De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws2 September 2023: Onze Diesel wordt vandaag 12 jaar !

Wat zijn wij super trots op Diesel !! Vandaag is hij 12 jaar geworden en heeft hij alle Schorrenkruidjes overtroffen !! Wat een fantastische leeftijd heeft hij nu bereikt, maar hopen dat hij nog lang bij zijn baasjes mag blijven. Natuurlijk hebben zij een berichtje gestuurd over Diesel. In gedanchten zijn we bij Willem,Luka, Asha jr., Flo, Tooske en Sascha, die helaas niet meer bij ons zijn.

Diesel: Lieve vriend! Al 12 jaar onderdeel van ons gezin als "enige zoon". Het is een man op leeftijd: komt wat moeizamer overeind, het rondje is niet meer zo lang, het gesnuffel des te meer. Wat minder zicht en gehoor, maar het woord koekje hoort hij als de beste. Zijn grootste hobby is natuurlijk slapen, de hele dag. Lieve jongen, gefeliciteerd en wij hopen nog heel wat rondjes met je te kunnen lopen!!

24 juni 2023: Onze Berners weer al 7 jaar !

Vandaag worden onze Berners 7 jaar! Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. We hebben weer mooie foto's mogen ontvangen en geniet van onderstaande berichtjes.

Zola: Hieperdepiep hoera Zola is (bijna) 7 jaar! En nog steeds een schat van een hond en echt ons vijfde gezinslid. Ze geniet het meest van buiten zijn, wandelen over de hei of in het bos, spelen met de kinderen in de tuin, maar ook van slapen en alles eten wat ze tegenkomt. Ze gaat met ons mee op vakantie wat ook heel gezellig is. Kortom een superhond waar we nog jaren van gaan genieten.

Kay: Onze lieve Kay 7 jaar !! Héél bijzondere leeftijd omdat de vorige berners helaas maar 4 jaar en 5 jaar mochten worden. Kay is een geweldige knuffelkont en superlief, zeker voor de kleinkinderen. Gaat graag mee naar de camping en is altijd (soms té) enthousiast. We hopen nog vele jaren met ons drietal naar het jaarlijkse (dierenarts) uitje te kunnen gaan.

Noa: Weer al een jaar voorbij. Noa 7 jaar. Nog altijd even enthousiast en blij. Gaat graag mee wandelen, als er veel spullen en haar mand naar de auto gaan blijft ze heel dicht bij mij of bij de auto want dan gaan we op vakantie en dat vindt ze reuze leuk. Lekker door de bossen rennen, in meertjes zwemmen alles geweldig. Een nadeel ze eet alles op wat ze tegenkomt aan papieren zakdoekjes eendenpoep enz. Ze is ook enorm waaks ! Niemand komt het erf op ik heb geen bel nodig. We hopen samen nog vele wandelingen te maken.

Tess: Jemig Tess alweer 7 jaar. Ze gaat er nu echt bij horen. Al merken we daar nog hélemaal niks van. Nog even enthousiast als altijd. De wandelingen zijn nog steeds een feestje, lekker spelen met haar hondenvriendjes, af en toe een duik in de sloot en heerlijk rennen door het hoge gras en riet. Rennen kun je het bijna niet meer noemen, het is meer sjezen, zo grappig. Ze is nog even waaks als altijd maar dat zal er ook niet meer uitgaan. Het is een heerlijk ding, de grootste kroelkont op aarde. Wij hopen nog enorm lang van haar te mogen genieten!!

1 mei 2023: Onze kleinste worden veteranen !

Vandaag worden onze Berners 8 jaar! Officieel Veteranen ! Wat zijn die jaren toch snel gegaan. Wij wensen Jullie een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. We hebben weer mooie foto's mogen ontvangen en geniet van onderstaande berichtjes.

Joris: We gaan hem vandaag weer lekker verwennen !

Nora: Onze Nora weer al 8 jaar!! Ze is nog altijd onze knuffelbeer. Ze is het liefst daar waar wij zijn. Als ze in de gaten krijgt dat we gaan wandelen dan is net zo enthousiast dan lijkt ze nog een stuk jonger. Soms is de s avonds wat stijf om recht te komen maar verder gaat gelukkig alles goed. We hopen nog lang van haar te mogen genieten.

Bikkel:Bikkel begint echt een senior te worden. Lekker op z’n gemakje alles doen, bekijken en besnuffelen. Sinds een jaar heeft Bikkel een broertje erbij en dit houdt hem jong. Lekker rennen en ravotten samen maar op af en toe even een momentje voor hem zelf. Hij wordt selectiever bij het kiezen van z’n vriendjes en laat dit ook duidelijk merken. We hopen nog jaren van hem te mogen genieten !!