De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws21 maart 2024: Vandaag worden onze jongens weer al 2 jaar ! Abbey is super trots op haar zonen. Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. In gedachten zijn we bij ons broertje die niet meer in ons midden is.

Boris : En dan ben je zomaar weer jarig. Ik ben nu echt volwassen vind ik zelf, mijn baasjes denken daar soms anders over, zeker als ik geen zin heb om te luisteren. Ik ben een grote vent van 54 kg, gezond van lijf en leden en heb heel veel hondenvrienden waar ik het liefst meer door de bossen ren. Mijn baasje gaat dan ook elke dag flinke wandelingen met me maken, heerlijk. Maar vind het ook lekker om veel aandacht van mijn baasjes te krijgen, kan daar ook nadrukkelijk om vragen. Ik wens mijn broers een fijne verjaardag, 🐾 Boris.

Maui: Wij zijn in November verhuisd naar Mexico natuurlijk met ons lieve Maui en hij heeft het zeker naar zijn zin! Hij is vooral dol op onze kinderen. Ze spelen dagelijks footbal in onze achter tuin en Maui gaat altijd met ons op avontuurs in het weekend. Hij is een groot stuk van ons hart.

Bello: Dankjewel voor het leuke kaartje voor Bello ! We hebben een leuk feestje met hem gehad!

1 februari 2024: Vandaag wordt ons nestje van Asha 10 jaar ! Wat zijn wij trots op onze berners Ilke, Lobos en Twinny, die vandaag 10 jaar worden. Wij wensen jullie samen met de baasjes een fantastische verjaardag toe en laat je maar lekker verwennen !! In gedachten zijn we bij de broertjes en zusjes die niet meer in ons midden zijn.

Lobos: Met Lobos gaat het goed,het is nog steeds een vrolijke knuffelbeer. Hij wordt een beetje stram en wil niet meer al te ver lopen, maar eten kan hij nog steeds als de beste. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie 10e verjaardag

Twinny: Hier nog wat foto's van Onze Twinny. De vrolijke dartel die ze nog steeds is en hoopt nog lang te blijven. 10 Jaar , een hele leeftijd, gezond als een vis. Loopt en snuffelt graag tijden haar uitjes en vriendelijk naar alle honden op één na , de buurjongen , maar die doet lelijk tegen haar en dat pikt ze niet , dus blaft behoorlijk terug.

Ilke

26 november 2023: Vandaag wordt ons nestje van Asha 11 jaar ! Ongeloofelijk, wat een leeftijd. Wij zijn super trots op Bowie, Senna en Asha jr. Wij wensen jullie samen met de baasjes een fantastische verjaardag toe en laat je maar lekker verwennen !! In gedachten zijn we bij de broertjes en zusjes die niet meer in ons midden zijn.

Bowie: Het gaat uitstekend met Bowie. Ze gedraagt zich nog als een jonge hond, zodanig dat niemand wil geloven dat ze 11 wordt. Zelfs de dierenarts niet! Ze ziet er nog prachtig uit, glanzende vacht, uitstekend gehoor en nog maar een heel klein spoortje van beginnende staar op de ogen. Ze is super alert, kijkt helder uit haar ogen en eet heel graag en goed. Nog steeds zo aanhankelijk en lief, ze is geweldig. We zijn zo trots op haar! Binnenkort gaan we verhuizen naar den Bosch. Onze zoon Thijs en zijn hondje Lizzie gaan ook mee en wonen nu al bij ons. We hopen dat Bowie daar ook, samen met ons en Lizzie, gaat genieten van ons nieuwe onderkomen!

Senna: Tja, wat zullen we er van zeggen. Een behoorlijke leeftijd heeft onze Senna inmiddels bereikt. Zeker voor een Berner is 11 jaar een hoge leeftijd. En dat zien we ook. De ouderdom komt met gebreken. Het lopen, het opstaan, het kost allemaal steeds weer een klein beetje meer moeite. Alleen de eetlust, daar heeft ze nog steeds weinig moeite mee. Natuurlijk komen er ook kwaaltjes, maar die zijn beheersbaar en te behandelen. Ook haar timing is nog steeds uitstekend. Als wij ‘s morgens koffie drinken, zo rond tien uur, dan kijkt ze elke keer weer uit naar haar Dentastick en die wordt ook elke dag met evenveel smaak opgepeuzeld. Ook andere tijdstippen van eten of op z’n tijd een keer (met ons mee-)snacken weet ze op haar manier wel aan ons duidelijk te maken. Ze is een hond van de klok en niets menselijks is haar vreemd, ook zij geniet van de geneugten van het leven. Lang zijn haar dagelijkse loopjes niet meer. De ochtendloop is nog de beste. ‘s Avonds alleen nog een loopje voor het hoogste noodzakelijke. De andere loopjes gaan zoals ze zich die dag voelt en hoe het gaat. En op haar leeftijd mag dat dan ook. Het liefst ligt ze het grootste gedeelte van de dag voor de deur op de parkeerplaats en houdt als bewaker van de buurt alle bewegingen in de gaten. Dat de eksters mee-eten van de brokken uit haar voerbak is geen punt voor haar. Bekenden worden met de ogen gevolgd, onbekenden worden gewaarschuwd met geblaf, want lopen gaat moeilijk, dus past ze meer en meer de blaf-methode toe. En, we moeten toegeven, haar aanwezigheid buiten voor de deur in beeld en geluid heeft tot heden, en dat is dus nu al 11 jaar, goed gewerkt. Onderstaande foto’s geven aan wat haar leukste bezigheden zijn. Lekker zwemmen (sept. ‘22) in een bergmeer of bergbeek en lopen in de sneeuw (febr. ‘23). Des te verder ze wegzakt in de sneeuw, hoe leuker het is. Maar het allerfijnste is uitgebreid rollen in de sneeuw en sneeuwhappen. Dit was in februari eerder dit jaar in Oostenrijk op Bielerhöhe, Vorarlberg en dat kon haar niet lang genoeg duren. Bij ons komt het besef ook steeds meer dat er een moment gaat komen dat we afscheid zullen moeten gaan nemen. Dat mag best nog wel even duren, mits zij er goed onder blijft en geen leed en lijden hoeft door te maken. We zijn uiteraard benieuwd wie van haar broers en zussen nog in leven zijn en kijken uit naar de verhalen. Dat ze nog een goede tijd mogen beleven en langs deze weg willen we graag onze felicitaties aan hen en hun baasjes overbrengen. Dat wordt a.s. zondag een mooie verjaardagskluif.

Asha jr: Jaaaaa jeetje, al een jaar of drie zeggen wij dat het zo bijzonder is dat ze er nog is. Haar poten werken al langere tijd niet mee maar met pijnstillers blijft ze toch gewoon maar gaan. Ze eet goed, is vrolijk, gaat graag mee wandelen (maximaal een paar honderd meter maar toch) Wij wonen in het buitengebied en eigenlijk laat Asha zichzelf uit. Wij hobbelen er achteraan voor toezicht. Soms plast ze na tien meter en gaat dan heel demonstratief zitten. Als je dan de beweging verder maakt blijft ze zitten en als je omdraait gaat ze gelijk mee. Slimme hond. Ze ligt graag buiten op het gras en gaat heeeel graag mee met de auto. Van de zomer is er nog een tumor aan haar poot weggehaald. Dat heeft ze glansrijk doorstaan. En nu wordt ze gewoon 11 jaar. Echt heel bijzonder.

24 november 2023: Vandaag wordt ons nestje van Tess weer al 5 jaar !! Zo groot weer al en wat gaat dat toch allemaal snel. Wij wensen Rico, Benno en Abbey een hele fijne verjaardag en laat jullie maar lekker verwennen door jullie baasjes. Natuurlijk hebben ze allemaal weer een berichtje gestuurd en mooie foto's. Geniet van de verhalen hoe het met iedereen gaat !

Benno: Hoera onze Benno is alweer 5 jaar geworden! Wat gaat de tijd toch snel, Benno is al 5 jaar onze grote knuffelbeer in ons gezin. Hij wacht ons nog steeds elke dag trouw op en is nog altijd door het dolle heen als we thuis komen. Het leukste is dat hij elke motor van onze auto's herkent op 1 km afstand. Ook al is hij 5 jaar geworden Benno is nog steeds zo maf als een deur en super speels. Hij is niet moe te krijgen dus je zal niet zeggen dat Benno alweer 5 jaar is geworden. Hij speelt ook nog graag met zijn moeder Tess en zus Abbey, Benno vindt het geweldig als ze samen mogen logeren. Op naar de volgende 5 jaar!

Abbey : Onze Abbey weer al 5 jaar ! Wat gaat de tijd toch snel. Abbey heeft een bewogen jaar achter de rug, maar gelukkig gaat nu alles weer goed met haar. Ze heeft lang op haar zusje moeten wachten, maar nu haar zusje er is..... denkt ze vaak: gaat die nog lang blijven ? Abbey is het niet meer gewend dat een pupje aan haar vacht hangt en haar geen seconde met rust laat. Met onze hulp gaat het steeds beter en vindt Abbey het ook weer leuk om met Winni te spelen. Buiten op straat is ze al erg waaks over Winni, want niet iedereen mag zomaar kennis maken met de kleine meid en staat Abbey er direct bij. We hopen dat ze snel dikke maatjes gaan worden en we nog vele jaren van Abbey mogen genieten.

Rico: Onze enthousiaste Rico wordt alweer 5 jaar. Hij geniet enorm van wandelingen langs het strand en in de bossen. Wanneer de avond valt, vindt Rico zijn rust boven in de slaapkamer van zijn baasjes. Dit niet alleen voor de gezelligheid, maar ook zijn angst voor het luide vuurwerk, waardoor hij veiligheid en comfort zoekt bij ons. Rico is niet zomaar een huisdier; hij is ons 'dotje'! Nu onze jongens het huis hebben verlaten vult Rico deze leegte in, zodat er altijd iemand enthousiast is als we thuiskomen van werk. Wij hopen dat we nog heel veel jaren van je mogen genieten.

30 September 2023: Onze Berners worden 3 jaar !

Vandaag worden onze Berners van Tess weer al 3 jaar. Wat gaat de tijd toch snel. We wensen jullie een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. In gedachten zijn we altijd bij degenen die niet meer in ons midden zijn.

Benno: Benno al weer drie jaar! Het gaat hartstikke goed met onze vrolijke stuiterbal. Hij is dol op zwemmen, trekspelletjes, achter vreemde poezen aanrennen en spelen met andere honden, maar hij ligt ook graag lui op schoot en wil dan het liefst gekriebeld worden. Een keer in de week en als wij op vakantie zijn, gaat hij naar een kleinschalige opvang voor honden en krijgt daar alle aandacht van de bewoners die daar naar de dagopvang gaan. Hij vindt het er geweldig en loopt daar ook gewoon rond in de huiskamer, maar hij is iedere keer ook helemaal door het dolle als we hem weer ophalen. Gelukkig maar want we kunnen (meestal 😀) niet meer zonder hem. We hopen dat we nog heel lang van Benno mogen genieten.

Beau: Beau wordt 3! Maar is geestelijk nog steeds een pup. Vooral als het gaat wanneer we andere honden tegenkomen. Altijd zó enthousiast. Telkens past ze zich aan. Oud hondje, klein hondje. Ze gedraagt zich dan op een manier, zodat de andere hond haar niet voorbij loopt. Beau ligt het liefst buiten tussen of onder de planten. Een genot om naar te kijken. Beau maakt ons erg gelukkig, elke dag weer!

2 September 2023: Onze Diesel wordt vandaag 12 jaar !

Wat zijn wij super trots op Diesel !! Vandaag is hij 12 jaar geworden en heeft hij alle Schorrenkruidjes overtroffen !! Wat een fantastische leeftijd heeft hij nu bereikt, maar hopen dat hij nog lang bij zijn baasjes mag blijven. Natuurlijk hebben zij een berichtje gestuurd over Diesel.

Diesel: Lieve vriend! Al 12 jaar onderdeel van ons gezin als "enige zoon". Het is een man op leeftijd: komt wat moeizamer overeind, het rondje is niet meer zo lang, het gesnuffel des te meer. Wat minder zicht en gehoor, maar het woord koekje hoort hij als de beste. Zijn grootste hobby is natuurlijk slapen, de hele dag. Lieve jongen, gefeliciteerd en wij hopen nog heel wat rondjes met je te kunnen lopen!!