Pupjes van het eerste nestje van Asha (02-09-2011)

Het laatste nieuws2 September 2020: Onze Berners 9 jaar!

Vandaag worden onze oudste Berners weer al 9 jaar ! Wij zijn ontzettend trots op onze Flo, Diesel, Asha jr., Willem, Tooske en Sascha en zijn heel benieuwd hoe het met iedereen gaat! Wij wensen onze Berners en hun baasjes een hele fijne verjaardag. In gedachten zijn we bij onze Luka, die helaas niet meer bij ons is.

Willem: Negen jaar alweer. Willem was vandaag bij de kapper. Alles weer even knap en netjes. Merk nu sinds de zomer dat hij wel ouder wordt. Meer hijgen tijdens het wandelen. Dus nu nog even geen lange wandelingen meer. Maar goed het is ook al een oude man.

Tooske: Wat gaat het snel. Tooske en haar broers en zusjes binnenkort al weer negen jaar oud. Maar wat een ontzettende lieverd is ze nog steeds. Iedere dag weer zin om een wandeling te maken en komt dan vaak haar vriendinnen Truus en Dinja tegen. Daar huppelt ze dan nog gemakkelijk een uur mee over de hei. Daarna is ze wel bekaf hoor en slaapt ze thuis zo een paar uur. Met de hittegolf van de afgelopen weken is ze lekker ‘s morgens heel vroeg mee het park in geweest, lekker onder de bomen en onderweg even verkoeling in een bron in het park om vervolgens lekker nat te liggen rollen in het zand en de bladeren. ‘S middags is het dan een zandbak in de kamer, maar ja daar hebben we dan de stofzuiger weer voor. Nou ik hoop dit nog een paar jaar met haar te mogen doen en als ze zo oud mag worden als haar moeder, dan moet dat lukken.

Sascha: Met Sas gaat het allemaal goed, lekker eigenwijs, grote mond als hij wat wil. Autorijden vindt hij nog steeds het aller leukste, dus je zou niet zeggen dat ie alweer negen jaar wordt onze schat.

Flo: Gelukkig mogen we nog steeds genieten van onze Flo! Inmiddels 9 jaar alweer... zoals je kunt zien, ziet mevrouw er nog prima uit, weinig grijs op haar koppie. Ze is nog steeds enthousiast en denkt af en toe dat ze nog een pup is, maar haar artrose houdt haar dan in bedwang. Helaas aan haar beide achterpoten. Met een dieet waardoor ze super op gewicht is (voor het eerst!) en geen lange wandelingen, houdt ze het nog prima vol! Op naar haar 10e verjaardag. Pootje van Flo (en het irritante broertje Beer haha)

2 september 2019: Onze Berners worden 8 jaar !!

Vol trots kunnen wij vandaag vermelden dat onze eerste VETERANEN een feit zijn! 8 jaar is een echte mijlpaal in de hondenwereld. Voor ons is dit zo ontzettend snel gegaan. Als de dag van gisteren herinneren wij nog de spanning rond de eerste bevalling van Asha; weet Asha hoe en wat, wat kunnen wij voor haar betekenen en hoe zal het allemaal gaan verlopen? Nou... tijdens de geboorte van het eerste pupje liet Asha een oerkreet horen en ze was ineens een echte mama voor haar pupjes! Nu 8 jaar later is zij nog altijd de zorgzame mama en roedelleider, want als Asha zich laat horen, weten ze allemaal de het menens is. Wij wensen Flo, Nomi, Asha jr., Diesel, Willem en Sascha een fantastische verjaardag toe en laat jullie maar lekker verwennen door jullie baasjes! Lees hieronder weer de leuke verhalen die door de baasjes geschreven zijn:

Tooske: Ja ook Tooske wordt maandag al weer acht. Maar eigenlijk acht lentes i.p.v. acht jaar. Het is nog steeds een vrolijke en levenslustige dame, die geniet van (lange) wandelingen en de vriendinnen en vrienden die ze dan tegen komt om mee te spelen. En natuurlijk hun baasjes ook in de gaten houdt, want ze weet precies wie van hen een wandelende snoeptrommel is waar wat te halen valt. Ze is ook nog steeds af en toe wat ondeugend en probeert me dan nog even uit te dagen, maar dat vind ik net wel leuk. Ik hoop dan ook nog een paar jaar van haar te mogen genieten, in goede gezondheid van zowel Tooske alsook voor haar baasje en ik hoop dan ook volgend jaar weer een positief verhaaltje te mogen schrijven en ik heb met haar afgesproken als we volgend jaar richting Zeeland gaan, we proberen een bezoekje aan mamma Asha te brengen. Dikke knuffel ook aan mamma Asha van haar vrolijke dochter Tooske.

Willem: Acht jaar idd alweer. Best een mooie leeftijd. Laat staan voor moeders. Je hoort hier niet vaak dat ze de acht halen, dus wij vinden het al een hele leeftijd. En Willem doet het ook nog steeds super goed. Met dit warme weer puft en hijgt die wel van het begin van de wandeling tot het einde. Maar dat is alles bij elkaar dan natuurlijk. Maar los in de duinen is die nog zo fit als wat. Hij heeft ook nog nooit iets gehad, dus hopelijk blijft dat zo. We hebben twee jaar terug een keer een kitten in huis gehad uit het duin en daar was Willem niet gelukkig mee. Dat bracht hem stress en zag je, op een gegeven moment ook terug in zijn vacht. Zijn staart werd helemaal dun en de rest werd er ook niet bepaald mooier op. Ook viel hij af. Tot we de kat in hebben moeten slapen, daarna was Willem er ook weer. In no time weer een prachtige hond. En met de katten die we nu hebben is er niks aan de hand en gaat dus goed. Verder veranderd hier niet zo veel en voor Willem dus ook niet. Willem is Willem, nog steeds hetzelfde. Hij wordt nu wat lichter qua kleur maar dat is het dan ook. De ouderdom is verder nog niet te zien bij hem. En hopelijk blijft dat nog heel lang zo.

Sascha: ja 8 jaar wordt onze schat Sascha, hij heeft geen haast meer. Af en toe kan die effe gek doen, maar is voor korte duur. Ja hij wordt wel wat ouder, maar voor de rest gaat alles prima, hopelijk wordt hij net zo oud als zijn moedertje!

Flo: Vandaag al weer 8 jaar in ons leven. En nog elke dag zorgt ze voor een lach op ons gezicht. Inmiddels een grande dame die min of meer zelf bepaalt of ze gaat rennen, luisteren of luieren haha. Irriteert zich soms aan broer Beer, maar dartelt nog regelmatig met hem over het terrein! Eten is een van haar favoriete bezigheden, maar door eerder nierfalen en haar leeftijd staat ze op rantsoen van seniorenbrokken (en s morgens een boterham??). Hopelijk heeft ze de genen van haar ouders en mogen we haar nog wat jaren bij ons hebben...

Diesel

02 september 2018 : Onze oudste Berners worden vandaag 7 jaar !!

7 jaar, het is niet te geloven, maar onze oudste Berners worden inderdaad vandaag 7 jaar, wat is de tijd voorbij gevlogen! Natuurlijk hebben we weer leuke reacties gekregen van onze kanjers! We wensen onze Berners een hele leuke dag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. In gedachten zijn wij bij Marley, die helaas niet meer bij ons is. Heel veel leesplezier met onderstaande reacties.

Tooske: Een brief aan mama Asha; Ja nog een paar dagen en dan word ik al weer zeven. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij mijn baasje Harry. Ik mag iedere dag een paar keer mee uit wandelen en dan gaan we naar het park of naar de hei. Als het warm is mag ik zwemmen van mijn baasje, maar ik ga niet verder dan mijn buik in het water en dat vind ik al lekker. Ik probeer een lieve vriendin te zijn voor mijn baasje en hij zegt altijd tegen andere mensen dat ik de allerliefste hond van de hele wereld ben. Leuk toch?? Nou ik wil ook nog heel lang bij hem blijven hoor, want we hebben het zo leuk samen. De groetjes maar weer en een dikke knuffel van mij aan mama Asha! Doei!!!

Sascha: Ja 7 jaar alweer, ik herinner me het nog als de dag van gister dat we hem 7 jaar geleden kwamen uitzoeken. We zijn echt zo blij met Sascha, het is een schat. En zoals je op de fotos ziet is die kerngezond. We hopen hem nog jaren bij ons te hebben.

Flo: Ja gelukkig mogen we haar al 7 jaar bij ons hebben! Het is een heerlijke hond! Ze heeft het vloerkleed-imiteren tot kunst verheven maar mede door broer Beer, is ze dagelijks ook nog errug dartel! Heel waaks, en dat is alleen maar fijn, maar een enorme knuffelkont. Het liefst kruipt ze s avonds naast je op de bank en slaapt ze naast ons bed (mag natuurlijk niet). We hopen dat ze minstens net zo oud als haar mama Asha gaat worden.

Willem: Ons Willem gaat nog steeds als een raket en is zo sterk als een beer. Samen met zijn maatje Femke (een Friese Stabij) rossen ze hier door en over bos, strand en duin op Terschelling. Waarschijnlijk blijft Willempie hier jong bij, want van enige vorm van aftakeling is nog helemaal niks te bekennen. Still going strong..!

Diesel: Diesel, wat ben je een domme hond. is een zin die vaak wordt gebruikt in ons huishouden. Aan de verkeerde kant van een lantaarnpaal gaan lopen waardoor hij zichzelf aan de paal ophangt en daarna ook niet begrijpt dat hij even moet omlopen is een goed voorbeeld, want dit gebeurt wekelijks. Ook botst hij vaak genoeg tegen de deur op als we met hem naar buiten gaan en glijdt hij uit op weg ernaar toe. Luisteren kan Diesel ook niet zo goed, tenzij het over poesjes gaat of de buurkat Bobby. Hoe diep in slaap hij ook is of wat voor een luie dag hij dan ook heeft, de woorden poesje en Bobby schudden hem altijd wakker. En hoe! Hij is een hond met een identiteitscrisis, want zodra we beginnen over poesjes, begint hij te miauwen. Soms is hij wel klaar met ons geplaag en dan moppert hij erop los. Maar toch is Diesel wel een lieve en ergens ook wel slimme hond hoor. Op emotioneel gebied dan. Als er thuis een groepsknuffel is, wilt hij altijd meedoen en staat hij binnen de kortste keren op zijn achterpoten mee te knuffelen. Ook als iemand verdrietig is, komt hij altijd even kijken of alles goed gaat en om te knuffelen. Het is een ontzettend vrolijke hond waar we vandaag al 7 jaar van mogen genieten. Hij brengt vreugde in ons leven en we kunnen zoveel lachen om hem. Het is een hond zonder cortex en dat is soms erg irritant maar we kunnen er vaak ook erg om lachen. Ontvangen worden door Diesel na een lange dag weggeweest is altijd een feestje. En vandaag is het zijn feestje.

2 september 2017: Onze oudste Berners worden vandaag 6 jaar !!

Wat zijn wij trots op onze oudste Berners die vandaag weer al 6 jaar worden. Wij wensen Willem, Diesel, Sascha, Asha jr. , Flo en Tooske een hele fijne verjaardag toe.

Tooske: Het is nog steeds die geweldige lieverd, die het heerlijk vindt om zo'n uur of drie per dag met me te wandelen. Ze is vrolijk en knuffelt met alle buurtjes in m'n appartementencomplex. Ze krijgt dan ook vaak het een en ander aan lekkere dingetjes, zo ook vanmorgen weer. Daarna moet ze dan weer eventjes op rantsoen, want eten vindt ze toch wel erg lekker. Voor mij mag dit nog jaren blijven doen en hoop dan ook nog lang van die lieverd te kunnen genieten.

Willem : Wij hebben foto's van Willem, maar eigenlijk niet met een leuk verhaal erbij, want alles gaat gewoon nog steeds hetzelfde. Goed dus ! Hij heeft nog nooit iets gehad dus dat hopen we lang zo te houden. Gisteren was Willem helemaal drijfnat geregend en zag hij er niet zo mooi uit, maarja hij is ook vaker verwilderd dan keurig schoon en opgeborsteld en hij is voor de helft al bruin ipv zwart..... zal de leeftijd wel zijn en het altijd buiten liggen in het zonnetje !!

2 september: Onze oudste pupjes worden vandaag 5 jaar !! FEEESSSTTT

Onze pupjes van Asha haar eerste nestje worden vandaag weer al 5 jaar! Wat zijn wij trots op deze kanjers en wat zijn die eerste 5 jaar toch snel gegaan. Natuurlijk willen we weer graag weten hoe het met iedereen gaat. Hieronder zijn de mooiste foto's te vinden....

Tooske: Ook mijn Lieve Tooske wordt vrijdag al weer vijf jaar. Ze is al vijf jaar mijn lieve, vrolijke en levenslustige maatje. Ze gaat nog iedere dag mee naar 't bos en rent en speelt dan met de andere honden. Ook thuis is ze altijd bij me in de buurt en als ze dan met de auto op bezoek mag bij vrienden, is dat 'n feest voor haar. Ik hoop dan ook nog lang te mogen genieten van mijn lieverd. Ook van Tooske felicitaties en 'n dikke knuffel aan haar broertjes en zusjes en mama Asha.

Asha jr : zij geniet iedere dag op de boerderij !

Flo : zij woont sinds kort samen met haar broertje Beer; ze is nog niet zoon fan van de kleine !

Diesel :

Willem en Sascha: We hopen binnenkort foto's van hen te ontvangen.

2 september 2015: De oudste pupjes worden vandaag 4 jaar !

Vandaag worden onze oudste pupjes weer al 4 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. We zijn trots op alle baasjes, omdat ze onze pupjes zo'n prachtig leven geven! Natuurlijk hebben we weer foto's ontvangen en reacties van de baasjes.

Diesel viert zijn feestje thuis !

Ik blaas 4 kaarsjes uit

Tooske schrijft ons zelf haar reactie: Ik heb 't nog steeds heel fijn bij mijn baasje. Hij neemt me 'n paar keer per dag lekker mee naar het bos en de hei en daar kan ik dan heerlijk rennen en spelen met m'n vriendjes en vriendinnekes. Ze moeten wel niet allemaal tegelijk op me afgerend komen, want dan schrik ik en verstop ik me maar even achter 'n boom. 'S avond maakt mijn baasje dan heerlijke brokken en doet daar wat lekker vlees tussendoor en dat vind ik altijd weer smullen.

Ik vind mezelf best een mooie meid

Met mijn baasje op stap

Heerkijk naar het bos

Rusten op de hei

Met Sascha gaat het super hoor, nog steeds een schat!

Met mij gaat alles goed

Willem is idd weer al 4 jaar, maar gedraagt zich nog steeds als een jonge hazewind hond. Hij vindt het heerlijk om in zijn nieuwe tuin te wonen, want hier hebben de honden lekker veel ruimte. Dus spelen en rennen wanneer ze willen. Hij wil de duiven wel eens opjagen, maar doet ze verder niks. Als we de geiten gaan voeren gaat Willem ook altijd mee naar binnen, maar helaas voor hem willen ze nooit met hem spelen.....

Heerlijk in mijn tuin

Ik waak voor mijn baasjes

Ik ben zo tevreden

Alle ruimte om te rennen

We hebben net weer even de puppyfoto's van Flo (Quinn) bekeken en realiseren ons dat deze 4 jaar voorbij zijn gevlogen. Onze Floo is inmiddels een grande dame; en hoe onderdanig ze de eerste jaren was, vooral naar andere honden toe, zo dominant kan ze nu zijn. Als het haar niet zint, corrigeert zij de andere hond met eenn blaf en een grom (maar nooit happen!). Ze is inmiddels verhuisd met de baasjes naar een boerderij met 6500m2 grond en Flo is hier helemaal in haar element, is bijna altijd buiten en gedraagt zich goed waaks. Ze heeft ook een klein kattenvriendje en dat gaat super samen!

Flo de grande dame

Flo in haar geweldige tuin

Flo aan het zonnen

Flo en het verkleedpartijtje

Het gaat heel goed met Asha jr. (Lotus), ze heeft in februari haar eerste nestje puppy's gekregen, ze deed het fantastisch en zorgde heel trouw voor de kleintjes. Het was een kruising Berner X Friesche stabij. Ze is na het nestje een stuk rustiger geworden, ze blaft nog lekker hard als er vreemden komen, wat pirma is hier op de boerderij. Ze is dol op zwemmen !!

Lekker genieten

Asha jr. aan het zwemmen

Lieve mama Asha jr.

De puppy's van Asha jr.

2 september 2014: Onze oudste pupjes zijn weer al 3 jaar oud !

Het is weer feest op het Schorrenkruid! De oudste pupjes van Asha worden weer al 3 jaar oud. Lees hier onder de verhalen van de baasjes en wij zijn trots op onze prachtige Berners !! In de individuele foto-albums zijn nog meer foto's te vinden.

Met Sascha (Chip) gaat het goed, echt een lieverd. Hij gaat overal mee naar toe, maar het lekkerste vindt die struinen door het bos en pootje baden in elke sloot, als het even kan.

Alweer drie jaar, ja, wat gaat het ook snel. Met Willem (Bailey) gaat alles prima. Alweer een jaar geleden dat we verhuisd zijn. Dus hij heeft nou een mega tuin tot z'n beschikking. Waar hij soms heerlijk aan het spelen is met onze andere hond, Femke. Er is helaas hier geen bos, dus de honden gaan elke morgen mee in de auto naar de school van de meiden en daar ga ik dan wandelen, in het hoornse bos, die erg mooi en groot is.

Tja, al 3 jaar maakt onze Flo (Quinn) alweer deel uit van de familie! Ze is inmiddels volledig volwassen, met haar eigen Berner streken. Binnenshuis noemen we haar ons vloerkleed, want ze ligt gerust een hele dag lekker te dutten. Flo is goed waaks, een prima alarminstallatie! Vooral als zij 's avonds iets rond het huis hoort, laat ze zich horen. Buiten is een ander verhaal; dan luistert ze prima, maar alleen als mevrouw daar zin in heeft! Eigenzinnigheid is een echte Berner-eigenschap...nou die heeft ze hoor. Lekker op haar gemak snuffelend links en rechts bij ons de dijk over, Flo heeft alle tijd! En krijgt ze het op haar heupen, dan rent ze "gezellig" een stukje mee met een langsrijdende fietser of jogger. Ze is ook dol op een flinke boswandeling waar ze lekker kan rennen en spelen met andere honden. Naar andere mensen toe blijft ze terughoudend, kinderen en andere honden vindt Flo wel heel leuk. Ze is ook erg verwend, want hoewel we van tevoren als regel hadden gesteld dat er GEEN hond op de bank mocht, is ze 's avonds toch verdacht vaak lekker tegen iemand aanliggend op de bank te vinden!

Het gaat heel goed met Asha jr. ze kan prima overweg met onze andere 2 Berners. Ze heeft de vrijheid op de boerderij, gaat elke dag mee de koeien ophalen en onderweg gaat ze dan nog even zwemmen. De foto met de baas is gemaakt voor de cover van vakblad "de boerderij". Verder kan ze heel hard blaffen en heeft het niet zo op met vreemden, maar als ze je eenmaal kent komt ze altijd naar je toe.

Het gaat prima met Luka (Marley). Ze is nog net zo'n drukke speelse wildebras als toen we haar kochten. Een heel verschil met onze andere berner Bella die veel rustiger is dan haar. Bella en Luka kunnen het prima met elkaar vinden. Ook al zijn we pas verhuisd, we vonden het beter voor Luka om haar bij mijn ouders te laten waar ze gewend is en samen kan spelen met Bella. Ik ga wel regelmatig even naar haar kijken en een knuffel geven. We zijn nu op vakantie, maar zullen zo snel mogelijk foto's van haar sturen.

Met Diesel gaat het ook prima, de baasjes hebben het erg druk met de nieuwe locatie voor het Health en Healing centrum in Zutphen. Ze zullen foto's sturen zodra het weer wat rustiger is in huis. Wij vinden dit wel een hele leuke foto !!

Het gaat met Tooske helemaal geweldig. Ze gaat elke dag toch zeker 2,5 a 3 uur mee het bos in. Als ze water ziet gaat ze d'r in tot haar buik nat wordt en komt er dan heel snel weer uit. Ze is in huis ook zeer prettig en kan prima enkele uren alleen zijn. Ik hoop dat ze ook nog lang bij me mag zijn.

23 oktober : Foto's van onze oudste pupjes

We hebben weer een aantal foto's en reactie binnen gekregen van onze oudste pupjes die ondertussen weer al ruim 2 jaar oud zijn.

"Sascha is geen rokkenjager meer maar alles is goed met hem, het is echt een schat".

"Flo is en blijft een prachtige grote hond, van zo'n 43 kg!! Niks te zwaar volgens de dierenarts maar een hele dame dus. Kerngezond en zeer actief, rent zo anderhalf uur in het bos, springt over boomstammen etc. We houden nog steeds enorm van haar en genieten nog elke dag van de beslissing om een Berner te nemen".

"Willem is wel erg blij met zijn nieuwe huis en vooral de tuin. Hij loopt de hele dag lekker buiten rond tot het donker wordt. Willem (onze jachthond) heeft vorige week een haas gevangen. Ik wist niet wat ik zag toen ik hem met een haas in z'n bek zag lopen en helemaal buiten adem van het rennen".

"Het gaat prima met Asha jr hier op de boerderij, ze gaat graag mee op de tractor en op de quad. Door het land rennen en zwemmen vindt ze heerlijk. Ze weegt 36 kilo. Jagen is haar niet vreemd, de buurt kent meerdere slachtoffers........ (mollen,kippen en zelfs een zwaan)".

Het gaat geweldig goed met Tooske. Ze is ontzettend lief en bijna altijd bij me. Ze vindt het heerlijk om los te lopen in 't bos of op de hei en als ze de kans krijgt neemt ze onderweg 'n lekker bad. Ik hoop nog heel lang plezier van haar te hebben.

2 september 2013: De oudste pupjes zijn 2 jaar geworden!

Vandaag zijn onze oudste pupjes weer al 2 jaar geworden, wat gaat de tijd toch snel!2 september 2012: De Reunie

Op 2 september was het groot feest, onze "pupjes" zijn 1 jaar geworden en dat hebben we gevierd met een gezellige reunie. 5 jarige joppen konden op het feest aanwezig zijn, Tooske was nog op vakantie en Willem kon 's avonds niet meer thuis komen op Terschelling, dus konden zij er helaas niet bij zijn. Na lekker spelen in de tuin en een gezellig bakje koffie voor de baasjes, hebben we een grote wandeling gemaakt. Na lekker spelen in de moddersloot hebben we bij terugkomst nog een groepsfoto gemaakt. Het was fantastisch om na 1 jaar alle hondjes terug te zien. Er staan meer foto's in het fotoalbum.9 april 2012: We hebben nieuwe foto's van Tooske ontvangen !!

Tooske begint te puberen......."Nog even 'n berichtje van Tooske. Ze is inmiddels zeven maanden en wordt al 'n echte puber. Probeert me af en toe uit te dagen maar blijft ontzettend lief. Het gaat ook uitstekend met haar. Ze gaat vaak mee, maar kan ook prima 'n aantal uren alleen zijn."4 april : We hebben nieuwe foto's van Willem ontvangen !!

Onze Willem is een mooie prachtige reu aan het worden.......hij lijkt ontzettend op zijn moeder !!"We zijn dus nog steeds erg blij met hem. Hij doet het ook super. Ik heb ook al een week of 6 de bench eruit en dat ging meteen al goed. Op z'n eigen kussen na heeft hij nog nooit iets van ons kapot gemaakt. Met de lammetjes is hij ook heel leuk.... Wel schattig dus. Voor de meiden is hij ook heel lief, want als ze met z'n bal spelen bv dan wacht hij net zo lang tot ze er klaar mee zijn en dan gaat hij weer. Dus echt kind vriendelijk. "2 februari : De pupjes zijn weer al 5 maanden oud !!

Onze pupjes zijn weer al 5 maanden oud en daarom hebben we de baasjes om mooie foto's gevraagd, zodat we onze site up to date kunnen houden. Vol enthousiasme hebben ze gereageerd, zie de foto's en de leuke teksten !!Chip heet voortaan Sascha

Sascha is hier 5 mnd

"Hij vindt het heerlijk om lekker los in het park te lopen, zijn uithoudingsvermogen is zeer goed! We zijn echt super blij met hem en hij volgens mij ook met ons haha."Bailey heet voortaan Willem

Willem is hier 4 mnd

Willem woont op het prachtige eiland Terschelling en wandelt vaak aan zee en in de duinen !! Als hij iedereen kwijt is, kan hij zelf de weg naar huis terug vinden, hij is dan zelfs eerder thuis dan zijn baasjes (die nog lopen te zoeken).Lotus heet voortaan Asha jr.

Asha jr is geslaagd voor de puppycursus

"We zijn allemaal gek met Asha jr. Ze is een lieve hond die het liefst de hele dag buiten is en ze speelt ook graag met de andere 2 berners van ons. Als ze binnen is, ligt ze languit op de keukenvloer en dan het liefst op haar rug!!! Asha is dus geslaagd voor de puppy cursus en gaat nu naar de basistraining."Marley heet voortaan Luka.

Luka is hier 5 mnd

"Inmiddels weegt Luka al boven de 20 kilo en doet het uitstekend. Ze luistert prima. Ze is zindelijk en ze luistert naar haar naam, weet dat ze moet gaan zitten om een koekje te krijgen en als we d'r touw weggooien gaat ze die halen en weer terugbrengen. Alleen wil ze niet altijd het touw loslaten als ze die heeft terug gebracht. Ze is met onze andere hond Bella inmiddels dikke vriendjes en liggen ze dicht tegen elkaar aan. Wel is Luka nog erg speels en zit ze continu aan de oren van Bella te happen. Maar Bella vind het wel prima, ook zo'n goedzak dus. 's nachts moet ze in d'r bench en als we dan het deurtje open doen loopt ze hier uit zichzelf in, zonder dat we iets hoeven te zeggen."Quinn heet voortaan Flo

Flo is hier 5 mnd

"Het is een hele gezellige, blije hond. Geen allemansvriendje naar andere mensen toe, lijkt een beetje op haar moeder, want vooral andere mannen dan Wim of mijn vader, daar blaft ze flinkt tegen! Maar ze is dol op ons, en wel heel blij met alle andere honden die ze tegenkomt. Op de puppycursus is ze heel speels met de andere pups; wel wat lomp af en toe, vooral de kleine rassen worden nogal eens omver gelopen! Inmiddels heeft ze bijna al haar tandjes gewisseld; we hebben er 3 gevonden! Ze weegt inmiddels 24,5 kg, een flinke tante dus. Ze maakt zo'n deel van ons gezin uit, dat we haar niet kunnen missen."Diesel blijft altijd Diesel

Diesel is hier 5 mnd

"Diesel is mooi he... en lief, ondeugend en eigenwijs. Hij vind de sneeuw erg leuk, een echte Berner !!"Nomi heet voortaan Tooske

Tooske is hier 5 maanden

Tooske doet 't geweldig, eet prima en is erg lief. Ook naar andere mensen is ze ontzettend lief. Met andere honden kan ze ook geweldig goed overweg en speelt met iedere hond die ze tegen komt. Ze loopt op iedereen af en wil dan uitgebreid aangehaald worden. Blaffen doet ze nauwelijks, enkel als ze ergens van schrikt. Verder is 't helemaal mijn hondje geworden en wil ik haar voor geen goud meer kwijt.6 november 2011 : Het is vreselijk stil in huis....

5 november 2011 : De laatste 2 pupjes zijn opgehaald....

Afgelopen week was een hele speciale week. Marley en Nomi mochten nog een weekje bij ons blijven en dat was voor ons een reden om ze al een beetje met het gezin mee te laten groeien. Als Asha uitgelaten werd, gingen de meiden mee, ook zindelijkheidstraining en benchtraining hoorden hier bij. Ze deden het super goed !! Vandaag zijn ze opgehaald door hun nieuwe baasjes en heb ik met een brok in mijn keel afscheid van ze genomen........ Ik hoop dat alle pupjes een prachtig leven tegemoed gaan !!! Hou ons op de hoogte !!Nog even kroelen met mama

Nomi met haar nieuwe baasje

Afscheidskroel van mama

Marley met haar nieuwe baasje

29 Oktober 2011 : De Jongens zijn opgehaald....

Vandaag was het de beurt voor je jongens om het nestje te verlaten. Eerst Diesel, daarna Bailey en als laatste werd Chip opgehaald. Een moeilijke dag voor ons, maar als je dan ziet dat Asha het allemaal goed vindt en de nieuwe baasjes zijn allemaal zo enthousiast om hun pupje mee te mogen nemen, dan maakt dat alles goed !!!Diesel neemt afscheid van Mama

Diesel met zijn nieuwe baasjes

Afscheidsfoto Bailey en mama

Bailey met zijn nieuw baasje

Chip zijn laatste kroel met Mama

Chip met zijn nieuwe baasjes

27 Oktober 2011 : Quinn heeft ons verlaten....

Vandaag is ons 2de pupje opgehaald door haar nieuwe baasjes. Ook met Quinn hebben we vandaag gewandeld, gekroeld en ook een lief afscheid van Quinn met haar mama Asha georganiseerd. Een kwartiertje lekker samen spelen en kroelen in de tuin. Asha weet dat het goed komt !!!Afscheid van Mama

Quinn met haar nieuwe baasjes

26 Oktober 2011 : Lotus is opgehaald door haar nieuwe baasjes

Lotus heeft ons vandaag verlaten. Na een wandeling met het baasje, een innige kroelpartij en een heel lief afscheid met haar mama Asha, was Lotus er klaar voor om naar haar nieuwe baasjes te gaan. Bij het vertrek heeft Asha dit super goed gedaan.....het was goed !!Afscheid van Mama

Lotus met haar nieuwe baasjes

23 Oktober 2011 : We hebben voor het eerst met zijn allen buiten gewandeld !

Vandaag hebben we onze eerste wandeling gemaakt. Het was prachtig weer en met onze hulptroepen konden alle pupjes mee op stap. Het was heel leuk en wat een bekijks hadden we. De pupjes moesten wel erg wennen aan de riempjes, de een wilde niet lopen, de ander vond het leuk om gedragen te worden, de volgende begon te piepen, maar na enige oefening liepen alle pupjes toch aardig hun rondje mee. Een wandeling duurt 1 minuut per levensweek, dus we hebben 7 minuten gewandeld, maar ze waren bij thuiskomst nog vol energie ! Toen hebben we nog de groepsfoto gemaakt en daarna waren ze voor lange tijd in diepe rust..........Onderweg op de foto

Oefenen aan de riem

Het is wel ver lopen !!

Wil je me even dragen ?

Even wennen aan de riem

De groepsfoto

19 Oktober 2011 : Vandaag bezoek aan de dierenarts.

Vandaag zijn we met de auto naar de dierenarts geweest. Dat was wel heel spannend om in de auto te rijden. We hadden alle pupjes een riempje aan gegeven, je weet maar nooit, als er eentje wil ontsnappen! Bij de dierenarts zijn ze allemaal ingeent en hebben ze hun medisch paspoort gekregen. Na deze hele vermoeiende middag zijn ze thuis allemaal heel tevreden in slaap gevallen.14 Oktober 2011 : We zijn gechipt door de Raad van Beheer !

Vandaag is de Raad van Beheer langs geweest om de pupjes te chippen. Dat is allemaal heel goed verlopen en de stambomen van de pupjes zijn hiermee ook rond en kunnen verwerkt worden. De identificeerder van de Raad van Beheer was zeer tevreden over het nestje. We zijn vandaag ook weer lekker in de tuin geweest en hebben even geoefend aan de riem. Asha vindt dit maar heel raar, want rent achter alle riempjes aan en wil ze eigenlijk van de pupjes af hebben !?! Onze brokjes worden steeds minder geweekt en we kunnen best al goed droge brokjes eten. We vinden het ook heel leuk om op een botje of touw te knagen, want dan hebben we niet meer zo'n last van onze tandjes.4 Oktober 2011 : Dierendag: wat zijn we verwend !

Het was vandaag dierendag, nou wat zijn we verwend. Er is extra met ons geknuffeld en we hebben zelfs buiten gelopen aan de riem, of was het meer zitten met een riem. Baasje heeft ons vandaag ook allemaal gekamd, alvast om een beetje aan kammen en borstelen te wennen, we vonden het heerlijk al die aandacht! Zelfs de Fokker van Asha is speciaal op bezoek geweest om ons te bewonderen.Buiten aan de riem

Of liggen met een riem!!

3 Oktober 2011 : We hebben ons eerste vers vlees gegeten!

Het was vandaag weer fantastisch weer en de pupjes zijn heel de dag lekker buiten geweest in de buitenren. Ze vinden het super leuk om samen te stoeien; in elkaars oren bijten, aan een staartje trekken of rollend over elkaar lekker spelen. Omdat ze de brokjes zo lekker vinden, hebben we vandaag ook het vers vlees uitgeprobeerd. Ze vonden het super lekker, ze wilden zelfs de schaal opeten !! Sinds vandaag staat er ook een bakje water in de ren; het is grappig om te zien hoe automatisch ze hier naar toe lopen om even wat te drinken, alsof ze nooit anders hebben gedaan. Het drinken bij Asha wordt steeds minder, zij laat het nog een paar keer per dag toe en dan proberen de pupjes ook zoveel mogelijk te drinken, ze blijven ondertussen staan om bij Asha te drinken. De werpkist is uit de ren en er is een bench voor in de plaats gekomen. Pupjes die straks een bench krijgen, kunnen er nu alvast een beetje aan wennen. We hebben ook hondenmandjes in de ren gezet om lekker in te kunnen slapen.We vinden het eten zo lekker

Heel even geoefend in de bench

27 september 2011 : We hebben onze eerste brokjes gegeten!

Vandaag hebben de pupjes hun eerste brokjes gegeten. De geweekte brokjes in water vonden ze wel heel erg lekker. We zijn met een kleine hoeveelheid begonnen om eens even te kijken of ze die al goed konden eten. Nou, ik had ze nog niet zo zien vechten om een plaatsje rond de etensbak ! Morgen krijgen ze de brokjes zeker weer.Lekker brokjes eten

En dan is het weer al op !!

24 september 2011 : De tandjes komen door!

De eerste tandjes zijn door gekomen, dat hebben we gemerkt, de pupjes vinden het ineens leuk om aan je voeten te knagen. Ook vandaag hebben we weer heerlijk van het zonnetje genoten. Nu zijn we moe, maar voldaan van een drukke dag, lekker aan het slapen !21 september 2011 : Vandaag voor het eerst even met mama buiten !

Vandaag zijn de pups voor het eerst samen met mama buiten geweest, het was lekker weer met een flauw zonnetje. De pupjes hebben om de beurt kennis gemaakt met het gras onder het toeziend oog van Asha. Maar na even buitenspelen, vonden ze slapen op het gras toch ook wel heel lekker!Lekker met mama naar buiten

De Reutjes

14 september 2011 : Wat worden ze actief !

De pupjes worden steeds actiever, als Asha in de buurt komt, kunnen ze niet meer wachten tot zij gaat liggen om te drinken. 7 kleine dwergjes staan rond haar poten te dansen en dan weet Asha niet hoe ze moet gaan liggen, bijzonder om te zien hoe ze dat dan toch voor elkaar krijgt. Maar daarna zijn we weer in diepe rust.Lotus is wakker

Quinn in diepe rust

Marley op ontdekkingstocht

Lotus haar oogjes zijn open

Wij slapen lekker

Met zijn allen op een rijtje

Wij horen niks

Wat een rust

11 september 2011 : De eerste oogjes zijn open !

Wat lief! De eerste oogjes gaan heel voorzichtig open, eerst nog even op een klein spleetje en nu gaan ze al echt open. Wat hebben ze mooie donkere kraal-oogjes !8 september 2011 : De eerste stapjes !

Wat een dotjes, ze gaan hun eerste pogingen doen om echte stapjes te zetten. Soms kunnen ze al even staan, maar lopen is nog heel erg moeilijk als je je evenwicht niet goed kan bewaren .......dus vallen ze nog spontaan om. Ze doen zo goed hun best om het te leren !6 september 2011 : De pupjes zijn 4 dagen oud !

Wat groeien die pupjes hard.....je ziet ze gewoon groeien, iedere dag gaan ze op de weegschaal en groeien gemiddeld 50-90 gram per dag !! Ze kunnen steeds makkelijker rondkruipen in de werpkist en kunnen hun hoofdjes al goed optillen. Vandaag hebben we zelfs de eerste schuif in de opening van de werpkist moeten plaatsen, omdat ze zo slim zijn en weten "als we boven op elkaar kruipen, kan de bovenste de werpkist uit ! Verder zijn ze heel tevreden en Asha mag zelfs al regelmatig de werpkist verlaten om even lekker ergens anders een rustig dutje te doen. Vandaag kwam er onverwachts bezoek en dat kon Asha niet waarderen. Ze was zo waaks over haar pupjes, dat er geen gesprek te voeren was. Vanavond is dan ook iedereen in hele diepe rust.3 september 2011 : De pupjes zijn 1 dag oud !

De eerste nacht is heel goed verlopen, Asha heeft de taak als mama helemaal op zich genomen en het is gewoon onvoorstelbaar hoe goed ze al met haar pupjes om gaat. Vandaag zijn ze ook allemaal op de foto geweest en kunnen we de namen bekend makenBailey (een reutje)

Chip (een reutje)

Diesel (een reutje)

Marley (een teefje)

Lotus (een teefje)

Nomi (een teefje)

Quinn (een teefje)

2 september 2011 : De pupjes zijn geboren !

Vanacht was Asha heel onrustig, wilde niet slapen, begon op de mat te krabben en ze had het vooral heel moeilijk met zichzelf. Vanochtend is om tien voor acht het vruchtwater gebroken en wisten we dat er een spannende dag aan zou breken. Rond half tien werd de eerste pup geboren en om tien over twee de laatste van de 7 pups. De bevalling is heel vlot verlopen en Asha heeft het heel goed doorstaan. We hebben 4 teefjes en 3 reutjes. Ook de pupjes maken het heel goed. Ze liggen lekker bij mama en onder de warmtelamp.De Trotse Moeder Asha

De Pupjes 1 uur oud

De Pupjes 1 uur oud

Asha met haar pupjes

Asha met haar pupjes

Alle pupjes bij elkaar

28 augustus 2011 : De Kraamkamer staat klaar !

Het aftellen is begonnen......we hebben de Werpkist in orde gemaakt en alle voorbereidingen zijn klaar. Er zullen spannende dagen volgen.De Kraamkamer

De Kraamkamer