De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws02 september 2018 : Onze oudste Berners worden vandaag 7 jaar !!

7 jaar, het is niet te geloven, maar onze oudste Berners worden inderdaad vandaag 7 jaar, wat is de tijd voorbij gevlogen! Natuurlijk hebben we weer leuke reacties gekregen van onze kanjers! We wensen onze Berners een hele leuke dag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. In gedachten zijn wij bij Marley, die helaas niet meer bij ons is. Heel veel leesplezier met onderstaande reacties.

Tooske: Een brief aan mama Asha; Ja nog een paar dagen en dan word ik al weer zeven. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij mijn baasje Harry. Ik mag iedere dag een paar keer mee uit wandelen en dan gaan we naar het park of naar de hei. Als het warm is mag ik zwemmen van mijn baasje, maar ik ga niet verder dan mijn buik in het water en dat vind ik al lekker. Ik probeer een lieve vriendin te zijn voor mijn baasje en hij zegt altijd tegen andere mensen dat ik de allerliefste hond van de hele wereld ben. Leuk toch?? Nou ik wil ook nog heel lang bij hem blijven hoor, want we hebben het zo leuk samen. De groetjes maar weer en een dikke knuffel van mij aan mama Asha! Doei!!!

Sascha: Ja 7 jaar alweer, ik herinner me het nog als de dag van gister dat we hem 7 jaar geleden kwamen uitzoeken. We zijn echt zo blij met Sascha, het is een schat. En zoals je op de fotos ziet is die kerngezond. We hopen hem nog jaren bij ons te hebben.

Flo: Ja gelukkig mogen we haar al 7 jaar bij ons hebben! Het is een heerlijke hond! Ze heeft het vloerkleed-imiteren tot kunst verheven maar mede door broer Beer, is ze dagelijks ook nog errug dartel! Heel waaks, en dat is alleen maar fijn, maar een enorme knuffelkont. Het liefst kruipt ze s avonds naast je op de bank en slaapt ze naast ons bed (mag natuurlijk niet). We hopen dat ze minstens net zo oud als haar mama Asha gaat worden.

Willem: Ons Willem gaat nog steeds als een raket en is zo sterk als een beer. Samen met zijn maatje Femke (een Friese Stabij) rossen ze hier door en over bos, strand en duin op Terschelling. Waarschijnlijk blijft Willempie hier jong bij, want van enige vorm van aftakeling is nog helemaal niks te bekennen. Still going strong..!

Diesel: Diesel, wat ben je een domme hond. is een zin die vaak wordt gebruikt in ons huishouden. Aan de verkeerde kant van een lantaarnpaal gaan lopen waardoor hij zichzelf aan de paal ophangt en daarna ook niet begrijpt dat hij even moet omlopen is een goed voorbeeld, want dit gebeurt wekelijks. Ook botst hij vaak genoeg tegen de deur op als we met hem naar buiten gaan en glijdt hij uit op weg ernaar toe. Luisteren kan Diesel ook niet zo goed, tenzij het over poesjes gaat of de buurkat Bobby. Hoe diep in slaap hij ook is of wat voor een luie dag hij dan ook heeft, de woorden poesje en Bobby schudden hem altijd wakker. En hoe! Hij is een hond met een identiteitscrisis, want zodra we beginnen over poesjes, begint hij te miauwen. Soms is hij wel klaar met ons geplaag en dan moppert hij erop los. Maar toch is Diesel wel een lieve en ergens ook wel slimme hond hoor. Op emotioneel gebied dan. Als er thuis een groepsknuffel is, wilt hij altijd meedoen en staat hij binnen de kortste keren op zijn achterpoten mee te knuffelen. Ook als iemand verdrietig is, komt hij altijd even kijken of alles goed gaat en om te knuffelen. Het is een ontzettend vrolijke hond waar we vandaag al 7 jaar van mogen genieten. Hij brengt vreugde in ons leven en we kunnen zoveel lachen om hem. Het is een hond zonder cortex en dat is soms erg irritant maar we kunnen er vaak ook erg om lachen. Ontvangen worden door Diesel na een lange dag weggeweest is altijd een feestje. En vandaag is het zijn feestje.

24 juni 2018 : Onze Berners worden vandaag 2 jaar !!

Onze jongste spruitjes worden vandaag weer al 2 jaar. Wat gaat de tijd toch snel! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat de pupjes geboren werden, altijd weer een spannende dag, daarna al het blije bezoek voor onze bolletjes wol en de dag dat ze opgehaald worden.... Stil in huis! en nu zijn we weer al 2 jaar verder. Iedereen heeft weer een mooi stukje geschreven over hun pupje en de mooiste foto's gestuurd; heel veel leesplezier !

Beer: over onze pup kunnen we boeken vol schrijven! Hij is echt zoon andere hond als Flo, daar verbazen we ons dagelijks over. Beer is denk ik de enige Berner met ADHD.... wat n energie heeft hij!!!! En streken heeft hij ook bij zich. We hebben een omheind terrein waar niks in of uit kan, maar onze Houdini lukt het om door het smalste openingetje (hij graaft hett gewoon groter) te ontsnappen. We inspecteren inmiddels wekelijks het hek op ontsnappingsmogelijkheden. Hij is dol op onze twee paarden en zij op hem! Flo is natuurlijk al wat middelbaar aan het worden, dus die is wel eens geirriteerd als Beer weer als een stoomwals langs komt denderen, maar samen het terrein bewaken kunnen ze prima! Beer is altijd blij, kan kunstjes (alles voor een snoepje) en zit het liefst bij je op schoot.... best onhandig met zijn 42 kg! Hij is minder grof gebouwd als we gehoopt hadden, maar met zijn lichtbruine ogen en grote oren die altijd actief staan, vind ik hem natuurlijk toch de mooiste!! We hopen dat hij de sterke bloedlijn van Asha en zijn vader heeft, want we willen hem nog jaren bij ons hebben!

Tess: Het lijkt als de dag van gisteren dat dat kleine bolletje wol in ons gezin kwam. Onbevangen is ze de afgelopen 2 jaar de grote wereld gaan ontdekken. Tess is uitgegroeid tot een geweldige gezinshond vol energie. Ze luistert heel goed en is zo ontzettend lief!! Dat kleine bolletje wol heeft plaats gemaakt voor een grote knuffelbeer die alles prima vindt en zolang ze er maar bij kan zijn is ze helemaal happy. Lange wandelingen en heerlijk ravotten met andere honden in het water is favoriet. Hoe viezer hoe beter! Thuis vindt ze het geweldig om met een van ons op de grond te kroelen. Ze komt dan bijna bovenop je liggen of draait zich ongegeneerd op de rug en laat zich op haar buik kriebelen.....maar owee als je stopt dan gooit ze alles in de strijd om er voor te zorgen dat je toch doorgaat met aaien. Ze is behoorlijk waaks. Niemand komt zomaar binnen. Bezoek wordt luidkeels aangekondigd. Zodra ze het bezoek herkent, is het goed en is ze niet meer bij je weg te slaan......bij onbekend bezoek duurt het wat langer voordat ze het helemaal vertrouwd maar zodra dat is gebeurd is ze je grootste vriend! Als een van ons thuis komt is ze altijd overenthousiast, begint te janken, blaffen, gillen, piepen, kwispelen....en dat allemaal tegelijk.....en als we dan na elkaar thuis komen gaat dat dus 5 keer zo.....bij iedereen even enthousiast.....zo heerlijk!! Kortom: Tess hoort gewoon helemaal bij ons gezin of het nooit anders is geweest! We hopen dat we de komende jaren nog onwijs veel van haar mogen genieten!!

Zola: De tijd vliegt voorbij en onze Zola is alweer 2 jaar. Nog even speels en ondeugend maar wel iets rustiger nu de puberteit echt voorbij is. Ze loopt niet meer weg, bijt geen draden in de tuin kapot en heeft geleerd welke bal van haar is en welke van de kinderen! Haar favoriete bezigheid is door de bossen of over de hei struinen. Ze houdt ons vieren goed in de gaten maar ook alle vogels, katten en andere honden die op haar pad komen. In de avond als de kinderen op bed liggen pakt ze haar moment en strijkt ze, na de nodige kriebels en knuffels, neer bij onze voeten en rust ze uit van de enerverende dag. Het is een echte knuffelkont. Zola heeft een vast vakantieadres aan huis, op een grote paardenboerderij waar ze met verschillende andere honden de tijd van haar leven heeft. Maar we missen haar dan wel enorm. Zola hoort helemaal bij ons gezin. We kunnen haar niet meer wegdenken en zij ons ook niet, denk ik !

Noa: Ongelofelijk dat Noa al weer 2 wordt! Wat gaat de tijd snel! Noa is een ontzettende lieve hond ligt het liefst s avonds naast je op de bank. Altijd enthousiast als je thuis komt ook al ben je maar tien minuten weggeweest. Speelt graag met andere honden en is gek op water. Ze bewaakt haar terrein goed. Kat Floor is hier thuis haar grote vriendin. Binnen speelt ze graag met knuffels als ze maar piepen, liefst zo hard mogelijk.

Kay: Alweer 2 jaar!! Dat is snel gegaan maar inmiddels niet meer bij ons en de 3 katten weg te denken. Wat een geweldige, knappe, actieve, lieve, makkelijk en vrolijke hond is het en ook nog eens super lief samen met onze kleinzoon. Kay is ook altijd in voor een uitje of het nu lopend, met de auto of meelopend naast de fiets is. We hopen nog vele jaren van deze kanjer te kunnen genieten.