Als tranen een trap konden bouwen

en herinneringen een brug

dan klommen we hoog in de hemel

en haalden we je gelijk weer terug

In MemoriamAsha 26-05-2008 / 03-02-2020

Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze allerliefste Asha, de grondlegger van Berner Sennen Het Schorrenkruid. We hebben 11 jaar en 8 maanden van haar mogen genieten, ze heeft ons zoveel liefde gegeven en heeft vele gezinnen gelukkig gemaakt met haar prachtige pupjes, wij zijn zo trots dat Lori en Abbey bij ons wonen. Asha, vandaag hebben we samen onze laatste fietstocht gemaakt in jouw favoriete bakfiets, wat hebben we genoten ! Lieve Asha, wat gaan wij jou missen, maar je zult altijd in onze gedachten zijn.

Willem ( Bailey ) 02-09-2011 / 22-03-2021

Langs deze weg willen we laten weten dat we onze Willem vanmiddag in de tuin hebben begraven. Willem had een afgescheurde kruisband in zijn linker achterpoot en derhalve veel pijn. De combinatie van een drieste, altijd dolenthousiaste hond die niks liever doet dan spelen en jakkeren door bos en duin; en dan het feit dat hij dat niet meer kan en mag; niet meer in huis kan ivm een te gladde vloer; niet verder kan en wil lopen dan een paar honderd meter; heeft ons, in samenspraak met de dierenartsen, doen besluiten om hem in te laten slapen. We zijn blij dat we zo lang van hem hebben mogen genieten.

Murphey 26-11-2012 / 31-01-2020

Met heel veel verdriet hebben de baasjes vandaag afscheid moeten nemen van Murphey.

Boy (Storm) 01-05-2015 / 04-07-2019

Met heel veel verdriet en pijn in het hart hebben de baasjes van Boy op 4 juli afscheid moeten nemen van hun allerliefste Boy. Binnen enkele dagen ging Boy snel achteruit, op de echo was een vergrootte milt te zien. Even werd er nog getwijfeld aan de gevolgen van een tekenbeet, maar helaas wees onderzoek uit dat dit het niet was. De vergrootte milt was waarschijnlijk het gevolg van een tumor in de milt. Boy at niet meer en had geen levenslust meer. Binnen enkele dagen hebben zij afscheid moeten nemen van Boy en hebben ze hem in laten slapen. Rust zacht allerliefste Boy, we gaan je heel erg missen.

Zara 26-11-2012 / 24-07-2017

Met verdriet delen wij jullie mede dat Zara op 24 juli tijdens onze vakantie is overleden. Ze at al een poos met tijden heel slecht. Voordat wij 2 weken geleden op vakantie gingen oogde ze wat zwak en lusteloos. Mijn zus paste op Zara toen wij naar Turkije vertrokken. Toen is het heel snel gegaan. Ze at niets meer en wilde ook niet meer lopen. Mijn zus is naar de dierenarts gegaan en die dacht aan een tumor op de milt. We hebben toen vanaf ons vakantieadres de moeilijke keuze moeten maken om haar in te laten slapen. We hebben er allemaal een traan om gelaten op het tijdstip van inslapen. Een dramatische wending van onze vakantie voor ons allemaal. Jammer dat ze nog zo jong was. Wij hebben altijd erg genoten van haar en zullen haar ontzettend gaan missen.

Bono (Dorus) 01-02-2014 / 27-12-2016

Op 27-12-2016 hebben wij onze kanjer Bono moeten laten gaan. Bono zou 1 februari 2017 3 jaar geworden zijn.

Wat hebben wij veel liefde gekregen van Bono, dat is niet te beschrijven! Bono is van begin af aan aan de sukkel geweest. Veel blaasontstekingen. Op een gegeven moment was het zo vaak dat we een bloedonderzoek hebben laten doen. Die waardes bleken zo hoog dat onze dierenarts een vermoeden had dat Bono een Levershunt had. Om dat uit te sluiten werden we doorgestuurd naar Utrecht om een echo te laten maken. En helaas het vermoeden van de dierenarts werd bevestigd. Bono heeft een Levershunt. Er waren verschillende opties om deze proberen te onderdrukken. Het eerste was beginnen met een speciaal leverdieet.

Ook was er een optie voor een eventuele operatie. Daarvoor moest Bono een scan laten maken. Ook die kans pakte we aan om hem eventueel te laten opereren. Ook helaas kregen we daar een negatieve uitslag van. Bono zijn Levershunt was niet te opereren. Hij had de ergste variant. Desondanks functioneerde Bono goed op de speciale voeding. Hij had zijn ups en downs maar dat belemmerde hem geen seconden.

Hij was zo sterk!!! Opgeven was geen optie. Zelfs niet tot de laatste dag. In februari dit jaar kreeg hij de eerste heftige terugslag. Hij at niet meer en viel heel veel af. Maar toch door medicatie knapte hij weer op en was het weer onze Bono. Heerlijk mee op zomervakantie geweest en daar zag je meneer gewoon groeien en genieten. Hij kwam zelfs twee kilo aan!! Tot ongeveer 1,5 maand geleden ging hij echt heel hard achteruit. At weer niet, viel heel veel af en was niet fit. Maar toch bleef hij doorzetten. Uiterlijk zag je niks aan hem maar innerlijk was hij op.

Wij zijn Bono zo dankbaar dat hij bij ons is geweest, ook al was het veel te kort. Hij heeft voor zoveel positieve dingen gezorgd!! Daarom zijn wij ook zo blij met zijn broertje Bikkel in huis. Bono zijn leegte is niet opvulbaar, maar zijn zo blij met de liefde en aanwezigheid van onze Bikkel.

Lieve Bono, Kanjer!!!! Bedankt!!! Bedankt voor deze mooie tijd. We hebben echt van je genoten en met zoveel liefde voor je gezorgd. We zullen je nooit vergeten. Jij hebt een speciaal plekje in ons hart. En een speciaal plekje bij ons thuis. Ja thuis. Je komt terug bij ons thuis. Waar je hoort te zijn.

Dag lieve Bono. We houden van je. Rust zacht lieve jongen!!

Pepsi 26-11-2012 / 01-12-2016

Vandaag hebben we afscheid genomen van onze lieve, dappere maar helaas ook heel erg zieke Pepsi. Ze kwam in ons gezin als schattige ondeugende pup uit het tweede nestje van Asha. Afgelopen zaterdag werd ze vier jaar. Helaas kreeg Pepsi kanker in haar lymfeklieren en ging ze veel te vroeg bij ons vandaan. Maar wat hebben we genoten van onze prachtige hond die in ons hart voor altijd bij ons blijft !

Tobias (Spike) 26-11-2012 / 22-09-2016

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Tobias (stamboomnaam Spike) uit ons 2de nestje van Asha op donderdag 22 september is overleden aan Maligne Histiocytose (MH). Zijn baasjes zullen hun lieve trouwe vriend nooit vergeten...... Hij mocht slechts 3 jaar en 10 maanden worden.Luka (Marley) 02-09-2011 / 09-01-2015

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Luka (stamboomnaam Marley) uit ons 1ste nestje van Asha op vrijdag 9 januari 2015 is overleden. Zij mocht slechts 3 jaar en 4 maanden worden. Haar baasjes kijken terug op een periode met een hele lieve vrolijke Berner, aanhankelijk en vol energie, maar veel te jong om nu al afscheid van te moeten nemen.Zazou 01-02-2014 / 28-12-2014

Lieve Zazou,

We hebben bijna 11 maanden van je mogen genieten, maar vanmiddag hebben we je moeten laten gaan. Na een lelijke val, mank lopen en een mogelijk ruggenmerg-infarct veranderde je de laatste 2 weken van een vrolijke over enthousiaste lieve schat in een zielig hoopje wat zelf niet meer kon opstaan en lopen. Het is nu weer erg stil in huis......