van haar mogen genieten!!

Zola: De tijd vliegt voorbij en onze Zola is alweer 2 jaar. Nog even speels en ondeugend maar wel iets rustiger nu de puberteit echt voorbij is. Ze loopt niet meer weg, bijt geen draden in de tuin kapot en heeft geleerd welke bal van haar is en welke van de kinderen! Haar favoriete bezigheid is door de bossen of over de hei struinen. Ze houdt ons vieren goed in de gaten maar ook alle vogels, katten en andere honden die op haar pad komen. In de avond als de kinderen op bed liggen pakt ze haar moment en strijkt ze, na de nodige kriebels en knuffels, neer bij onze voeten en rust ze uit van de enerverende dag. Het is een echte knuffelkont. Zola heeft een vast vakantieadres aan huis, op een grote paardenboerderij waar ze met verschillende andere honden de tijd van haar leven heeft. Maar we missen haar dan wel enorm. Zola hoort helemaal bij ons gezin. We kunnen haar niet meer wegdenken en zij ons ook niet, denk ik !

Noa: Ongelofelijk dat Noa al weer 2 wordt! Wat gaat de tijd snel! Noa is een ontzettende lieve hond ligt het liefst s avonds naast je op de bank. Altijd enthousiast als je thuis komt ook al ben je maar tien minuten weggeweest. Speelt graag met andere honden en is gek op water. Ze bewaakt haar terrein goed. Kat Floor is hier thuis haar grote vriendin. Binnen speelt ze graag met knuffels als ze maar piepen, liefst zo hard mogelijk.

Kay: Alweer 2 jaar!! Dat is snel gegaan maar inmiddels niet meer bij ons en de 3 katten weg te denken. Wat een geweldige, knappe, actieve, lieve, makkelijk en vrolijke hond is het en ook nog eens super lief samen met onze kleinzoon. Kay is ook altijd in voor een uitje of het nu lopend, met de auto of meelopend naast de fiets is. We hopen nog vele jaren van deze kanjer te kunnen genieten.