De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws2 September 2022: Onze oudste Berners worden vandaag 11 jaar !

Wat zijn wij super trots op Tooske, Diesel en Asha jr, omdat zij vandaag 11 jaar worden. Zoals je hieronder kunt lezen genieten ze allemaal nog van hun dagelijkse bezigheden en gaat het met op deze fantastische leeftijd, buiten de ouderdom kwaaltjes nog heel goed met ze. Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag met veel verwennerij ! In gedachten zijn wij bij Luka, Flo, Sascha en Willem, die helaas niet meer bij ons zijn.

Tooske: Met mij gaat het nog steeds geweldig, al merk ik wel dat ik nu wel wat oud begin te worden. Mijn achterpootjes willen niet altijd meer wat ik graag zou willen, maar het doet geen pijn en kan nog prima lopen. Mijn baasje gaat nog iedere dag met mij naar het bos, maar de wandelingetjes worden wel wat korter en ik ga er regelmatig effe bij zitten. Dan krijg ik van mijn baasje weer een koekje en dan lopen we weer verder. Ook mag ik met mijn baasje regelmatig mee op vakantie naar Ameland en dat vind ik toch leuk joh. Eerst mee in de auto en in Holwerd op de boot en als we dan op Ameland zijn rijdt mijn baasje gelijk naar het strand. Nou en dat vind ik een partij leuk. Heerlijk lopen langs het strand en als mijn baasje dan boven op een duin op zijn bankje gaat zitten mijmeren ga ik heerlijk kuilen graven in het zand. Dit vind ik allemaal geweldig en hoop dat eigenlijk nog een paar jaartjes te blijven doen. Groetjes weer van Tooske.

Asha jr. : Asha gaat nog redelijk qua gezondheid. Ze heeft een milde hartkwaal waar ze elke dag medicijnen voor slikt. Verder is ze nog best kwiek, ze wandelt nog steeds haar rondjes op de boerderij. Ook krijgt ze nog vaak haar zoon Freek op bezoek. Dat is de hond van onze dochter en schoonzoon. 😉

Diesel: Diesel is alweer 11 jaar en dat hij met pensioen is, is wel te merken! Waar hij vroeger elke dag vrolijk op stond om ons te begroeten in de ochtend, begroet hij ons nu liever vanuit de mand. Gelukkig kwispelt hij er nog wel bij en komen er ook nog kreuntjes en andere gekke geluidjes uit hem waarmee hij zijn enthousiasme laat merken. De mand komt hij uit op drie momenten. Het belangrijkste moment: wanneer er eten op tafel staat. We hebben ons best gedaan maar zelfs op zijn oude dag blijft hij een echte schooierd. Ach ja, zijn baasjes houden ook van eten dus we snappen het wel! Ook als hij uit mag is hij soms nog enthousiast, maar het moet niet te vaak achter elkaar en er moet een moment zijn om bij te komen! Het meest enthousiast is hij echter wanneer we “poesjes” roepen: dan komt hij piepend en blaffend de mand uit en rent hij naar het raam. Ook de naam Bobby (de buurkat) roept dit enthousiasme in deze oude man op. Maar ook al wordt hij wat ouder en luier, is hij nog steeds onze vrolijke harige beste vriend. En gelukkig gaat het nog steeds goed met hem volgens de dierenarts, er was niks op aan te merken! We hopen dat onze lieve Dies nog wat langer onze beste vriend mag blijven en dat hij nog lekker geniet van zijn pensioen. Gefeliciteerd Diesje, wij houden van jou. Aan de rest van het nestje uit 2011, een dikke poot van Diesel en gefeliciteerd met jullie verjaardag. En voor de hondjes die er niet meer bij zijn, wij denken aan jullie.

24 juni 2022: Onze pupjes zijn 6 jaar.

Vandaag worden onze pupjes van het laatste nestje van Asha weer al 6 jaar. Wij zijn trots dat het hele nestje compleet aan het feest kan beginnen! Lees hieronder hoe het met iedereen gaat en geniet van de prachtige foto's die we ontvangen hebben.

Zola: De tijd vliegt en onze lieve schat is alweer bijna 6 jaar. Met de jaren wordt ze iets rustiger, ze houdt het tempo van de pups in de buurt niet meer bij en doet daar ook geen moeite voor ☺️ Maar speels, knuffelig en een trouwe waakhond is ze nog steeds. Wandelen op de hei, in het bos of over het strand blijven favoriet. En zo hopen we nog jaren van haar te kunnen genieten.

Tess: Onze Tess alweer 6 jaar! Wat genieten we toch van haar. Het is en blijft nog steeds de grootste kroelkont ever. Het maakt haar niet uit waar ze is, als wij er ook zijn vindt ze alles goed. Pas nog mee geweest naar Spanje, ging supergoed. De warmte maakte haar niks uit, zelfs thuis gaat ze gewoon voor de houtkachel liggen. Lange wandelingen maken in het natuurgebied is ze nog steeds dol op, het liefst plonst ze dan nog even het water in als ze de kans krijgt. Kortom het gaat heel goed met Tess, nog steeds een levenslustige, vrolijke, onstuimige, speelse en super lieve Berner beer van ons. Hopelijk kunnen we nog jaren van haar genieten!!

Noa: Noa is de liefste hond die je kan wensen. Altijd vrolijk en blij. Ze is erg waaks en de poes is haar beste vriendin. Ze gaat graag mee wandelen, in de auto vindt ze ook heerlijk ! Op vakantie gaan is helemaal een feest, alleen hadden de buren vetbollen opgehangen voor de vogels, maar Noa lust alles, dus ook vetbollen helaas, snel naar de dierenarts. Gelukkig goed afgelopen! 'S avonds ligt ze het liefst naast me op de bank en moet er gekroeld worden. En als je stopt komt die poot zo van doorgaan. Ik hoop nog lang van haar te kunnen genieten.

Beer: Hij leeft nog steeds "the best life" bij ons, samen met zijn vriend Storm de pony, kat Charlie (leuk om achterna te zitten) en zus Flo. Ondanks dat hij toch inmiddels 6 jaar is, blijft hij een drukke Berner. Hij is veel buiten, en blijft dan gezellig in de buurt van Storm; zij zijn echte maatjes. Flo tolereert hem, maar vindt hem ook nog steeds echt het lastige broertje haha. Omdat hij soms te opdringerig is, zowel naar mensen als naar andere dieren, krijgt ie ook wel eens op zijn donder. Pas geleden was dat heel letterlijk: hij liep teveel langs Storm zijn benen te klieren en toen heeft ie een trap gekregen. Niet direct zien gebeuren, was ook niet dat hij jankend naar binnen kwam, maar de volgende dag had hij een dik oor! Oedeem. Een operatie was het gevolg, en 14 dagen met een verband en kap op lopen. Beer kon het niet begrijpen; hij was zo zielig. At veel minder, en was ook niet actief. Na die 14 dagen had hij dubbel pech, want toen het verband etc eraf mocht, was zijn oor binnen 24 uur wederom volgelopen! Dus nog een keer onder het mes, en toen heeft hij 2,5 week met verband en kap op moeten lopen. Maar eind goed, al goed. Oor is goed genezen, haren zitten er weer op en Beer is weer gewoon zijn drukke zelf! We vervelen ons dus nooit met die Beer van ons. We hopen dan ook dat hij -net als zijn moeder en zijn zus- de goede genen heeft, en dat hij nog minstens een jaar of 5 bij ons blijft!!