De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws1 Mei 2021: Onze Berners worden 6 jaar.

Vandaag worden onze Berners 6 jaar, wat gaat de tijd toch snel! Het zijn rare tijden en we merken dat niet alleen wij last hebben van de Corona-kilo's, maar dat onze Berners er ook last van hebben. Wij wensen iedereen een hele fijne verjaardag met jullie baasjes. Lees hieronder hoe het met iedereen gaat.

Joris: 6 jaar alweer. Het is niet te merken aan het enthousiasme en de speelsheid van Joris. Het enige verschil is dat Joris zijn tijd neemt om 's morgens wakker te worden, zich uitgebreid uit te rekken en als hij echt heel veel zin heeft naar je toe te komen voor een begroeting. Oogcontact is genoeg, dit interpreteert Joris als vlieg maar op mijn schoot. Een echte grote lieverd en knuffelaar blijft het. Ongelofelijk lief!! Hij doet het hartstikke goed. Kan genieten van zijn wandelingen, stokken gooien, spelen. Echt een topper. Op naar zijn zevende levensjaar. Alle broers en zusjes gefeliciteerd. Extra verwen momentje op 1 mei. Gezellige dag allemaal!

Bikkel: Ons Bikkeltje wordt inmiddels al weer 6 jaar oud. Soms begint hij echt al op een bejaarde te lijken maar dan zijn er weer momenten dat hij weer puber is en is hij weer aan het spelen en uitdagen. Bikkel kan makkelijk lange stukken wandelen, maar als hij geen zin heeft die dag dan gaat hij na 10 minuten al liggen. Ook heeft hij vaste routes waar hij niet graag van afwijkt. Ondanks al het wandelen heeft ook Corona effect gehad op het gewicht van Bikkel. Hij weegt nu 61,5 kg maar hij zit lekker in zijn vel en dat is het belangrijkst. Op naar de volgende 6 jaar

Nora: Weeral 6 jaar, wat gaat de tijd toch snel. Met ons en Nora gaat alles goed. Nora is nog steeds ons vrolijke enthousiaste maatje. Altijd blij om je te zien, of je nu lang of kort weg bent geweest. Ze is het liefst bij je in de buurt. Alleen buiten in de ren om het huis vind ze maar ongezellig. Ze gaat heel graag wandelen. Het liefst ligt ze te slapen op haar rug met haar achterpoten wijd open. In de corona tijd zijn we allemaal natuurlijk meer thuis geweest dan anders, maar dat vind Nora super gezellig. Voor haar mag het nog wel even blijven duren. We hopen dat we nog lang van haar mogen genieten.

Bono: Jaaaa, 6 jaar alweer (alhoewel hij zelf denkt dat hij nog een puber is😃). Bono is nog steeds een zeer enthousiaste, vrolijke, fitte hond. Is altijd alert, als hij maar een vermoeden heeft dat iemand met hem wil spelen of knuffelen staat hij er al. Iedere dag rond half vijf mag hij mee voor een uitgebreide wandeling naar het bos ( de andere wandelingen van de dag zijn een stuk korter doordat zijn grote zus Asha niet zo ver meer kan) Vanaf een uur of vier staat hij al door het raam te gluren of er iemand aanstalten maakt. Zo schattig. Hij is het liefst de hele dag buiten. Alles houdt hij in de gaten. Pas na de avondwandeling komt hij mee naar binnen. Bono denkt helaas wel dat dat alles eetbaar is. Hierdoor is hij al twee keer geopereerd omdat de steen in zijn darmen toch echt niet verder kon. Hij heeft er niks van geleerd. In spelen met andere honden is Bono niet zo goed. Behalve als ze een stuk kleiner zijn dan hij of teef.

Kjell: De wereld volgens Kjell 2.0 : Jeetje, ben ik alweer 6 jaar zeg. Nou ik merk er niks van hoor, volgens mij ben ik gewoon nog een jonge god.. Al zegt vrouwtje wel eens tegen mij dat ik een oude opa ben… Hebben jullie ook ineens zo'n druk leven dit jaar? Volgens mij zijn het baasje en het vrouwtje en de kleine baasjes nog nooit zo vaak en zo lang thuis geweest. Vroeger ging ik wel eens mee naar een bmx-wedstrijd, want mijn 2 jongste baasjes die gingen nogal graag daarheen…en gingen ze gewoon elke week naar school. Nu zitten ze ineens weken thuis…nou mooi is dat. Ik vind het wel heel gezellig hoor, want hoe meer handen er beschikbaar zijn om mij te aaien..des te beter. Alleen kom ik niet meer toe aan mijn ongestoorde schoonheidsslaapjes toe.. want zeg nou zelf..je wilt er natuurlijk wel goed uitzien voor de leuke dames he… Als bijna iedereen eindelijk eens een keer weer weg is, dan zie ik mijn kans schoon..dan lig ik heerlijk uren te snurken. En weet je wat er nou helemaal zo erg is..die eindeloze, lange wandelingen. Vrouwtje heeft nu veel meer tijd om uitgebreid te wandelen met mij..nou pfff er is dit jaar wel een heel stuk van mijn poten afgesleten. De baas gaat nu ook vaker “gezellig” met het vrouwtje mee als ik uit moet..heb ik haar niet meer voor mezelf.. Enne, oh ja die “coronakilo”s” tja, daar heb ik ook last van zeg….al zegt vrouwtje dat ik daar voor de corona ook al wel last van had….dus ik moet weer eens op dieet..zucht…Ik vind alles zo lekker…

Pebbles: Wat gaat het snel en worden de honden weer al groot he? Hier is er niet veel veranderd. Vorig jaar in de eerste lockdown zijn we veel meer aan het wandelen geweest, misschien iedereen wel… Pebbles is een enthousiaste hond en soms wel eens jaloers als Puk meer aandacht krijgt, verder een hele lieve hond, apporteren doet ze het liefste. Loop je een hele grote ronde, en denk je ze zal nu ook wel moe zijn, nee hoor, kan ze gerust nog een eind op pad. Puk is nu 11 geworden en wordt nu echt oud, zakt steeds door haar pootjes en kan niet meer echt mee gaan lopen. Geniet hier thuis nog maar een beetje...