De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws2 september 2019: Onze Berners worden 8 jaar !!

Vol trots kunnen wij vandaag vermelden dat onze eerste VETERANEN een feit zijn! 8 jaar is een echte mijlpaal in de hondenwereld. Voor ons is dit zo ontzettend snel gegaan. Als de dag van gisteren herinneren wij nog de spanning rond de eerste bevalling van Asha; weet Asha hoe en wat, wat kunnen wij voor haar betekenen en hoe zal het allemaal gaan verlopen? Nou... tijdens de geboorte van het eerste pupje liet Asha een oerkreet horen en ze was ineens een echte mama voor haar pupjes! Nu 8 jaar later is zij nog altijd de zorgzame mama en roedelleider, want als Asha zich laat horen, weten ze allemaal de het menens is. Wij wensen Flo, Nomi, Asha jr., Diesel, Willem en Sascha een fantastische verjaardag toe en laat jullie maar lekker verwennen door jullie baasjes! Lees hieronder weer de leuke verhalen die door de baasjes geschreven zijn:

Tooske: Ja ook Tooske wordt maandag al weer acht. Maar eigenlijk acht lentes i.p.v. acht jaar. Het is nog steeds een vrolijke en levenslustige dame, die geniet van (lange) wandelingen en de vriendinnen en vrienden die ze dan tegen komt om mee te spelen. En natuurlijk hun baasjes ook in de gaten houdt, want ze weet precies wie van hen een wandelende snoeptrommel is waar wat te halen valt. Ze is ook nog steeds af en toe wat ondeugend en probeert me dan nog even uit te dagen, maar dat vind ik net wel leuk. Ik hoop dan ook nog een paar jaar van haar te mogen genieten, in goede gezondheid van zowel Tooske alsook voor haar baasje en ik hoop dan ook volgend jaar weer een positief verhaaltje te mogen schrijven en ik heb met haar afgesproken als we volgend jaar richting Zeeland gaan, we proberen een bezoekje aan mamma Asha te brengen. Dikke knuffel ook aan mamma Asha van haar vrolijke dochter Tooske.

Willem: Acht jaar idd alweer. Best een mooie leeftijd. Laat staan voor moeders. Je hoort hier niet vaak dat ze de acht halen, dus wij vinden het al een hele leeftijd. En Willem doet het ook nog steeds super goed. Met dit warme weer puft en hijgt die wel van het begin van de wandeling tot het einde. Maar dat is alles bij elkaar dan natuurlijk. Maar los in de duinen is die nog zo fit als wat. Hij heeft ook nog nooit iets gehad, dus hopelijk blijft dat zo. We hebben twee jaar terug een keer een kitten in huis gehad uit het duin en daar was Willem niet gelukkig mee. Dat bracht hem stress en zag je, op een gegeven moment ook terug in zijn vacht. Zijn staart werd helemaal dun en de rest werd er ook niet bepaald mooier op. Ook viel hij af. Tot we de kat in hebben moeten slapen, daarna was Willem er ook weer. In no time weer een prachtige hond. En met de katten die we nu hebben is er niks aan de hand en gaat dus goed. Verder veranderd hier niet zo veel en voor Willem dus ook niet. Willem is Willem, nog steeds hetzelfde. Hij wordt nu wat lichter qua kleur maar dat is het dan ook. De ouderdom is verder nog niet te zien bij hem. En hopelijk blijft dat nog heel lang zo.

Sascha: ja 8 jaar wordt onze schat Sascha, hij heeft geen haast meer. Af en toe kan die effe gek doen, maar is voor korte duur. Ja hij wordt wel wat ouder, maar voor de rest gaat alles prima, hopelijk wordt hij net zo oud als zijn moedertje!

Flo: Vandaag al weer 8 jaar in ons leven. En nog elke dag zorgt ze voor een lach op ons gezicht. Inmiddels een grande dame die min of meer zelf bepaalt of ze gaat rennen, luisteren of luieren haha. Irriteert zich soms aan broer Beer, maar dartelt nog regelmatig met hem over het terrein! Eten is een van haar favoriete bezigheden, maar door eerder nierfalen en haar leeftijd staat ze op rantsoen van seniorenbrokken (en s morgens een boterham??). Hopelijk heeft ze de genen van haar ouders en mogen we haar nog wat jaren bij ons hebben...

Diesel

24 juni 2019: Onze Berners worden 3 jaar !!

Op deze tropische dag worden onze Berners weer al 3 jaar. Wat ben ik blij voor Asha dat het 3 jaar geleden niet zo warm was .... Wij wensen Zola, Noa, Tess, Kay en Beer een hele fijne verjaardag, maar hou je vooral lekker rustig en laat je maar lekker verwennen met een kleine hondenbadje of een ritje naar het water ! Lees hieronder weer de leuke verhalen die door de baasjes geschreven zijn:

Zola: Onze lieve Zola wordt alweer 3 jaar! Wat gaat de tijd snel. Het is en blijft onze trouwe viervoeter. Ze is dol op de kinderen waar ze mee speelt alsof het drie kinderen zijn die de leukste plannetjes samen bedenken en uitvoeren. Ballen zijn nog steeds niet veilig in de tuin. Ze bijt ze in alle soorten en maten kapot en kijkt dan heel onschuldig. Het bos, waar we in wonen, is al geweldig, maar het strand is helemaal het einde! Een weekend Zeeland mag voor Zola wel elke week. Zoveel ruimte om los te rennen, zoveel speelkameraadjes en dan die zee om met je pootjes in te staan en de wind door je haren te laten gaan... Zwemmen hebben we haar nog nooit zien doen, ze blijft veilig in het ondiepe ?? Kortom wij genieten nog steeds volop van en met Zola en hopen dat ze de genen van haar moeder heeft qua levensverwachting!

Kay: Hij is inmiddels uitgegroeid tot een lieve, inmiddels iets rustiger en bere-sterke berner. Dat laatste heb ik eergisteren nog mogen ervaren toen ik door hem gelanceerd werd doordat hij achter een hond aanging. Op die momenten dat hij zijn gewicht (47,5 kilo) in de strijd gooit is er voor mij geen houden aan. We zitten nu midden in onze verhuizing, dichterbij de kinderen, kleinkinderen en zijn vriendinnetje Tess waar hij ook allemaal dol op is. Kay gaat altijd graag mee met de auto of het nu naar de dijk, het strand of bos is, zeker als er ook meerdere bernervriendjes komen. Het is een echte lieve stoere allermansvriend geworden.

Tess: En vandaag wordt Tess alweer 3 jaar, onze liefste, grootste knuffelbeer. Want dat blijft ze na 3 jaar nog steeds het geweldigst vinden; aandacht en knuffelen! Het gaat heel goed met Tess en is niet meer weg te denken uit ons gezin. We zijn allemaal dol op haar....inmiddels is ze wat rustiger geworden.....waarschijnlijk mede door haar rol als mama. Eind november heeft ze voor het eerst een prachtig nestje op de wereld gezet. Haar rol als mama nam ze wel heel serieus....ze heeft het super goed gedaan. Een geweldige ervaring om dat mee te maken. 2 van haar pups zijn bij ons in de straat blijven wonen....Benno 2 deuren verder en Abbey is aan de overkant gebleven bij Kees en Elvira. Dus er wordt regelmatig geravot en gekroeld. Rico is naar Zierikzee gegaan, dus die ziet ze niet zo vaak maar.....lang leve Instagram!!! Vandaag gaan we er een feestje van maken en haar nog meer verwennen dan normaal. Wij wensen ook haar broertjes Beer en Kay en zusjes Zola en Noa een hele fijne verjaardag toe!

Beer: Nou, over onze Beer kan ik een trilogie schrijven, maar zal me beperken tot een paar zinnen. Hij is fors, lomp, waaks en een enorme kroelkont. Hij denkt dat ie formaat schoothondje is, want dat wil ie het liefst: op schoot zitten!!! Hij lust (en eet als we niet uitkijken) ALLES! Kliko is dan ook zijn bijnaam. Samen met zus Flo (1e nestje van Asha) heersen zij over het terrein en de rest van de beestenboel. Hij houdt van iedereen (maar ik ben wel het meest zijn baasje).

Noa: Noa 3 jaar, wat vliegt de tijd. Het is nooit saai met Noa. Ze is waaks thuis. En lief ! Plukt zelf bramen en frambozen! Een hele lieve actieve hond. Ze is dol op mijn zus die graag met haar gaat wandelen. Ze kan met iedere hond groot of klein. De laatste tijd vertikt ze het om terug te komen als ik met haar los naar de dijk ga. Het zullen de laatste puber streken wel zijn. Ze wil alleen nooit op de foto dus het is even zoeken naar goede fotoís.

1 mei 2019: Onze Berners worden 4 jaar !!

Vandaag hebben we weer een feestje, want onze Berners worden 4 jaar. Wij wensen Nora, Pebbels, Bella, Bikkel, Joris, Jaco, Dex, Kjell, Loewie, Boy en Bono een hele fijne verjaardag. Wij zijn trots op ons complete 11-tal !!

Joris: Het is alweer 1 mei en dan wordt onze Joris 4 jaar. Joris is binnenshuis een echte knuffelkont. Hij is dol op kleine kinderen, kleine honden, onze kat. In de buurt vragen de kinderen of ze Joris mogen aaien en daar gaat Joris uitgebreid voor op zín rug liggen en laat hij zich verwennen door de buurt kindjes. Buiten is Joris een echte reu. Joris blijft een hond met eindeloze energie. Hij houdt van uitdagen, spelen, rennen, heerlijk op een stuk hout kluiven. Bezoek wordt nog altijd uitermate enthousiast begroet. Joris heeft zo zijn favorieten en dan jankt hij het uit bij binnenkomst, zo blij!! Hij is dikke maten met onze kat Lola. Dat was nou echt liefde op het eerste gezicht. Spelen, knuffelen, ontzettend leuk om te zien. Friends forever. Kortom een kanjer van een hond. Enorm blij mee!!

Kjell: Onze lieve Kjell is alweer 4 jaar! De tijd is voorbij gevlogen. Wij genieten intens van en met jou. Wat een heerlijke hond ben jij geworden! Dol op een ieder in ons gezin. In huis heerlijk rustig, maar buiten strek je graag je pootjes. Voor een Berner kun je ongelooflijk hard rennen. Je gaat graag met ons mee wandelen. Af en toe Oostindisch doof als het jou uitkomt maar in de regel luister je heel goed. Altijd blij en enthousiast. En dol op aandacht, je zou het liefst bij ons op schoot kruipen als dat kon. Je hebt volgens mij geen idee hoe groot je eigenlijk bent, in je hoofd ben je soms nog een puppy. Het was de beste beslissing ooit om jou in ons gezin te verwelkomen en geen moment spijt gehad! We hopen nog heel lang van je te mogen genieten.

Nora: Er is inderdaad weer een jaar voorbij, wat gaat het toch snel. Bedankt voor de felicitaties. Met ons gaat alles goed en met Nora ook. Ze is nog steeds onze grote knuffelbeer. Het liefst is ze altijd gezellig bij je in de buurt. Ze ligt ook graag lekker lui in huis. Ze bewaakt haar erf goed. Er komt niemand onopgemerkt bij ons aan de deur. In eerste instantie blijft ze wat argwanend naar vreemde mensen, vooral naar mannen. Maar als ze eenmaal binnen op een stoel of op de bank zitten dan kruipt ze het liefst op schoot.

Bikkel: Hier een berichtje van mij, Bikkel. het gaat erg goed met me. Alhoewel de dokter daar anders over dacht. Ze vond me 10 kilo te zwaar. Die is echt niet goed wijs hoor. Ik zit nl. goed en lekker in mijn vel, heb een goede condities en alle vrouwtjes kijken naar me. Bovenop alles sla ik sommige tussendoortjes zelfs over !! nee hoor, geen enkel probleem. Vandaag word ik alweer 4 jaar. wat gaat de tijd snel. Intussen veel gebeurd, we zijn verhuisd maar zijn wel in de buurt gebleven zodat ik wel mijn vrienden en vriendinnen kan blijven zien. De tuin is volledig naar mijn wensen aangelegd, stukje gras om lekker op te kluiven, schaduw om uit de zon te liggen en als het regent kan ik altijd naar binnen. Mijn baasjes zijn ook zo lief voor mij, ik mag zelfs lekker bij hun in de bank liggen. Ik ben een echte knuffelbeer. Het zou leuk zijn om mijn broertjes en zusjes weer eens te zien. hopelijk tot snel.

Bono: Jeetje 4 jaar alweer. Nou Bono gedraagt zich nog steeds als een puber hoor. Onvermoeibaar is hij, als hij je in het vizier krijgt rent hij naar zijn touw en gaat ermee voor je neus staan. Zonder uitzondering, altijd. Het erf wordt vol overgave bewaakt, vanaf zijn bank kan hij mooi in de gaten houden wie er allemaal langs komen. Als Bono naar binnen wil kijkt hij je indringend aan. En als het te lang duurt blaft hij 1 keer kort. Helaas heeft hij wel regelmatig pech. Vorig jaar moest hij met spoed geopereerd worden omdat er een flinke steen in zijn darmen was blijven hangen en ja hoor twee maanden geleden weer. Deze keer drie stenen. Hij heeft er dus niets van geleerd. En twee weken geleden moest hij weer onder het mes. Deze keer hadden we twee klappen in 1 keer. Een, gelukkig, goedaardig huidgezwel en een gescheurde teennagel die gelijk ook maar helemaal verwijderd is. Verder is Bono natuurlijk een heerlijke enthousiaste knuffelbeer die gek is op aandacht.

Loewie: Loewie onze reu met een klein hartje. Waar wij zijn is Loewie. Hij ligt altijd lekker in de weg of heerlijk op je voeten. En heeft hij zin in een kriebelbeurt dan dwingt hij het af door flink met zijn neus onder je armen duwen, zodat je het niet kan negeren. Of hij komt echt tegen je aanhangen zodat je hem wel moet aaien. Als waakhond is hij niet geschikt, zijn zus Ilke bewaakt de achtertuin als de beste. Als zij aanslaat staat Loewie erbij en kijkt haar aan met een blik van " Wat doe jij nou ?!" We zijn nog steeds heel erg blij met onze "seut van het gezin!"

Bella: Gefeliciteerd aan alle broertjes en zusjes van Bella ! Onze Bella heeft een roerig jaar achter de rug... Op 3 juli 2018 schonk zij het leven aan niet minder dan 10 Pups ! Gelukkig allemaal gezond ! Een betere mama konden de pups zich niet wensen, ze week niet van hun zijde.. Foto 1 Bella, foto 2 Bella achteraan en Saartje haar dochter vooraan.. Gelukkig zien we een aantal pups nog regelmatig en hebben wij zelf Saartje gehouden die inmiddels zelfs groter is als Bella... Voor Bella geen pups meer, zij is inmiddels gesteriliseerd. Komend jaar hopelijk een rustig jaartje..

20januari 2019

En dan is het weer ineens stil in huis.... de jongens zijn vertrokken naar de nieuwe baasjes, maar gelukkig blijft onze Abbey voor altijd bij ons en hoeven we daar geen afscheid van te nemen! We hebben vandaag wel afscheid genomen van onze fantastische mama Tess, die na 8 intensieve weken weer heerlijk bij haar eigen baasjes mag gaan wonen. Wij kijken terug op een mooie periode waarin Tess een hele zorgzame moeder voor haar pupjes is geweest, ze heeft haar pupjes geweldig op laten groeien en veel wijsheid van een roedel bij gebracht.

20januari 2019

Vandaag is Rico naar zijn nieuwe baasjes gegaan! Na een uitgebreid ontbijt met de nieuwe baasjes vond Rico het dan toch tijd om te gaan. Tess heeft hem begeleid tot aan de auto, nog een lieve knuffel gegeven en ze was het eens met zijn vertrek voor een mooi leven in Zierikzee !

19januari 2019

Vandaag is Benno naar zijn nieuwe baasjes gegaan! Na afscheid genomen te hebben van zijn moeder en van ons, is hij heel dapper naar zijn eigen huisje gestapt.

18januari 2019

Voor de laatste dag allemaal samen ! Tijd voor een groepsfoto en natuurlijk nog een keertje met mama Tess op de foto.

10 januari 2019

Met zijn allen buitenspelen in de tuin.

3 januari 2019

De Raad van Beheer komt langs om de pupjes te chippen en de DNA-testen af te nemen. De chipper was weer tevreden over de organisatie rond ons nestje. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de dierenarts voor de eerste entingen en wordt de medische keuringen uitgevoerd. Gelukkig worden alle pupjes medisch goedgekeurd en ontvangen ze hun medisch paspoort. Trots op onze pupjes.

26 december

Vandaag gaan we voor de eerste keer in de buitenren spelen, gelukkig is het niet te koud en gaan mama Tess en oma Asha graag met ons mee, het regent zelfs.

21 december

Wat groeien wij goed van de melk van mama Tess, maar vandaag gaan we voor de eerste keer pap eten, het is even wennen, maar wel erg lekker ! De waterbak is ook nieuw voor ons... spannend. Maar van groeien wordt je ook heeeeel erg moe.... lekker in dromenland.

13 december

Ondertussen zijn onze oogjes open en hebben we ook onze eerste tandjes ! We proberen ook al onze eerste stapjes te maken.

1 december:

De pupjes voor het eerst buiten de werpkist en samen met mama Tess op de foto.

24 november 2018 : Tess is vandaag bevallen van 3 prachtige pupjes !!

Vandaag is onze Berner Tess bevallen van 3 prachtige pupjes, 2 reutjes en 1 teefje met de namen Rico, Benno en Abbey. Welkom op het schorrenkruid. Wij zijn enorm trots op onze Tess !!