Pupjes van het 5de nestje van Asha (24-06-2016)

Het laatste nieuws24 juni 2020: Onze Berners 4 jaar!

Vandaag worden onze Boefjes weer al 4 jaar ! Wij wensen Tess, Noa, Zola, Beer en Kay een hele fijne verjaardag toe. Geniet van deze mooie dag en wij zijn heel benieuwd hoe het met iedereen gaat ?

Noa: Noa al weer 4 jaar, niet te geloven de tijd vliegt. Weer een jaar voorbij. Noa is een hele lieve knuffelbeer. Ze vindt alles en iedereen leuk, ze is ook erg waaks wat hier goed van pas komt in de polder. Ze is echt uitgegroeid tot een prachtige hond, ze krijgt veel complimentjes. Gaat graag mee in de auto en op vakantie, is een echte waterrat, vliegt overal zo in,soms gelijk kopje onder, ze is lekker wild en levenslustig. Aan de lijn luistert ze prima, als ze los loopt wat minder helaas. Groetjes en een poot van Noa

Zola: De tijd vliegt voorbij. Onze Zola is alweer 4 jaar! En dat moest gevierd worden met lekkers! Het is nog altijd een vrolijke, lieve en overenthousiaste hond en een vast speelkameraadje van de kinderen. En het liefst ook van elke hond die ze tegen komt maar dat is niet altijd wederzijds. Ze heeft de afgelopen maanden extra genoten van alle aandacht met bijna iedereen bij huis. Op naar het volgende jaar!

24 juni 2019: Onze Berners worden 3 jaar !!

Op deze tropische dag worden onze Berners weer al 3 jaar. Wat ben ik blij voor Asha dat het 3 jaar geleden niet zo warm was .... Wij wensen Zola, Noa, Tess, Kay en Beer een hele fijne verjaardag, maar hou je vooral lekker rustig en laat je maar lekker verwennen met een kleine hondenbadje of een ritje naar het water ! Lees hieronder weer de leuke verhalen die door de baasjes geschreven zijn:

Zola: Onze lieve Zola wordt alweer 3 jaar! Wat gaat de tijd snel. Het is en blijft onze trouwe viervoeter. Ze is dol op de kinderen waar ze mee speelt alsof het drie kinderen zijn die de leukste plannetjes samen bedenken en uitvoeren. Ballen zijn nog steeds niet veilig in de tuin. Ze bijt ze in alle soorten en maten kapot en kijkt dan heel onschuldig. Het bos, waar we in wonen, is al geweldig, maar het strand is helemaal het einde! Een weekend Zeeland mag voor Zola wel elke week. Zoveel ruimte om los te rennen, zoveel speelkameraadjes en dan die zee om met je pootjes in te staan en de wind door je haren te laten gaan... Zwemmen hebben we haar nog nooit zien doen, ze blijft veilig in het ondiepe ?? Kortom wij genieten nog steeds volop van en met Zola en hopen dat ze de genen van haar moeder heeft qua levensverwachting!

Kay: Hij is inmiddels uitgegroeid tot een lieve, inmiddels iets rustiger en bere-sterke berner. Dat laatste heb ik eergisteren nog mogen ervaren toen ik door hem gelanceerd werd doordat hij achter een hond aanging. Op die momenten dat hij zijn gewicht (47,5 kilo) in de strijd gooit is er voor mij geen houden aan. We zitten nu midden in onze verhuizing, dichterbij de kinderen, kleinkinderen en zijn vriendinnetje Tess waar hij ook allemaal dol op is. Kay gaat altijd graag mee met de auto of het nu naar de dijk, het strand of bos is, zeker als er ook meerdere bernervriendjes komen. Het is een echte lieve stoere allermansvriend geworden.

Tess: En vandaag wordt Tess alweer 3 jaar, onze liefste, grootste knuffelbeer. Want dat blijft ze na 3 jaar nog steeds het geweldigst vinden; aandacht en knuffelen! Het gaat heel goed met Tess en is niet meer weg te denken uit ons gezin. We zijn allemaal dol op haar....inmiddels is ze wat rustiger geworden.....waarschijnlijk mede door haar rol als mama. Eind november heeft ze voor het eerst een prachtig nestje op de wereld gezet. Haar rol als mama nam ze wel heel serieus....ze heeft het super goed gedaan. Een geweldige ervaring om dat mee te maken. 2 van haar pups zijn bij ons in de straat blijven wonen....Benno 2 deuren verder en Abbey is aan de overkant gebleven bij Kees en Elvira. Dus er wordt regelmatig geravot en gekroeld. Rico is naar Zierikzee gegaan, dus die ziet ze niet zo vaak maar.....lang leve Instagram!!! Vandaag gaan we er een feestje van maken en haar nog meer verwennen dan normaal. Wij wensen ook haar broertjes Beer en Kay en zusjes Zola en Noa een hele fijne verjaardag toe!

Beer: Nou, over onze Beer kan ik een trilogie schrijven, maar zal me beperken tot een paar zinnen. Hij is fors, lomp, waaks en een enorme kroelkont. Hij denkt dat ie formaat schoothondje is, want dat wil ie het liefst: op schoot zitten!!! Hij lust (en eet als we niet uitkijken) ALLES! Kliko is dan ook zijn bijnaam. Samen met zus Flo (1e nestje van Asha) heersen zij over het terrein en de rest van de beestenboel. Hij houdt van iedereen (maar ik ben wel het meest zijn baasje).

Noa: Noa 3 jaar, wat vliegt de tijd. Het is nooit saai met Noa. Ze is waaks thuis. En lief ! Plukt zelf bramen en frambozen! Een hele lieve actieve hond. Ze is dol op mijn zus die graag met haar gaat wandelen. Ze kan met iedere hond groot of klein. De laatste tijd vertikt ze het om terug te komen als ik met haar los naar de dijk ga. Het zullen de laatste puber streken wel zijn. Ze wil alleen nooit op de foto dus het is even zoeken naar goede foto’s.

24 juni 2018 : Onze Berners worden vandaag 2 jaar !!

Onze jongste spruitjes worden vandaag weer al 2 jaar. Wat gaat de tijd toch snel! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat de pupjes geboren werden, altijd weer een spannende dag, daarna al het blije bezoek voor onze bolletjes wol en de dag dat ze opgehaald worden.... Stil in huis! en nu zijn we weer al 2 jaar verder. Iedereen heeft weer een mooi stukje geschreven over hun pupje en de mooiste foto's gestuurd; heel veel leesplezier !

Beer: over onze pup kunnen we boeken vol schrijven! Hij is echt zoon andere hond als Flo, daar verbazen we ons dagelijks over. Beer is denk ik de enige Berner met ADHD.... wat n energie heeft hij!!!! En streken heeft hij ook bij zich. We hebben een omheind terrein waar niks in of uit kan, maar onze Houdini lukt het om door het smalste openingetje (hij graaft hett gewoon groter) te ontsnappen. We inspecteren inmiddels wekelijks het hek op ontsnappingsmogelijkheden. Hij is dol op onze twee paarden en zij op hem! Flo is natuurlijk al wat middelbaar aan het worden, dus die is wel eens geirriteerd als Beer weer als een stoomwals langs komt denderen, maar samen het terrein bewaken kunnen ze prima! Beer is altijd blij, kan kunstjes (alles voor een snoepje) en zit het liefst bij je op schoot.... best onhandig met zijn 42 kg! Hij is minder grof gebouwd als we gehoopt hadden, maar met zijn lichtbruine ogen en grote oren die altijd actief staan, vind ik hem natuurlijk toch de mooiste!! We hopen dat hij de sterke bloedlijn van Asha en zijn vader heeft, want we willen hem nog jaren bij ons hebben!

Tess: Het lijkt als de dag van gisteren dat dat kleine bolletje wol in ons gezin kwam. Onbevangen is ze de afgelopen 2 jaar de grote wereld gaan ontdekken. Tess is uitgegroeid tot een geweldige gezinshond vol energie. Ze luistert heel goed en is zo ontzettend lief!! Dat kleine bolletje wol heeft plaats gemaakt voor een grote knuffelbeer die alles prima vindt en zolang ze er maar bij kan zijn is ze helemaal happy. Lange wandelingen en heerlijk ravotten met andere honden in het water is favoriet. Hoe viezer hoe beter! Thuis vindt ze het geweldig om met een van ons op de grond te kroelen. Ze komt dan bijna bovenop je liggen of draait zich ongegeneerd op de rug en laat zich op haar buik kriebelen.....maar owee als je stopt dan gooit ze alles in de strijd om er voor te zorgen dat je toch doorgaat met aaien. Ze is behoorlijk waaks. Niemand komt zomaar binnen. Bezoek wordt luidkeels aangekondigd. Zodra ze het bezoek herkent, is het goed en is ze niet meer bij je weg te slaan......bij onbekend bezoek duurt het wat langer voordat ze het helemaal vertrouwd maar zodra dat is gebeurd is ze je grootste vriend! Als een van ons thuis komt is ze altijd overenthousiast, begint te janken, blaffen, gillen, piepen, kwispelen....en dat allemaal tegelijk.....en als we dan na elkaar thuis komen gaat dat dus 5 keer zo.....bij iedereen even enthousiast.....zo heerlijk!! Kortom: Tess hoort gewoon helemaal bij ons gezin of het nooit anders is geweest! We hopen dat we de komende jaren nog onwijs veel van haar mogen genieten!!

Zola: De tijd vliegt voorbij en onze Zola is alweer 2 jaar. Nog even speels en ondeugend maar wel iets rustiger nu de puberteit echt voorbij is. Ze loopt niet meer weg, bijt geen draden in de tuin kapot en heeft geleerd welke bal van haar is en welke van de kinderen! Haar favoriete bezigheid is door de bossen of over de hei struinen. Ze houdt ons vieren goed in de gaten maar ook alle vogels, katten en andere honden die op haar pad komen. In de avond als de kinderen op bed liggen pakt ze haar moment en strijkt ze, na de nodige kriebels en knuffels, neer bij onze voeten en rust ze uit van de enerverende dag. Het is een echte knuffelkont. Zola heeft een vast vakantieadres aan huis, op een grote paardenboerderij waar ze met verschillende andere honden de tijd van haar leven heeft. Maar we missen haar dan wel enorm. Zola hoort helemaal bij ons gezin. We kunnen haar niet meer wegdenken en zij ons ook niet, denk ik !

Noa: Ongelofelijk dat Noa al weer 2 wordt! Wat gaat de tijd snel! Noa is een ontzettende lieve hond ligt het liefst s avonds naast je op de bank. Altijd enthousiast als je thuis komt ook al ben je maar tien minuten weggeweest. Speelt graag met andere honden en is gek op water. Ze bewaakt haar terrein goed. Kat Floor is hier thuis haar grote vriendin. Binnen speelt ze graag met knuffels als ze maar piepen, liefst zo hard mogelijk.

Kay: Alweer 2 jaar!! Dat is snel gegaan maar inmiddels niet meer bij ons en de 3 katten weg te denken. Wat een geweldige, knappe, actieve, lieve, makkelijk en vrolijke hond is het en ook nog eens super lief samen met onze kleinzoon. Kay is ook altijd in voor een uitje of het nu lopend, met de auto of meelopend naast de fiets is. We hopen nog vele jaren van deze kanjer te kunnen genieten.

24 Juni: Onze jongste pupjes worden weer al 1 jaar !!

Onze kleinste dreumesjes van Asha worden vandaag weer al 1 jaar! Wat gaat de tijd toch weer snel.... zo hebben we pupjes in huis en zo vieren we weer al hun 1ste verjaardag. Wij wensen al onze knuffelberen een hele fijne verjaardag en natuurlijk zijn er weer foto's en leuke berichtjes toegestuurd. Lees hieronder de leuke verhalen!

Tess : Hoera, Tess 1 jaar! Ongelooflijk dat ze alweer bijna 1 jaar bij ons is. Tess is een hele lieve hond met een superhoog kroelgehalte. Samen met de kinderen gaat het erg goed, ze zijn dol op elkaar en ze vinden het superleuk om met elkaar te ravotten. Sowieso vindt ze spelen met een touw helemaal geweldig en zal ze ook net zo lang tegen je aanstoten met het speeltje totdat je uiteindelijk zwicht en het trekspelletje met haar aangaat. Als we met heel het gezin naar het bos of het strand gaan zal ze iedereen in de gaten houden en zorgt ze ervoor dat we bij elkaar blijven, echt geweldig om te zien! Het strand aan het eind van onze straat had ze al ontdekt maar sinds kort ook het water wat daarbij hoort.......ze kan het niet meer voorbij lopen zonder even een duik te nemen. Zeker nu tijdens het warme weer vindt ze het heerlijk om daar 's avonds de boel onveilig te maken met vriendjes en vriendinnetjes. Ook is Tess erg waaks, houdt alles rondom het huis goed in de gaten zonder te blaffen. Maar zodra er een onbekende binnen komt zal ze deze persoon luidkeels aankondigen. Het duurt eventjes voor het ijs gebroken is maar heb je eenmaal haar vertrouwen dan is ze niet meer bij je weg te slaan en zal ze om aandacht blijven vragen. Autorijden vindt ze ook geweldig. Zodra ze door heeft dat ze mee mag rent ze al naar de auto en blijft daar opgewonden heen en weer rennen. Zijn we vertrokken dan zit ze meestal eerst even rond te kijken maar al snel zal ze op de rug gaan liggen en valt ze als een blok in slaap. In de meivakantie is ze mee geweest naar Frankrijk en pas geleden nog naar Engeland. Ze vindt het allemaal prima zolang ze maar in onze buurt is. Kortom, het is een heerlijke knuffelbeer, zijn superblij met haar en zouden haar voor geen goud meer willen missen!! Hopelijk mogen we nog heel veel jaren van haar genieten!!

Noa : Het is ongelofelijk dat Noa al weer 1 jaar is.. Noa is lief, makkelijk, speels en altijd vrolijk. Ze denkt ook dat ze nog steeds op schoot kan zitten, wordt toch krapjes in een stoel. Ze bewaakt haar erf ook al heel goed met haar zware blaf. Aan de riem luistert ze perfect, maar zodra ze aan de dijk los is, is ze ook los en kun je rustig wel eens een half uurtje op haar moeten wachten, tenzij er een andere hond komt, dan is ze er onmiddellijk. Water vindt ze heerlijk, ze heeft vandaag voor het eerst echt gezwommen, maar ook moddersloten zijn leuk, fijn als je die naast het huis hebt! Ze eet alles, papieren zakdoekjes zijn favoriet, maar ook takjes zijn heerlijk. Ze is gesteriliseerd, daar is ze ook heel snel van hersteld. We hebben haar twee keer mee genomen op vakantie, dat ging ook prima, auto rijden vindt ze heerlijk. Kortom het eerste jaar is omgevlogen, ik heb ervan genoten en ik hoop dat er nog vele zullen volgen !!

Kay : Kay 1 jaar, wat gaat de tijd toch snel en hij is gewoon niet meer bij ons weg te denken. We weten nog precies hoe hij na vele lange bezoekjes dan toch eindelijk met ons mee mocht. Kay was de eerste die het nest ging verlaten en wat was het spannend. Op naar een nieuw huis waar dan ook nog eens 3 katten waren, maar dat is gelukkig vanaf dag 1 goed gegaan. Donna is zelfs zijn vriendinnetje geworden. In de bench heeft hij niet lang gezeten, want hij deed het supergoed. Het enige wat hij af en toe gesloopt heeft is een kattenkleedje of knuffel maar hij heeft nooit aan de meubels gezeten of waardevolle spullen. Kay is een actieve hond die graag met stokken, ballen, flossen en knuffels speelt. En wat is hij nu toch al beresterk met de trekspelletjes. Hij vind het geweldig om met de auto mee te gaan, dat staat dan ook wel garant voor leuke uitjes. Lekker langs de Schelde lopen of beter nog er gewoon in. Wat een waterrat !! Verder is hij heel soclaal met andere honden. Hij is ook al een paar keer, als hij echt niet met ons uitje mee kon, bij zijn halfbroer Boaz geweest. Verder is hij helemaal dikke maatjes met Tess, de chodsky pers van mijn zoon. Ze zien elkaar regelmatig en ze heeft hier zelfs al 2 keer een vakantie doorgebracht en die 2 samen te zien is echt geweldig. Ook hebben we het afgelopen jaar al wat uitjes met de Berner Sennen vereniging gehad en zoveel berners bij elkaar is heel mooi en bijzonder. Zo kom je dan ook vaak andere Schorrenkruidjes tegen. We hopen nog vele uitjes te maken met hem en nog heeeeeeel lang te kunnen genieten van onze kanjer!!

Zola : We zijn alweer bijna een jaar verder vanaf dat Zola bij ons in huis kwam en wat een geweldig jaar!! Zola is een ondernemende, enthousiaste en ondeugende hond. Vanaf dag 1 graaft ze overal kuilen waar ze het liefst haar heerlijke botten in verstopt. De kinderen hebben haar in hun hart gesloten en zij hen. Ze spelen liefst de hele dag samen waarbij met z'n drieen op de trampoline favoriet is. Zola is een echte knuffelkont, zoekt geregeld haar aandacht bij ons, eenmaal een aai over haar bol of wat gekriebel in haar nek en je kunt er niet meer mee stoppen. Ze past goed op ons, houdt goed in de gaten of we alle vier nog met haar meelopen of dat er iemand achter is gebleven. Haar waaksheid slaat soms wat door want het duurt best een poos voordat ze stopt met blaffen naar visite, voorbijgangers of bezorgers. Dat moet er echt nog verder uitgetraind worden. Zola is echt ons vijfde gezinslid! Haar eerste vakantie was geweldig. Heerlijk rennen aan de kust van Denemarken. Deze zomer is ze tijdens onze vakantie uit logeren geweest bij een hondenopvang aan huis op een paardenboerderij. Ze heeft geweldige weken gehad. Ze is dol op andere honden, kan er geen genoeg van krijgen om met ze te spelen. Zola is redelijk onderdanig wat maakt dat ze snel met ze klikt. Een opvallend kenmerk is dat Zola vrij klein is, meer dan 10 cm onder het gemiddelde en lijkt ook niet echt meer te groeien in hoogte. Ze was het kleinste hondje uit het nest maar dat zegt niet altijd iets over de uiteindelijke hoogte. Verder is ze gezond, doet de laatste weken wat moeilijk met haar brokken. Eet liever wat culinairder. We hebben de geperste brokken veranderd in eenzelfde samenstelling vette brok wat wel wat beter gaat. Kort samengevat hebben wij geen moment spijt van de keuze voor onze Zola!

Beer :

28 augustus: Tess wordt als laatste opgehaald.

De baasjes van Tess komen haar vandaag na een lange vakantie ook ophalen. Voor de kinderen was het de langste vakantie ooit, omdat ze niet konden wachten tot deze dag werkelijkheid zou worden. Voor ons is het het laatste pupje wat gaat vertrekken en het zal weer heel stil worden in huis..... de poetsdag kan beginnen.....

Tess wordt nog eens goed geknuffeld

Tess met haar nieuwe baasjes

27 augustus: Zola gaat naar haar nieuwe baasjes.

Vandaag gaat Zola naar haar nieuwe baasjes, zij krijgt een prachtig leven in de bossen.

Nog 1 keer samen genieten

Zola met haar nieuwe baasjes.

21 augustus: Morres gaat ook naar zijn nieuwe baasjes.

Morres gaat vanaf vandaag bij zijn grote zus Flo wonen. Flo is speciaal meegekomen om met haar broertje kennis te maken en op te halen. Zo te zien gaan ze samen een mooie toekomst tegemoet!

Morres heet voortaan Beer

Beer met zijn nieuwe baasjes en zijn grote zus FLO !

20 augustus: Vandaag is Noa naar haar nieuwe baasjes gegaan.

Noa heeft ons vandaag verlaten en gaat zich lekker laten verwennen door haar nieuwe baasjes.Samen met Asha nog even lekker een kluifje delen en na een dikke knuffel vond Asha het prima om afscheid te nemen.

Afscheid van mama !

Noa met haar nieuwe baasjes

18 augustus: Kay gaat ons als eerste verlaten.

Vandaag gaat Kay ons verlaten en wordt hij opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Gelukkig blijft hij in de regio en zullen we hem nog vaak kunnen zien. Na een afscheidsknuffel met Asha en Lori is hij klaar voor vertrek!

16 augustus: De pupjes gaan mee wandelen.

De pupjes zijn nu groot genoeg om te gaan oefenen aan de riem te lopen, ze vinden het maar wat spannend in de grote wereld buiten! Maar als ze even moe zijn, dan willen wij ze graag even dragen.....

15 augustus: De pupjes worden ingeent.

De dierenarts is vandaag langs geweest om de pupjes in te enten en de medische controle uit te voeren. Op 2 kleine navelbreukjes na, heeft hij het hele nestje medisch goed gekeurd, de medische paspoortjes afgegeven en zijn de pupjes klaar voor vertrek.

5 augustus: De Chipper is langs geweest.

Vandaag is de Chipper van de Raad van Beheer langs geweest om de pupjes te chippen en de DNA-test af te nemen. Hij was heel tevreden over de organisatie van het nestje en daar zijn wij trots op!

30 juli: Foto-tijd

De pupjes zijn 5 weken oud en het is tijd om lekker voor de camera te gekken!!

25 juli: Voor het eerst zelf naar buiten!

Vandaag gaan de pupjes voor het eerst zelf naar buiten, maar die drempel is wel erg hoog en eng om vanaf te stappen, de eersten rolden dan ook naar buiten. Eenmaal buiten waren ze toch wel heel nieuwsgierig..... Natuurlijk was Asha daar ook bij.

22 juli: De pupjes zijn 4 weken oud.

We zijn gestart met het eten van geweekte brokjes in puppymelk. Ze vinden het heerlijk! Maar melk drinken bij Asha blijft toch ook wel heel lekker. Nu we al zo groot worden, kunnen we gewoon blijven staan bij Asha. We vinden het ook heel leuk om samen te spelen, maar na al dat eten en spelen zijn wij toch echt wel moe.

Smullen

De geweekte brokjes

Drinken bij Asha

Gewoon blijven staan

Samen spelen

Of alleen

We zijn moe

Heel moe

17 juli: De pupjes zijn ruim 3 weken oud.

Alle pupjes hebben hun eerste tandjes en dan wordt het tijd om aan andere voeding te gaan denken. We zijn gestart met de pap uit een flesje..... de een vindt het fantastisch en de ander vindt de speen van het flesje helemaal niks. Buiten was het ook heerlijk weer en het moment om mooie buiten-foto's te maken.

De eerste papflesjes

De familie foto

De Jongens

De Meisjes

08 juli 2016: De pupjes zijn 2 weken oud

Wat is Asha toch weer een zorgzame moeder, ze zorgt goed voor haar kroost, maakt iedereen mooi schoon en geeft ze ruim voldoende melk.... voor haar is het deze keer een makkie. De oogjes zijn allemaal open en de pupjes kunnen zelfs al een stukje lopen. Af en toe mogen ze de werpkist al uit!!

01 juli 2016: De pupjes zijn 1 week oud

De pupjes zijn vandaag weer al 1 week oud en groeien als kool!! Ze gaan zelfs al de eerste pogingen ondernemen om te lopen. Wat zijn ze toch weer lief. De reutjes gaan Morres en Kay heten en de teefjes Tess, Zola en Noa.

26 juni 2016: De pupjes zijn heel tevreden bij Asha

Asha is weer heel zorgzaam voor haar pupjes, er heerst gewoon een enorme rust in huis, alles is tevreden !!

24 juni 2016: Asha is bevallen.

Asha is vandaag bevallen van 5 prachtige pupjes, 3 teefjes en 2 reutjes. Zowel moeder als pupjes maken het uitstekend !!

23 juni 2016:De laatste loodjes

Het wordt zwaar voor Asha, het warme weer werkt er niet aan mee voor haar. Hopen dat de bevalling snel begint.

17 juni 2016:Asha is drachtig

Asha is drachtig en het wordt tijd om de kraamkamer weer op te bouwen. Wij zijn er klaar voor!