Pupjes van het 3de nestje van Asha (01-02-2014)

Het laatste nieuws1 februari 2021: Onze Berners worden 7 jaar.

Vandaag worden onze Berners 7 jaar, wat gaat de tijd toch snel! Wij wensen iedereen een hele fijne verjaardag met jullie baasjes. Lees hieronder hoe het met iedereen gaat.

Twinny: Eindelijk een berichtje over mijn alweer 7e levensjaar. Allereerst wil ik mijn mama Asha herdenken, alweer een jaar geleden in Februari is zij ingeslapen. BEDANKT MAMA ASHA. Na wat getobd te hebben met struviet steentjes, nogal vaak plassen, is het echt helemaal opgelost (letterlijk) met dieet voedsel. Geen problemen met het eten, is ook lekker. Veel nieuwe vriendjes en vriendinnen, zowel dier als mens, ontmoet dit jaar, alhoewel mijn nieuwe buurjongen is een blafferd zeg, zodra ik buiten kom begint hij, nou dan zeg ik wat terug hoor, is ie nou helemaal. Hij probeerde zelfs door de heg te komen, nou dat moet ie proberen he he, gaat ook niet, zit nog een hek tussen, duh. Mijn baasjes corrigeren mij dan wel, (en gehoorzaam braaf) maar dat gebeurd voor hem niet zo goed, dus laat ik het ook maar verder. Motor met zijspan is verkocht door het baasje maar dat heb ik al vorig jaar geschreven, werd hem wat te zwaar. Vind ik nog steeds niet zo erg, want wandelen wat ik nu veel meer doe dan vorig jaar en lekker luieren vind ik ook fijn. Dus al met al een goed jaar voor mij, Covid heeft op mij hoera geen effect, vermaak me uitstekend en voel me fit, wat afgevallen want dat was ook nodig dus huppel ik lekker rond. Wens al mijn broertjes en zusjes weer een fantastisch gezond jaar, natuurlijk ook mijn half broertjes en zusjes. Natuurlijk ook niet vergeten onze Tante Lori en nichtje Abbey

Lobos: Lobos is een ontzettende lieverd, maar wel één met een kop erop. Hij heeft nog steeds een prima conditie en loopt dan ook elke dag nog een behoorlijke afstand samen met zijn bazinnetje. Sinds 1 jaar heeft hij een paar keer per week gezelschap van een jonge rottweiler reu, ook dat vindt hij geen enkel probleem. Van harte gefeliciteerd allemaal met jullie jarige berner, en ik hoop op nog veel jaren erbij!

Bella: Met Bella gaat alles nog steeds goed, ze is nog altijd een hele blije vrolijke hond. Mensen denken weleens dat ze pas een paar jaar is. Ik merk zelf dat haar vacht wel wat aan het veranderen is, maar verder doet ze het super. Ze heeft sinds een paar maanden een vriendje erbij in huis. Deze hond is ook een teefje, maar wel dominant. Gelukkig is Bella een soepkip en is er geen ruzie in huis.

Sarah: Ongelooflijk dat ze alweer 7 jaar wordt, onze Sarah. Het gaat uitstekend met haar ook qua gezondheid. Ze is nog steeds even enthousiast als vroeger, en zeker wanneer de (klein) kinderen thuiskomen is ze helemaal hyper en door het dolle heen. We hopen dat we nog lang van onze grote vriendin mogen genieten en feliciteren de broers en zusjes met hun zevende verjaardag!

Smokey: Hier Smokey, Ik ben een heerlijk beest hoor, eigenlijk best wel actief een waterrat ect… Graag ga ik mee op vakantie, beleef ik altijd wel wat!! Vooral als het donker is en het wild in de bossen echt tot leven komt in Zweden. Hoop dat het dit jaar doorgaat. Thuis wordt ik wel een beetje luier hoor, maar als vrouwtje werken is, is er wel iets wat ik moet hebben; Ik jat graag de theedoek en leg dat wel ergens neer, kan het niet laten!!! haha. De vierde foto vanaf de varanda in Zweden. Ohja zwemmen doe ik wel graag.

Boaz : Ik Boaz, ben al 7 jaar een lieve en stoere vent. Dat was ik natuurlijk al toen ik nog pup was. Daarom heeft mijn vrouwtje mij uitgekozen, of eigenlijk, ik heb het vrouwtje eigenlijk uitgezocht toen ze op bezoek kwam. Nu na 7 jaar heb ik al veel meegemaakt, lange wandelingen gemaakt door bos en over strand, lekker zwemmen, want dat doe ik graag, heb een boottocht gemaakt samen met mijn baasjes en broertje Dreumes. Heb ik daar al over verteld? In 2018 tijdens kerst kwam er ineens een andere hond binnen wandelen bij ons, gelukkig wel een Berner natuurlijk. Maar of ik daar in het begin nou zo blij mee was, maar goed, ik ben er nu wel aan gewend en ik kan heerlijk met hem spelen. Tijdens een touwtrekgevecht trek ik hem met mand en al door de hele kamer. En natuurlijk pas ik goed op hem want ik ben tenslotte de oudste van ons twee. Samen met onze baasjes hopen we nog veel mooie momenten te mogen beleven. Tot hier even mijn update. Mocht je nog meer over mij willen weten dan moet je dat maar aan mijn baasjes vragen. Ik moet nu gaan stoppen want het vrouwtje heeft de computer nog nodig. Tot ziens maar weer. Groetjes Boaz

1 februari 2020: Onze Berners 6 jaar!

Vandaag is het een dag met gemengde gevoelens op het Schorrenkruid. Ilke, Sarah, Twinny, Bella, Boaz, Lobos, Smokey en Benji worden vandaag 6 jaar, maar helaas kregen we gisteren ook het droevige bericht dat Murphey helaas niet meer in ons midden is. Murphey was in november 7 jaar geworden. We wensen de jarigen een fijne verjaardag en de baasjes van Murphey heel veel sterkte met hun grote verlies. In gedachten zijn we ook bij Zazou en Bono.

Lobos: Lobos is een lieve, leuke aanhankelijke knuffelbeer, lief voor mensen, kinderen en andere honden, maar er zit wel een kop op deze meneer. Hij is gek op wandelen, vooral op Texel langs het strand en uiteraard is het de leukste hond van de wereld! Ik wens iedereen een leuke verjaardag met zijn |Berner toe. Liefs Lobos

Sarah: Met Sarah gaat alles prima! Ze is een geweldig lieve en vriendelijke hond. Wandelen is haar favoriete bezigheid en dat doen we dan ook veelvuldig. Een fijne verjaardag allemaal!

Boaz: Inmiddels is onze lieverd, Boaz alweer 6 jaar bij ons en wat genieten we van hem en samen. Sinds december 2018 hebben we Dreumes erbij en wat kunnen ze heerlijk samen stoeien en spelen. Boaz is er erg lief en zorgzaam voor, niemand moet er aan komen als hij niet wil. Samen naar het strand om te zwemmen en wat vindt hij dat fijn. Vele mooie wandelingen hebben we al gemaakt en afgelopen jaar lekker met elkaar gevaren op een rondvaartboot. Je geeft ons zoveel liefde dat het niet moeilijk is om jou die liefde terug te geven. Stemmingen voel je haarfijn aan en als iemand zich niet lekker voelt dan blijf je dichtbij die persoon. 's Morgens kom je me even wakker maken en wat een begroeting is dat. Hoe fijn kun je dan je morgen beginnen. We hebben al zoveel mooie momenten gehad samen, teveel om op te noemen en we hopen uiteraard dat er nog vele mogen bijkomen. Met dit berichtje willen we ook jullie mooie Asha, die nu in de hondenhemel is wanneer ik dit schrijf, bedanken voor deze prachtige lieverd die ze ons heeft geschonken.

1 februari 2019: Onze Berners worden weer al 5 jaar !!

Vandaag zijn onze Berners weer al 5 jaar geworden. Wij wensen Sarah, Twinny, Bella, Ilke, Boaz, Smokey, Lobos en Benji een hele fijne verjaardag. Op deze dag gaan onze gedachten ook uit naar Bono en Zazou die helaas niet meer bij ons zijn.

Sarah: Wat gaat het snel, Sarah al weer vijf jaar! Het gaat erg goed met onze Saar en ze stuitert vrolijk door het leven. Ze is nog net zo enthousiast en vitaal als in het begin en we hopen dat we ons Saartje nog lang bij ons zullen hebben!

Bella: Ze is altijd zo vrolijk, dat als we iemand tegen komen die haar niet kent, standaard de vraag krijgen, och nog een puppie? En wij dan nee ze is alweer 4 jaar dat wordt dus nu 5. Ze springt altijd letterlijk met 4 poten in de lucht rond. Ze gaat nooit snel, maar ze heeft het wel naar haar zin. We zeggen ook standaard het moment dat ze ophoudt met kwispelen we naar de dierenarts moeten. In die 5 jaar tijd heeft ze nooit een off-day gehad. Ook niet als ze ziekjes is, we hopen dat we nog vaak de vraag gaan krijgen of ze een puppy is!

Twinny: Hi Lieve broers en zussen, Ik vind dat we geen verkleiningswoorden meer hoeven te gebruiken nu ww alweer 5 jaar geworden zijn. Zoveel geweldige jaren al, veel geleerd en gedaan, maar ook ondeugend geweest, getest hoever ik gaan kan bij de baasjes. Maar zo leuk om te doen, want lang boos blijven doen ze niet en doen hele leuke dingen met me, veel wandelen, mag mee naar motor evenementen, dat is zo leuk met al die mensen en ook veel andere honden begroeten en spelen. Een jammer punt, de baas heeft de zijspan ingeruild waar ik in mee mocht, maar hij heeft gelijk, is lang niet mee gereden dus begrijp ik het wel, er staat wandelen tegenover of naar het strand en dat is ook leuk. Ben ook weer verwend met mijn verjaardag, hoop jullie allemaal ook. Verheug me verder op dingen die komen gaan, altijd verrassingen hier. Veel liefs allemaal, ook namens mijn baasjes.

Boaz: Het is alweer 5 jaar geleden dat Boaz bij ons kwam wonen, wat gaat de tijd toch snel. Hij groeide van een pup uit naar een prachtige volwassen hond waarmee we al veel mooie en lieve momenten hebben mogen meemaken. We genieten van hem als hij zwemt (want het lijkt wel een zeehond) en als hij in de sneeuw speelt (mits deze aanwezig is natuurlijk), maar ook tijdens lange wandelingen en de vele knuffelmomenten die we samen hebben. In december 2018 groeide ons gezin uit met een nieuwe pup, genaamd “Dreumes”. Boaz moest hier wel even aan wennen: hij dacht, wat doet dat kleine ding hier en blijft hij hier. Nu spelen ze samen en stoeien wat af. Soms moet je ze wel eens wat afremmen. Eind januari zijn we met zijn vieren op vakantie geweest naar Erm en wat hebben ze samen genoten, samen in de sneeuw (want die lag er toen) maar ook in het bos. Ook broer Smokey was hierbij, wat was dat genieten. Wij hopen dat we met zijn vieren nog lang van elkaar mogen blijven genieten want ze zijn geweldig samen. Wij willen jullie nog eens vertellen hoe blij we zijn dat Boaz in ons leven is gekomen en hoe dat ons leven verrijkt heeft.

1 Februari 2018: Onze Berners worden vandaag 4 jaar !!

Vandaag worden onze Berners 4 jaar. Mama Asha heeft deze keer haar verjaardagskaartjes voor haar kindjes verstuurd vanuit Oostenrijk, waar zij samen met Lori en de baasjes genieten van een heerlijke vakantie in de sneeuw! Wij wensen ons nestje Berners een hele fijne verjaardag en in gedachten zijn wij bij Bono en Zazou, die helaas niet meer in ons midden zijn.

Twinny: Vier weer al! Ik heb weer een bewogen jaar achter de rug, fijn weggeweest met de baasjes, veel met andere honden gespeeld, vakantie wandelingen gemaakt, een aantal keren naar Belgie naar mijn vriendjes (kleinkinderen van baasjes) Maud en Thijs. Heel fijn allemaal. Weer veel met de motoren meegemaakt, als er bezoek komt met de motor kan ik zo heerlijk naar ze blaffen, oh dat vind ik leuk. alleen nog steeds er niet aan toegekomen om bij de baas in de zijspan mee te gaan, ja een klein stukje maar dat mag geen naam hebben. Komt wel zegt de baas, dus wacht ik maar rustig af. Foto van de zijspan doe ik hierbij voor jullie, kunnen jullie zien waarom ik sta te popelen. Iets wat minder was dit jaar is mijn operatie aan een blaassteen, maar ondertussen gaat het weer goed, maar ze gaan nog wel onderzoeken of ik iets aan maak waardoor deze steen zou ontstaan. Verder voel ik me weer heerlijk en hol weer fijn achter weggegooide stokken aan.

Boaz: Vandaag is onze lieve schat Boaz van het Schorrenkruid jarig en word 4 jaar, samen met zijn broers en zusjes. We hebben al veel van hem mogen genieten en hopen dit nog lang te mogen doen.

Smokey: Onze superlieve Smokey ook vandaag jarig,alweer 4!! Helaas heeft hij met zijn snuitje in een Berenklauw-struik gelopen, waardoor zijn snuitje zo beschadigd is. In de achtermiddag mag mijn lampekap af van vrouwtje. Oh wat zal ikke blij zijn!! Voor al mijn broers en zussen Gefeliciteerd!

Bella: Vandaag is ook Bella 4 jaar geworden! Ze was helemaal ondersteboven van de verjaardags kaart!

Sarah:

11 Februari 2017: Mini reunie van het nestje van Asha !!

Vandaag hebben Boaz en Smokey een mini-reunie georganiseerd bij de Berk in Bergen op Zoom. Wij kijken terug op een zeer geslaagde en vooral gezellige middag in de besneeuwde bossen van de Heide en gezelligheid op het terras van de Berk tussen de sfeervolle tafelhaarden. De hondjes waren moe maar voldaan, met Boaz, Smokey, Benji, Sarah, Asha en Lori!

Ilke: Ilke is de luiwammes van de familie. Het liefst kruipt ze stiekem in de stoel om zich dan heerlijk te nestelen en dan het liefst op haar rug en hoofd ondersteboven. Ilke is wel degene die weggooien en brengen snapt. Ze vind het heel leuk om weggegooide ballen terug te brengen om daarna weer als een gek het balletje weer te gaan halen. Wandelen is niet haar favoriete bezigheid en zodra ze dan ook de kans krijgt gaat ze zitten en verroert ze niet meer. Ze kijkt je dan aan met een blik: tot hier en niet verder baasje. Ik heb mijn plasje en poepje gedaan dus op naar huis. En dat doet ze dan als we net een paar minuten van huis zijn en nog zeker 45 minuten moeten lopen!!! Al met al is het een lieve schat die we voor geen goud willen missen. Als er iemand waaks is is Ilke het en niet haar jongere broer Loewie. Gelukkig slaat ze niet aan bij het horen van de deurbel, maar als ze in de tuin ligt en ze hoort wat dan blaft of jankt ze zo hard dat ze met beide voorpoten loskomt van de stoep. Soms slaat haar stem daarbij over. Verder wordt iedereen die binnenkomt argwanend aangekeken. Maar als ze voelt dat het goed is dan dwingt ze een stevige aaibeurt af bij het bezoek.

1 Februari 2017: Onze pupjes worden vandaag 3 jaar !!

Onze pupjes van Asha haar derde nestje worden vandaag 3 jaar! Wij willen alle knuffelberen proficiat wensen en laat je vandaag heerlijk verwennen door jullie baasjes. Op 11 februari gaan we dit vieren met een kleine reunie die door de baasjes van Boaz en Smokey is georganiseerd. In gedachten zijn we bij Bono en Zazou die helaas niet meer bij hun baasjes zijn.

Twinny :Hallo Lieve Broers en Zussen. Vandaag zijn we jarig en worden we al weer drie. Yippie Heb weer een heel fijn jaar gehad, met mijn baasjes. Ben nog steeds wel wat ondeugend, zeggen ze, een ware spring in het veld, kan omhoog springen met vier poten tegelijk, alsof ik een konijn ben, yippie. Vindt het ook leuk om te wandelen en stokken op te halen die vrouwtje weggooit, of lege pastic flessen te kraken, maakt zo'n leuk kabaal. Wel jammer dat baasje niet zover meer kan lopen, dus is vrouwtje de klos, die vindt het gelukkig niet erg, maar leuk om met mij te stappen. Daarintegen vind ik het leuk om bij de baas op schoot te gaan zitten, daar kruip ik op met behulp van zijn sta-op stoel, te gek joh, hoe dat gaat. Verder is de kans er nog niet veel geweest om mee te rijden met de zijspancombinatie van de baas, maar daar gaan we aankomend seizoen weer voor. Dat is wauw met de kop in de wind, tot een bepaalde snelheid,dan weer gauw achter het scherm duiken. Echt een belevenis. Wij gaan weer op voor een tegek jaar, hoop dat het voor ons allemaal gaat gelden.

Bella: Bella is nog steeds super enthousiast, maar kan ook zo lief zijn. Ze wil met iedereen vriendjes zijn en hoopt dat iedereen die we tegen komen met wandelen een hond bij zich heeft.

Ilke: Het is zover onze lieverd wordt 3 jaar! Tja waar zullen we beginnen. Ilke is de goedheid zelve. Zal bijna altijd kleine broer Loewie zijn zin geven. Heeft Ilke een Nylabone dan wilt Loewie die ook. Dus als hij bij haar in de buurt komt dan laat ze gauw de Nylabone vallen zodat hij hem kan pakken. Ilke pakt op haar beurt dan weer een ander speeltje wat Loewie dan meestal ziet en wat hij dan ook weer wilt hebben. Oftwel als beiden buiten aan het spelen zijn dan heeft Ilke geen rust. Alleen als ieder een pensstaafje krijgt en Loewie wilt nog een stukje van Ilke pikken dan krijgt hij een flinke snauw of een hele harde blaf. Daar schrikt hij elke keer zo van dat hij toch maar op veilige afstand blijft! Maarrrrrr eenmaal binnen is het voor Ilke relaxen. Als ze echt rust wilt dan wil ze nog wel eens in de mand gaan liggen. Wil ze superlekker liggen chillen dan is de bank wel haar favoriet. Tja en dan is de bank gevuld met hond. Gelukkig doet ze dat alleen 's nachts of als de baasjes weg zijn. Sinds 2 jaar heeft ze toch wel het zwemmen ontdekt dus geen sloot of vijver is veilig. Helemaal genieten was het toen er een zwembad in de buurt zijn deuren sloot omdat het seizoen ten einde was. De honden mochten komen zwemmen. Nou wat heeft ze genoten om samen met ons vele malen te plonzen in het heerlijke water. Ilke vind het heerlijk om lui te zijn. Een grote ronde lopen....pfff waar is dat goed voor? Heb mijn plasje toch al gedaan baasje? Waarom moeten we dan nog zeker doorlopen kunnen we niet teruglopen naar huis......oke maar dan sjok ik wel achter jullie aan. Zie ik het goed? Ga je met je hand in je jaszak?!! Ow dan kom ik wel even heeeeeel lief naast je lopen omdat ik dan iets lekkers krijg. Om daarna weer terug te zakken in een slenterpasje. Sinds kort lopen we met beide honden los en dat gaat echt super. Ze lopen dan beiden beter mee als aan de riem. "Tegenliggers " ( lees andere honden ) blijft nog wel een uitdaging maar met belonen komen we al een heel eind.... Er is wel een woord waar je Ilke ( en broertje Loewie ook ) gek mee kan maken: AUTO RIJDEN! Dat is toch wel iets waar ze verzot op zijn. Lekker een beetje buiten kijken. En als we auto gaan rijden en ze mogen mee dan betekent dat altijd dat we ergens naar toe gaan waar het leuk is! En wat is voor Ilke een leuke plek om naar toe te gaan: Het bos. Lekker gek doen en rennen en natuurlijk heel veel snuffelen want zoveel geuren bij elkaar is wel een groot feest. We zijn blij met onze lieve aanhankelijk luie maar ook gekke Ilke.

Sarah: Alweer drie jaar, bijna niet te geloven! Met Sarah gaat het uitstekend, is nog steeds even enthousiast maar kan ook enorm lui voor de kachel liggen. Ze is een lieve schat en een echte allemansvriend, vriendelijk tegen iedereen. We hopen dat we nog lang mogen genieten van ons Saartje!

Boaz: Boaz is ondertussen een flink uit de kluiten gewassen mooie lieve jongen. Lekker los lopend mee de polder in dat is zijn lust en leven. Overal moet hij wel even snuffelen en als er waterplassen staan, dan even drinken en er volgens doorheen lopen. Neem hem mee naar het bos of het strand en hij heeft de tijd van zijn leven. Ondanks zijn 60 kilo komt hij graag nog even op schoot. (gaat best wel makkelijk nu, gewoon opstappen terwijl hij voorheen nog moest springen) Spelen doet hij ook erg graag. Voor zijn verjaardag heeft hij dan ook weer een nieuwe grote bal gekregen (zie foto). Met baasje voetballen is dan ook helemaal zijn ding. Hij speelt graag met zijn broer Smokey en met halfbroer Kay en met een ieder die met hem wil spelen. En niet te vergeten: zwemmen, het is een echte waterrat. Ook heeft hij een lekker hondenbed gekregen voor zijn verjaardag. Hier moet hij nog even aan wennen, maar dat komt wel. Kortom: het is een schat van een hond, lief maar ook ondeugend, waakzaam en vol energie. Wij kunnen ons geen leven meer zonder hem indenken.

Benji

Smokey

1 Februari 2016: Ons 3de nestje wordt weer al 2 jaar !

Het is weer feest op het Schorrenkruid. Ons 3de nestje wordt vandaag 2 jaar en dat hebben we afgelopen zaterdag gevierd met een wandeling in de bossen van Bergen, nadat dit idee spontaan was ontstaan door een paar baasjes. We hebben heerlijk gewandeld en daarna nog gezellig met zijn allen op het terras gezeten, waar we meer dan welkom waren met onze kanjers.

Boaz: De tijd gaat zeker snel. Twee jaar alweer en het lijkt nog maar gisteren dat we hem gehaald hebben. Dat we hem gehaald hebben, daar hebben we nog nooit spijt van gehad. Wat is het een lieve schat. Enthousiast, soms ondeugend, waaks, energiek. Een portie stoeien daar gaat hij niet voor uit de weg. Wandelen doet hij erg graag en het liefste loopt hij dan los wat erg goed gaat. Het liefst loopt hij met veel vriendjes, lekker samen spelen. Zwemmen vind hij ook erg leuk. Binnenshuis heeft hij zijn eigen speelgoedbak waar hij regelmatig in rommelt en een enkele keer ruimt hij zelf ook op. Kortom: wij hopen nog heel lang van hem te mogen genieten omdat het in een woord een prachthond is. Onze grote vriend Boaz.

Hier een kort berichtje van mij, Bono. Ik heb het eerste jaar een beetje gesukkeld met mijn gezondheid maar het gaat steeds beter met mij. Zeker nu ik afgelopen jaar een maatje erbij heb gekregen. Zijn naam is Bikkel. Bikkel is een hele lieve hond maar soms ook ondeugend. Op dat soort momenten ga ik maar rustig in de wc liggen zodat ik geen last van hem heb. Hij moet het overigens niet te gek maken want dan laat ik dat wel even duidelijk aan hem merken. Er is nl. maar 1 hond de baas in huis en dat ben ik. Mijn baasjes vinden mij een scheet maar wel één met een bijzondere gebruiksaanwijzing. Dat is mooi want dat betekent dat ik speciaal ben. Om hiervan enkele voorbeelden van te geven; - wanneer mijn baasje thuis komt, probeer ik altijd met hem te praten. Ik doe dat lekker alleen bij hem en bij niemand anders. - we hebben een eettafel met 6 stoelen en tijdens het eten zijn er maar 4 bezet. Zonde om die 2 stoelen leeg te laten staan, daar ga ik dus mooi zitten. Kan ik goed zien of iedereen zijn bordje wel mooi leeg eet en zo niet dan help ik graag een handje.... Zo zie/lees je maar, we hebben hondenleven maar dat is lang zo slecht nog niet zoals de uitdrukking doet vermoeden. Ik moet nu ophouden met mijn verhaal want ik hoor de baasjes aankomen en anders nemen ze mijn plek in op de bank en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn...

Hier met mijn broertje Bikkel, maar ik ben de baas in huis.

Ongelooflijk dat Sarah weer al twee jaar wordt. Wat gaat het toch snel allemaal, ze hoort er zo bij dat het lijkt of ze er altijd al geweest is. We genieten elke dag van onze parmantige dame. Ze is over het algemeen wel rustiger geworden, maar zodra er bezoek komt, bijv. de kinderen/kleinkinderen wordt mevrouw helemaal hyper en stuitert ze alle kanten op om vervolgens de bestorming van het bezoek in te zetten. Verder is ze meer dan voorbeeldig. Ze kan heel goed met de kleinkinderen overweg. Ook met andere honden die ze ontmoet, waaronder Joep, een Boomertje van ruim twee maanden, van onze oudste dochter. Volgens mij kan ze ook klok kijken, want als het tijd is om te wandelen komt ze en rust vervolgens niet voordat we ons gereed gaan maken. Ze kan ook heel goed alleen zijn, komt nergens aan en sloopt niets. Wel heeft ze in het begin een periode gehad dat ze alles wat ze tegenkwam, schoenen e.d. naar buiten bracht. Maar dat is eigenlijk vanzelf overgegaan. Kortom wij hebben een geweldige vriendin aan Saartje en hopen nog heel lang van haar te mogen genieten!

Benji: Het gaat super met hem en ons. Dat het al weer 2 jaar geleden is, lijkt onvoorstelbaar. Mijn vrouwtje gaat haar best doen om foto's van mij te sturen !!

Bella: Wat gaat de tijd toch snel, van die kleine bolletjes wol naar volwassen Berners. Bella doet het gewoon super! Ze is nog steeds super enthousiast, altijd vrolijk, wil iedereen begroeten en met alles en iedereen spelen. Sommige mensen schrikken jammer genoeg van zoveel enthousiastme, omdat ze denken dat ze aan wil vallen of zo, maar Bella wil enkel maar geaaid worden of spelen. Dus echt rustig is ze nog niet geworden. Bella vindt het heerlijk om met Inge mee te gaan naar de paarden, om daar in de bak te rennen of mee te gaan als ze met de paarden naar buiten gaan. Van water moest ze eerst nog niet veel hebben, maar dat is wel anders geworden. Ze springt er niet zomaar in, maar spelenderwijs loopt ze toch steeds verder. Ook gewoon buiten in de tuin is ze druk aan het spelen of gewoon rondjes aan het rennen, ze is dan helemaal gelukkig. Mark is echt van het stoeien in huis, Bella vind het geweldig om bovenop Mark te springen als hij op de bank ligt. Bella heeft nu voor de tweede keer een hotspot, dat is dus een punt waar we goed op moeten letten, ze heeft ook zo'n dikke vacht. Verder is ze gezond en nooit problemen met iets.

Twinny: Ik ben nu al bijna twee jaar en heb het heel goed bij mijn baasjes die jullie voor mij hebben uitgekozen. Af en toe neem ik een loopje met ze, worden dan ook wel eens boos op me, maar zijn we allemaal zo weer vergeten. Afgelopen zomer waren we fijn aan het wandelen langs weilanden, zag ik een grote vogel (Reiger) staan, nou die wilde ik wel even wegjagen, nam een run, maar had er geen erg in dat er, na het riet, een sloot was, nou ging ik mooi koppie onder. Gelukkig had de vrouw me nog aan de riem en kon ze me eruit helpen, wilde zelf de andere kant op, maar dat ging niet. Stond ik daar op het pad me toch af te vragen wat me was overkomen, keek de vrouw aan en die lag in een deuk om mijn uitdrukking, lekker zeg. Gelukkig hoefde ik niet onder de kraan, want de sloot was goed helder en niet modderig, duurde wel lang totdat ik droog was. Het was een kleine les, niet zo maar wegrennen, maar doe het eigenlijk nog graag als ik iets interessants denk te zien. Vol verwachting ga ik op naar toekomst en wat het derde jaar mij brengt, voorlopig goed gezond dus kan nog het een en ander uithalen. Kijk uit naar het voorjaar, mag ik misschien met de baas mee in de zijspan van de motor, het is aangepast met een achteruit, hoeft hij niet meer te duwen en is klaar voor gebruik. Ga mijn best doen om er goed in te blijven zitten.

Ilke: Ja 2 jaar alweer onze lieve mooie dame. Binnen is ze een schat al begint ze nu wel haar grenzen aan te geven als broerlief (Berner Loewie 9 mnd) weer eens te ver gaat. Hij krijgt dan door een flinke snauw te horen dat hij te ver gaat. Buiten voelt ze haarfijn aan wanneer het partytime is (ook al vindt het baasje dat niet altijd leuk??). Samen met broerlief rent ze dan ver het veld in en als er dan ook nog een sloot in de buurt is dan is het feest compleet. Lekker door de sloten rennen of slootje springen is het liefste wat ze doet. Hoe viezer hoe liever. Niet echt een dame dus??. Als puppy vond ze water eng maar die schade is ruimschoots ingehaald. Maar......op de KC laat ze zien dat ze best goed kan luisteren. We hebben in december GGB of obedience B gehaald en gaan in maart voor GG1 of obedience 1. Dus ze kan het wel. Ze weet donders goed dat het in het uitlaat gebied feest is en dat er op de club gewerkt moet worden!

Met Lobos gaat het prima, zodra het vrouwtje tijd hebt volgen de foto's van Lobos

Met Smokey gaat het ook heel goed. Ik ga graag mee naar de Berner-wandelingen. Ik leef mij eigen dan helemaal uit met mijn broertjes en zusjes. De post lezen blijft favoriet, alles wat ik niet belangrijk vind, kan ik wel verscheuren. Makkelijk toch, hoef je je daar ook niet druk over te maken. Omdat ik nogal veel energie heb, mag ik tegenwoordig bij het vrouwtje naast de fiets lopen. Dat kan ik heeeel goed, maar als ik thuis kom en ik heb 5 minuten gerust, heb ik nog net zoveel energie!

1 Februari 2015: onze jongste pupjes worden weer al 1 jaar oud !

Het is weer feest op het Schorrenkruid! Het 3de nestje van Asha wordt weer al 1 jaar oud. Vandaag gaan we dit vieren met de reunie. Het doet ons verdriet dat Zazou vandaag niet aanwezig zal zijn, maar in gedachten is ze zeker bij ons, bij haar broertjes en zusjes.

Feestkoeken voor de baasjes

Tijd voor de groepsfoto

Spelen tijdens de wandeling

Samen op ontdekkingstocht

Echte hondentaart !!

Dat ging er in als "koek"

Samen spelen in de tuin

Wat zijn ze allemaal groot geworden

Wij kijken terug op een hele gezellige reunie van ons derde nestje van Asha !

Zazou

Bono, Vandaag groot feest, onze kanjer vandaag 1 jaar! We zijn zo ontzettend trots op hem. Dat er nog vele jaren mogen volgen !!

Laika (Bella), Het gaat gewoon super met Bella, ze is lekker gegroeid en is een stuk groter dan onze vorige Berner Kyra. Ze is ook begonnen met de training voor therapie hond en ze doet het tot nu toe erg goed. Bella gaat tegenwoordig ook mee naar de paardenstal, ze vindt het geweldig. Lekker rennen in de bak, helpen met in de weg lopen en liggen in het zand. De paarden vind ze ook leuk, maar ik vind het nog een beetje eng als ze er te dicht bij in de buurt komt.

Ilke, ze is alweer 1 jaar. De sneeuw van de afgelopen periode was een leuke periode. Ilke vermaakte zich enorm en hapte zelfs de vlokken uit de lucht! Ondanks dat de bodem en de sneeuw koud aanvoelden wilde mevrouw toch naar buiten met haar bot om lekker liggend in de sneeuw te gaan knagen. Ook heeft de eerste loopsheid voor de nodige hilariteit gezorgd, als je loops bent, ben je opeens heel aantrekkelijk voor de mannen! We hebben het echt getroffen met Ilke. Wat een schat is het. Soms lijkt ze net een mens met haar gedrag. Wij maar ook onze dochters genieten nog elke dag van haar. En zij hopelijk ook van ons!

Boaz, hij ziet er prachtig uit en doet het erg goed. Sinds december naken wij geen gebruik meer van een kennel of bench. Hij heeft graag een kauw bot waar hij mee kan spelen en heerlijk op kan kauwen. Boaz loopt graag los en dat gaat erg goed. Dit doen we echter alleen als er weinig tot geen verkeer is. Sinds een week heeft hij nu zijn nieuwe tuig om waar zijn naam op staat en iedereen vind het prachtig. Hij eet goed, slaapt goed, wandelt graag en speelt graag met zijn speelgoed. Hij heeft nu zelfs een box waar zijn speelgoed in ligt. Hij haalt het er zelf uit maar er terug in doen….hij vindt het leuker als iemand anders dat doet, maar dat geeft niet.

Lobos is inmiddels uitgegroeid tot een behoorlijke beer, ben benieuwd of jullie hem nog herkennen. Ik ben vandaag met mijn baasjes op vakantie op Texel om mijn verjaardag te vieren!

Sarah, ik kan vandaag helaas niet naar het feestje komen, maar het gaat heel goed met mij!

Benji, Twinny en Smokey zullen vandaag op de reunie zijn !

1 augustus : Vandaag zijn de pupjes uit ons derde nestje weer al 6 maanden oud !

Vandaag worden onze pupjes weer al een half jaar oud en daarom hebben we alle baasjes om een reactie en mooie foto's van hun pupje gevraagd. Lees hieronder hoe het met de pupjes gaat en geniet van de foto's. Ook in de foto-albums zijn weer nieuwe foto's toegevoegd. Wij zijn trots op onze kanjers !!!

Met onze Bella gaat het vanaf het begin super, ze is heerlijk enthousiast, erg ondernemend en leergierig. Wij hebben een grote bench en hondenmand staan, maar Bella ontdekte een kattenmandje die ze tot haar eigendom heeft verklaard. De puppycursus heeft ze heel goed doorlopen en we konden direct doorgaan met de basiscursus. Ze vindt water uit de tuinslang geweldig, ik word altijd goed geholpen met de planten water geven. Ze gaat ook regelmatig mee naar het paard, dat vind ze ook heel leuk. Alleen hebben wij ook ruim een maand aan het tobben geweest met een blaasontsteking en veel antibiotica. Het was rot om te zien hoeveel energie dat kostte, ze was die tijd heel erg snel moe. Gelukkig is nu alles weer goed.

Al een half jaar zeggen mijn baasjes Twinny tegen mij, daar luister ik niet altijd naar, heb er wel eens geen zin in, dan kan ik heerlijk kabaal maken, dit om ze te laten weten dat ik het er niet mee eens ben. Mijn baasjes denken dat ik een hulphond wordt, ik kan namelijk veters goed losmaken, ze moeten me alleen nog leren hoe ze te knopen. Wij zijn ook aan het oefenen om in de Motorzijspan van mijn baas te blijven zitten. De zijspan is bijna rij-klaar, dus dan kunnen we met z'n allen toeren als ik tenminste goed blijf zitten, ik verheug me er wel op.

Wat een heerlijke hond hebben wij, Smokey is dol op zijn baasjes, zeker wanneer deze thuis komen in het weekend, hij herkent alle 2 de auto s en als ze binnen zijn moet en zal hij wel even op schoot gaan of bovenop je gaan liggen (liefste bezigheid). Smokey voert ook wel wat kattekwaad uit, zoals de post verscheuren, helemaal het einde!!!!! Een brievenbus aanschaffen dus, hahaha,

Onze Saar (Mexx) is al een hele dame geworden, de tijd dat ze bij ons is, is in principe probleemloos verlopen. Ze mag als het mogelijk is, overal met ons naar toe, autorijden vindt ze geweldig en zwemmen doet ze ook graag. We zijn ondertussen geslaagd voor de puppycursus en starten na de vakantie met de vervolg cursus.

Bono heeft een iets mindere start gehad, hij heeft enkele malen blaasontsteking gehad met antibiotica. Uiteindelijk is het toch opgelost en is hij de pup of jonge hond die hij zou moeten zijn. Bono is een lekkere luie hond die alles op zijn eigen tempo doet, hij loopt altijd los en blijft goed bij ons, maar vogels vind hij echt de moeite waard om van dichtbij te bekijken...... Hij kan goed overweg met andere honden, maar is terughoudend bij contact met nieuwe mensen, mn. mannen. Bono houdt meer van pootje baden dan van zwemmen.

Ilke is net terug uit Zuid Duitsland en wat een bekijks hadden we, iedereen wilde haar aaien en zelfs met haar op de foto. We kregen complimenten dat ze zo mooi getekend was! Ilke houdt heel erg van autorijden en heeft ondertussen de puppycursus afgerond, ze vindt het bijzonder leuk om dingen aan te leren, zoals high five en roll over. Zwemmen is niet haar ding, als haar pootjes nat worden, vindt zij het al voldoende. Ilke is een graag geziene gast op de manege!

Hier zijn de foto's van Lobos, zoals hij er nu uitziet. Hij lijkt trouwens sprekend op Sarah!

Zazou is een vrolijke deugniet, ze is heel graag buiten en kluiven op een bot doet ze het aller liefste. Ze speelt graag met een leeg klein emmertje waar yochurt in heeft gezeten, ze loopt dan parmantig met het hengsel in haar mond. Ze vindt het nestje jonge poesjes helemaal geweldig, bij de pony's ruikt ze soms neus aan neus, maar vindt ze het toch prettig als er een hek of muurtje tussen staat. Ze ligt ook heel graag op schoot, maar daar begint ze toch wel groot voor te worden. Vandaag is ze mee geweest naar het strand, maar de golven vindt ze erg eng!

Boaz doet het heel goed en is ontzettend lief voor zijn baasjes. Hij is een echte kroelbeer en ligt het liefst bij je op schoot. Hij heeft al volop tandjes en kiesjes gewisseld, maar gelukkig hebben we 1 kiesje terug gevonden die we mogelijk in een hangertje willen laten plaatsen, Wij zijn dolgelukkig met onze BoaZ!

Met Benji gaat alles super goed en wij zijn hartstikke blij met hem. Hij houd van zwemmen en is mee geweest naar zee! De puppycursus werpt zijn vruchten af, Benji is een heel ondeugend en (eigen)wijs hondje. We genieten enorm van hem!

2 april : Het laatste pupje wordt opgehaald.

We hebben nog enkele dagen mogen genieten van de aanwezigheid van ons laatste pupje Zazou. Lekker met Asha en Lori spelen, samen naar buiten en ze maakte al een klein beetje deel uit van ons gezin. Maar vandaag komen haar baasjes haar ophalen. Ze gaat mee naar Zeeuws-Vlaanderen en gaat daar een prachtig leven tegemoed. Met pijn in ons hart nemen wij afscheid......

Zazou neemt afscheid van mama

Zazou met haar nieuwe baasjes

30 maart : Het wordt rustig in de puppyren !!

Vandaag worden Lobos en Laika opgehaald. Lobos verhuist naar de omgeving van Hilversum en Laika naar Maassluis. Alleen Zazou blijft vandaag nog over..... om haar eenzaamheid op te vangen mag ze vanaf nu lekker los in huis rondlopen, samen met Asha en Lori en mag ze ook met hen mee naar buiten tijdens het uitlaten. Gelukkig komen haar baasjes haar ook snel ophalen!

Lobos mag nog even kroelen met mama

Lobos met zijn nieuwe baasjes

Laika nog even met mama

Laika heet voortaan Bella

29 maart : Opnieuw een drukke dag op het Schorrenkruid !!

Vandaag worden Boaz, Smokey en Dorus opgehaald. Echt een dag voor stoere jongens ! Boaz en Smokey gaan de Zeeuwse stranden onveilig maken en Dorus blijft lekker dichtbij in Roosendaal.

Boaz nog even uit zijn dak met mama

Er zijn zelfs "geboortekaartjes" rondgestuurd

Smokey nog even bij mama

Smokey en zijn nieuwe baasjes

Dorus mag nog even bij mama drinken

Dorus heet voortaan Bono

28 maart : De eerste pupjes worden opgehaald !!

Vandaag worden de eerste pupjes opgehaald. Kaya, Benji, Ilke en Mexx gaan ons vandaag verlaten. Een dag met gemengde gevoelens; nieuwe baasjes die dolgelukkig zijn dat ze eindelijk hun pupje op mogen komen halen en wij die met een brok in de keel afscheid moeten nemen van onze dotjes...... Kaya mag over een tijdje mee in de zijspan van een echte Harley, Benji en Ilke blijven bij ons in de buurt en Mexx gaat genieten op de Zeeuwse eilanden.

Kaya neemt afscheid van mama

Kaya heet voortaan Twinny bij haar baasjes

Benji kroelt nog even met mama

Benji en zijn nieuwe baasjes

Ilke voor de laatste keer bij mama

Ilke en haar nieuwe baasjes

Mexx geniet nog even bij mama

Mexx gaat voortaan Sarah heten

26 maart : De laatste dagen samen !!

Het zijn de laatste dagen dat we met z'n allen kunnen spelen, stoeien en ravotten. Dus tijd voor de groepsfoto.....

De groepsfoto

Het baasje plagen is ook leuk.

Nog even samen luieren.

Samen ravotten in de buitenren.

We moeten ons speelgoed gaan delen....

18 maart : Bezoek van de dierenarts

Vandaag is de dierenarts aan huis geweest. Alle pupjes hebben hun 6 weken enting gekregen en zijn door de dierenarts gekeurd, ze hebben allemaal hun medisch paspoort ontvangen. Smokey heeft vandaag geprobeerd aan de riem een klein stukje buiten te lopen..... hij vond dragen veel leuker!

De Dierenarts

Smokey voor het eerst naar buiten

12 maart : Bezoek van de Raad van Beheer.

Vandaag zijn de pupjes gechipt door de Raad van Beheer. De medewerker was zeer tevreden, vond het nestje er goed uit zien en de voorbereidingen voor het chippen waren strak georganiseerd. Hij werd hier vrolijk van !!

9 maart : Het voorjaarszonnetje !

Wat is het een fantastisch voorjaar in maart. De buitenren is geinstalleerd en de pupjes kunnen heerlijk van het voorjaarszonnetje genieten. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn !!

2 maart : Moe !

Soms zijn wij zo moe van alles wat we meemaken en dan mogen we lekker uitrusten bij de baasjes op schoot!

27 februari : Vandaag brokjes geweekt in puppy-melk.

Vandaag hebben we voor de eerste keer brokjes gekregen. Omdat onze tandjes nog aan de harde brokjes moeten wennen, heeft het baasjes ze voor ons geweekt in puppy-melk.

Brokjes in puppy-melk

Even wennen aan die harde brokjes

Maar dan.......

Mmmm, dat is lekker!

26 februari : Voor de eerste keer vlees en vers water.

Vandaag hebben we voor de eerste keer vlees gegeten, dat is smullen! De waterbak hebben we eerst verkend en dan blijkt water toch wel heel lekker te zijn!

Lekker smullen van het vlees.

In de bak eet wel makkelijk.

Wat is dit??

Mmmm, dat is lekker!

23 februari : De eerste tandjes !

Vandaag hebben we de eerste tandjes gevoeld, dit wordt minder leuk voor Asha maar de eerste stap naar echte brokjes kan binnenkort worden gemaakt. De pupjes beginnen ook samen te stoeien en krijgen aandacht voor de eerste hondenspeeltjes. De pupjes zijn ook allemaal alleen op de foto geweest.

17 februari : De eerste stapjes !

Afgelopen dagen zijn de oogjes van de pupjes voor het eerst open gegaan. Met kleine spleetoogjes kijken ze voor het eerst de wereld in. Dit is ook de tijd voor de eerste stapjes. Met alle moeite proberen ze op 4 pootjes te staan, maar het evenwicht bewaren is nog erg moeilijk.

Lori helpt Asha oppassen

Spelen met onze grote zus Lori

05 februari : De pupjes zijn 4 dagen oud!

Vandaag zijn de pupjes voor het eerst echt op de foto gegaan......

De Reutjes

De Teefjes

01 februari : De pupjes zijn geboren!

Vandaag zijn de pupjes geboren. Asha is de trotse en super lieve mama van 10 prachtige pupjes geworden. Ze heeft 5 reutjes en 5 teefjes. De teefjes heten Ilke, Zazou, Laika, Mexx en Kaya en de reutjes heten Boaz, Lobos, Smokey, Dorus en Benji

27 januari : De kraamkamer staat gereed.

Vandaag hebben we de kraamkamer voor Asha in orde gemaakt. De laatste dagen zijn zwaar voor haar en ze neemt heerlijk haar rust. Het zullen weer spannende dagen worden.

27 december 2013 : De echo van het 3de nestje

Vandaag heeft Asha bij 4 weken dracht haar echo gehad bij de dierenarts. Deze kon bevestigen dat ze drachtig is en we hebben meerdere pupjes gezien. We gaan starten met de voorbereidingen voor de komst van de pupjes. Vanaf nu kunnen pupjes definitief gereserveerd worden.