De pups

Op deze pagina is informatie te vinden over onze pupjes.De pupjes zullen een chip en stamboom van de Raad van Beheer krijgen, tevens wordt een DNA test afgenomen.


De pupjes worden ingeent, wat in het Europese paspoort wordt vermeld, evenals de gezondheidscontrole door de dierenarts. Ze worden regelmatig ontwormd. U krijgt voeding mee voor de eerste periode en een voedingsschema en advies.


Beide ouders hebben een erg lief en kindvriendelijk karakter zoals je van een echte Berner Sennen mag verwachten. De pupjes groeien in de huiskamer op met kinderen en alle invloeden van een gezinsleven, ze worden gesocialiseerd, waardoor de opvoeding van de pup gemakkelijker wordt.


Vanaf 1 januari 2015 is het niet meer toegestaan de wolfsklauwtjes te verwijderen. Alleen op medische indicatie is dit op latere leeftijd nog toegestaan.


De Kennelnaam "Het Schorrenkruid" wordt vermeld op de stamboom.Het laatste nieuws1 mei 2023: Onze kleinste worden veteranen !

Vandaag worden onze Berners 8 jaar! Officieel Veteranen ! Wat zijn die jaren toch snel gegaan. Wij wensen Jullie een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. We hebben weer mooie foto's mogen ontvangen en geniet van onderstaande berichtjes.

Joris: We gaan hem vandaag weer lekker verwennen !

Nora: Onze Nora weer al 8 jaar!! Ze is nog altijd onze knuffelbeer. Ze is het liefst daar waar wij zijn. Als ze in de gaten krijgt dat we gaan wandelen dan is net zo enthousiast dan lijkt ze nog een stuk jonger. Soms is de s avonds wat stijf om recht te komen maar verder gaat gelukkig alles goed. We hopen nog lang van haar te mogen genieten.

Bikkel:Bikkel begint echt een senior te worden. Lekker op z’n gemakje alles doen, bekijken en besnuffelen. Sinds een jaar heeft Bikkel een broertje erbij en dit houdt hem jong. Lekker rennen en ravotten samen maar op af en toe even een momentje voor hem zelf. Hij wordt selectiever bij het kiezen van z’n vriendjes en laat dit ook duidelijk merken. We hopen nog jaren van hem te mogen genieten !!

21 Maart 2023: Onze kleinste jongens worden weer al 1 jaar !

Vandaag worden onze pupjes van Abbey weer al 1 jaar ! Wat is dat eerste jaar toch weer snel gegaan. Wij wensen Boris, Bello, Beer en Maui een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen door jullie baasjes. We hebben weer mooie foto's mogen ontvangen en geniet van onderstaande berichtjes.

Boris: Hier met Boris, ik word alweer 1 jaar en wil even laten weten dat het heel goed met mij gaat. Ik groei als kool, bijna 55 kg en volgens de dierenarts ga ik zeker de 60 kg halen. Omdat een van mijn baasjes niet meer naar het werk hoeft, gaan we lekker elke dag in de bossen wandelen. Daar kan ik dan rennen, mezelf heel vies maken en met andere honden stoeien. Ik vind alle mensen leuk en ben heel lief voor de kleinkinderen van mijn baasjes. Meestal luister ik goed maar af en toe heb ik volgens zeggen, geen oren. Ben ook best stoer want ben voor niets bang en kan met mijn harde blaf al heel goed over mijn baasjes en ons huis waken. Kijk er naar uit om volgende week mijn broers en moeder te zien en hoop dat het men ook allemaal goed gaat. Groetjes van mijn baasjes en een poot van mij, Boris.

Maui: Maui, our super dog, who swooped in and helped our family feel complete again. He is the first to run to the kids when they cry or feel sad and always makes them smile with his Maui kisses. He is the reason we all smile first thing in the morning because he is excited to start the day. Most of all, Maui is a very important family member to us and we look forward to celebrating many more bdays with him ❤️

Beer: Beer is onze 3e Berner Sennen. We kunnen wel stellen dat Beer degene is met het meeste pit en karakter. Mensen kijken ons soms raar als we hem roepen op straat als we zeggen “Beertje kom eens hier”. 50 kg schoon aan de haak, dat is een hele Beer. Beertje heeft volgens ons zijn roeping gemist. Hij zou enerzijds graag bij de gemeente werken, want elk papiertje wat hij onderweg tegenkomt, ruimt hij op 😊. Daarnaast, zoals je ook op de foto kunt zien, zou Beertje ook een goede berggeit zijn. Het liefst zit hij op de trap of op de meest onmogelijke plekken. Beertje is dol op het bos, lekker loslopen en rennen door het zand. Daarnaast daagt hij graag zijn grote broer uit die op zijn tijd Beertje terecht wijst. We hopen dat ze nog lang van elkaar mogen genieten !!

Bello: Jeetje, wat gaat zo'n eerste jaar bizar snel! Nu ik dit schrijf, ligt Bello lekker languit in z'n mand naast me. Het is haast niet meer voor te stellen dat toen we hem op mochten halen hij zo klein was dat hij met gemak bij Marianne op schoot in de auto kon liggen. Als kind hebben we thuis ook altijd Berners gehad, maar voor ons gezin is Bello de eerste hond. Best spannend dus om nu zelf voor een hond te moeten zorgen en even zoeken naar een goed ritme. Nu een jaar verder is het bijna niet meer zonder voor te stellen. Wij werken allebei veelal vanuit huis en tussendoor gaan we lekker wandelen in de polder. De kinderen zijn er ook dikke vriendjes mee geworden. Leuk ook om te zien dat ze er als kleine pup met z'n scherpe tandjes soms een beetje bang voor waren en nu het een grote loebas is geworden, ze zowat boven op hem gaan liggen om te kroelen. We hopen nog lang van elkaar te kunnen genieten!

1 februari 2023: Onze Berners worden 9 jaar!

Vandaag worden onze pupjes weer al 9 jaar en dat gaan we samen vieren op de site! Proficiat Twinny, Lobos, Bella, Ilke en Sarah met jullie 9de verjaardag. Laat je vandaag maar lekker verwennen door jullie baasjes. We hebben weer mooie fotos mogen ontvangen en geniet van onderstaande berichtjes. In gedachten zijn we bij Bono, Benji, Boaz, Smokey en Zazou die helaas niet meer in ons midden zijn.

Sarah: Alweer 9 jaar, bijna niet te geloven. Met onze Sarah gaat alles goed gelukkig. Ze heeft wat last gehad van haar gewrichten waardoor ze wat moeizaam overeind kwam. Maar nadat we haar dagelijks Glucosamine zijn gaan geven zijn die klachten verdwenen en is ze weer jong opnieuw. Ze heeft nog enorm veel energie. We hopen dat we Saartje nog lang bij ons mogen houden!

Bella: Vandaag hebben wij al een klein beetje Bella’s verjaardag gevierd, ze kreeg een soort taart van mijn dochter. Bella doet het nog steeds goed, ze krijgt wel elke dag een pijnstiller voor haar artrose, maar ze springt nog steeds rond of ze een puppy is. Enige tijd geleden is er een klein gezwelletje bij haar oog weggehaald, maar verder zit er niks, gelukkig! Ze ligt ook graag in de tuin, maakt niet uit wat voor weer het is.

Lobos: Beste allemaal, gefeliciteerd met de 9e verjaardag van jullie berner. Met lobos gaat het goed, hij begint wat strammer te worden en er is 2 weken geleden een tumor uit een van zijn testikels verwijderd. Hij is er best beroerd van geweest, maar nu gaat het weer prima. Het is weer een blije, vrolijke hond, zoals altijd. Een fijne verjaardag van ons allebei !

Twinny: Allereerst gefeliciteerd voor alle broers en zussen; we zijn alweer 9 jaar. Het gaat met mij, Twinny nog steeds heel goed. Met het speciale voedsel tegen vorming van blaasstenen al wat jaartjes, het helpt heel goed. Verder ben ik zo blij, soms tot piepens toe, met al het bezoek, als we thuis zijn, weet soms niet hoe gek ik doen moet om de aandacht te krijgen, dit tot grote schik van de baasjes. Hele fijne verjaardag allemaal, heb nog erg veel zin in nog 9 jaar met mijn baasjes. Toi Toi Toi .... Twinny

26 November 2022: Onze Berners worden 10 jaar!

Wat zijn wij ontzettend trots op onze 4 Berners die vandaag 10 jaar worden !! Mama Asha heeft de geweldige leeftijd van 11 jaar en 8 maanden mogen bereiken en zij blijkt haar genen doorgegeven te hebben aan haar pupjes. Wat was zij altijd een trotse moeder en zal nu zeker weer met dit feestje meekijken als sterretje. Wij wensen Asha jr., Bowie, Senna en Troy een fantastische verjaardag toe. In gedachten zijn wij bij Lori, Pepsi, Tobias, Zara, Baloo, Hummer en Murphey, die helaas niet meer bij ons zijn. Lees hieronder hoe het met onze jarige jobjes gaat.

Senna: Het is een hele leeftijd geworden. 10 jaar oud en nog steeds even ondeugend. De ouderdom kenmerkt zich nu meer in het tempo waarmee ze wandelt. Spelen zou ze graag nog willen met andere honden, maar dat zit er niet meer in. Haar waakzaamheid lijkt met het ouder worden zelfs toe te nemen. Als je niet meer zo beweeglijk bent, moet je je op een andere wijze laten gelden. Postbodes en koeriers/bezorgdiensten hoort ze al van verre aankomen en ze laat duidelijk merken dat ze hun bezoek aan ons adres, of bij de naaste buren, niet op prijs stelt. Inmiddels houden de bezorgers die vaker bij ons in de straat komen de nodige afstand en respecteren ze haar aanwezigheid. Ze is dan ook een imposante verschijning. Daar kan geen beveiliger tegenop. Met name van mannen met een bril en/of een petje moet ze niets hebben. Kennelijk is er in haar 1e levensjaar toch iets voorgevallen dat haar zo heeft gevormd. Mochten jullie het weten, dan horen we het graag. Gelukkig houdt ze zich ook aan het spreekwoordelijk gedrag; blaffende honden bijten niet. De auto in en uit gaat nu met een loopplank, maar het reizen op zich vindt ze nog steeds fijn. Als ze niet mee kan, merk je wel haar teleurstelling daarover. Binnenkort gaan we weer naar Oostenrijk, dus dat wordt weer genieten voor haar in de sneeuw. Jammergenoeg hebben we (op afstand) afscheid moeten nemen van haar broertje Hummer. We zijn benieuwd hoeveel broertjes en zusjes er nog in leven zijn en hoe het hen vergaat. De gezondheid van Senna is nog steeds goed. Ook aan haar eetlust mankeert nog niets. Traditioneel als wij ‘s ochtends koffie drinken krijgt zij haar denta-stick. En, als wij dan iets later als gebruikelijk onze koffie drinken, zal Senna ons daar wel op attenderen. Nog steeds is het verbazingwekkend hoe ze zich aan de kloktijden weet te houden. We hopen nog enige tijd met haar door te mogen brengen, maar realiseren ons terdege wat deze leeftijd voor haar, en ons, kan betekenen.

Bowie: Na een moeilijke periode vorig jaar met haar maag en een operatie aan een gezwel aan haar poot dit jaar, doet Bowie het uitstekend. Niemand wil en kan geloven dat ze 10 wordt. Zelfs de dierenarts niet! Geen staar, niks doof en nog super alert! Ook wil ze nog best een (kort) sprintje trekken met een andere hond. Ze is super! En dat in alle opzichten! Daarnaast blijft ze mooi en houdt ze haar prachtig glanzende vacht. Met Lizzie, de hond van onze zoon, kan ze ook prima overweg. We zijn zo dol op haar en intens dankbaar dat ze al bijna 10 jaar bij ons is!

Asha jr: Ja, ongelofelijk dat Asha 10 jaar geworden is. We vonden 8 jaar al bijzonder en toen werd ze ook nog 9 en nu……10 jaar. Een bijzondere leeftijd en zeker voor een Berner. Asha heeft al jaren last van haar poten en krijgt dagelijks pijnstillers maar ze zal altijd opstaan voor een uitgebreide knuffel als er iemand thuis komt. De lengte van de wandelingen bepaalt zij zelf. We wonen in het buitengebied en ze loopt altijd los. De ene keer gaat ze 10 meter buiten de poort al zitten met een kop van nou dit is het wel voor deze ronde. En de andere keer blijft ze tippelen en moeten we haar terugroepen omdat wij beseffen dat ze ook nog terug moet. Ze is nog steeds altijd waar wij zijn. Zolang ze vrolijk is, goed eet en niet blijft liggen als ze eigenlijk op wil staan houden we haar nog lekker bij ons. We zijn ook heel benieuwd hoe het met de anderen gaat.

Troy: Ja 10 jaar alweer, wat een mijlpaal en wat gaat de tijd dan toch snel. We zijn onlangs met Troy even naar de dierenarts geweest. Zijn eetpatroon is aan het veranderen, doet de hele dag over zijn eten, we vonden hem ook wat aan de magere kant en voelden drie bultjes. Na een grondige check bij de dierenarts kwam er als conclusie uit dat Troy een oude man aan het worden is (dat was voor ons een flinke opluchting??). Verder doet hij niets liever dan slapen en af en toe komt hij van zijn plek af om even gekroeld te worden. De wandelingen worden steeds korter maar duren steeds langer. Wat absoluut niet verandert aan Troy is als je thuiskomt ook al ben je maar een half uurtje weg geweest, dan is hij zo enthousiast alsof je weken weg geweest bent. Kortom we genieten nog elke dag volop van hem en hopen dat dit nog lang mag duren!!!

24 November 2022: Onze Berners worden vandaag 4 jaar !

Vandaag worden onze pupjes van het eerste nestje van Tess 4 jaar. Wat is de tijd weer snel gegaan en vandaag kan het feest beginnen! Lees hieronder hoe het met iedereen gaat en geniet van de prachtige foto's die we ontvangen hebben.

Rico: 4 jaar alweer, wat gaat de tijd hard en net zoals ieder jaar kunnen we zeggen dat we ontzettend genieten van hem. Het is zo'n geweldige hond, vindt het heerlijk om bij ons te liggen ( lees op schoot ). Gaat overal mee naar toe, zit ons heel raar aan te kijken als we een keer weg gaan zonder hem. Van de zomer weer een heerlijke vakantie in Oostenrijk gehad. Mooie ritjes in kabelbanen gemaakt om hoog in de bergen te wandelen. In een sportzaak in Kaprun kreeg hij een knuffeltje als cadeautje en daar is hij heel zuinig op! Abbey en Benno een hele fijne verjaardag en laat je maar lekker verwennen....!

Benno: Benno alweer 4 jaar! Wat gaat de tijd toch snel. We genieten nog elke dag van de enthousiaste blije en energievolle Benno. Het liefste loopt hij de hele dag achter je aan. Hij is een grote knuffelbeer en houdt ontzettend van aandacht. Tijdens het spelen kan hij heerlijk uitdagen en het alfamannetje proberen te zijn. Met dozen spelen vind hij helemaal geweldig waar die liefde vandaan komt weten we niet maar Benno kun je helemaal gek maken met een kartonnen doos. Naast dozen spaart hij voor de hamsters uit de reclame van Albert Heijn. We maken veel lol met Benno hopelijk mag dat nog vele jaren duren!

Abbey: Voor Abbey is het een bijzonder jaar geweest. In maart werd zij voor de eerste keer de trotse mama van 4 prachtige reutjes. Wat was ze lief voor haar nestje, alsof ze nooit iets anders had gedaan! Maar in augustus heeft ze afscheid moeten nemen van haar grote zus Lori en dat heeft haar zoveel verdriet gedaan, ze wilde niet meer eten, liep een beetje verloren rond en zag nergens meer de lol van in. Dit heeft ons heel diep geraakt en konden haar ook niet alleen achter laten in het pension tijdens onze vakantie. Gelukkig kreeg ze een mooi logeeradres en konden wij met een gerust hart op vakantie. Nu 3 maanden later begint ze gelukkig weer een beetje de oude te worden, blijft wel heel aanhankelijk en vindt het moeilijk om alleen thuis te blijven zonder haar grote zus en gaat nu heel graag overal mee naar toe. Maar pak je je werktas uit de kast, dan vindt ze het prima om thuis te blijven, zo grappig, ze ziet aan de tas of ze wel of niet mee kan. Abbey is een heerlijke lieve knuffelkont en zou het liefst hele dagen op schoot zitten. Haar hoogtepunt was wel de reis met de Kareltrein naar Zandvoort, wat heeft ze hier van genoten! Met 80 berners in de trein, lunchen en spelen op het strand van Zandvoort. Een heerlijk dagje op pad ! We hopen dat ze ons nog een prachtig pupje gaat schenken, zodat zij niet meer alleen is en ze samen kunnen genieten van het leven. We hopen nog vele jaren van Abbey te kunnen genieten !!

30 September 2022: Onze Berners worden vandaag 2 jaar !

Vandaag worden onze pupjes van het laatste nestje van Tess 2 jaar. Wat is de tijd weer snel gegaan en vandaag kan het feest beginnen! Lees hieronder hoe het met iedereen gaat en geniet van de prachtige foto's die we ontvangen hebben.

Benno: Wat gaat het snel, onze ‘Bennie’ al weer twee jaar. Met Benno gaat alles goed! Het is een lieve hond die dol is op zwemmen. De eerste keer vond hij het water maar raar, maar sinds hij het zwemmen heeft ontdekt springt hij het liefst in elk meer wat we onderweg tegenkomen. En daarna natuurlijk lekker naast ons uitschudden. Heerlijk! Hij verliest inmiddels langzaam zijn wilde haren en wordt iets rustiger (lees: hij sloopt steeds minder vaak de bank of de muur 😀), dat is fijn want hij is ook dol op opa en oma die steeds minder goed ter been zijn. Verder ligt hij graag bij ons op schoot (op de bank) en gebeurt het regelmatig dat één van ons op een stoel moet zitten omdat de bank al bezet is. Wij hopen nog jaren van onze fantastisch lieve Benno te mogen genieten!

Beau: Beau is bijna altijd thuis samen met haar baasje die veel thuis werkt. Beau zorgt ervoor dat haar baasje beweging krijgt tijdens het werken. Beau ligt eigenlijk altijd op haar rug met haar benen wijd. Volgens de dierenarts is dat een houding die aangeeft dat ze zich volledig ontspant. Beau is sinds haar sterilisatie enigszins incontinent, maar met medicijntjes heeft ze daar nagenoeg geen last meer van. Beau is een echte Berner Sennen, ze zal altijd in het pad liggen. Ze gaat met enige regelmaat naar de trimster, daar wordt alle loszittende haren weg geblazen. Wij hebben alle vier een speciale band met Beau. We zijn allemaal knettergek op haar! Hiep hiep hoera op naar de 3 jaar!!

Skye: Met Skye gaat het goed. Skye is een mega knuffelkont en we genieten dan ook iedere dag van haar en haar knuffels. Ze is zelf ook gek op speelgoed knuffels. Hoe groter hoe beter, ze kan zich hier tijden met vermaken. Skye is een vrolijke, energieke, ondeugende, maar super lieve hond. Ze vindt bijna iedereen leuk en vindt het heerlijk om te stoeien en te spelen met wie dan ook, zolang je maar geen pet op hebt, dat is toch een beetje spannend. Sinds een week of 2 heeft Skye een nieuw kussen gekregen voor haar plekje onder de trap en slaapt ze niet meer in de ‘bench’. Skye is gek op wandelen in het bos en de natuurgebieden, maar ook op het strand is ze helemaal blij. Skye is gek op pootje baden, maar zwemmen is niet haar ding. Skye is niet snel bang voor dingen. Onweer, vuurwerk, drukte…. het maakt haar allemaal niks uit, maar voor veertjes van eenden, kippen of vogels, springt ze bijna een meter in de lucht. Helemaal ontspannen en blij is ze als aan het einde van de dag iedereen weer thuis is. ’s Avonds komt ze lekker bij ons liggen of wij bij haar. We hopen nog lang van haar te kunnen genieten.

Dex: Dex is vandaag alweer 2 jaar geworden! En wat hebben we van hem genoten het afgelopen jaar! Uiteraard heeft hij ook lekker gepuberd, maar het ondeugend zijn en trekken aan de lijn, lijken ver voorbij te zijn. Dex is dit jaar mee op vakantie geweest naar Zweden, dat was toch wel ons hoogtepunt met hem. Hij deed het supergoed op de boot, in de auto en op de camping. We zagen hem genieten van het wandelen in de bergen, daar is ie toch echt wel thuis! En hij heeft echt leren zwemmen. Niet meer alleen tot zijn buik het water in, maar met zijn hele lijf, tot en met zijn koppie aan toe. Nu kunnen we dus geen plas meer voorbij, zonder dat meneer erin springt. In de kano vond hij het spannend, maar uiteindelijk kon ie zich daar ook aan overgeven. We kijken terug op weer een heerlijk jaar met Dex♥️

Cooper: Hieperdepiep Hoeraaaaa ! Al mijn broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd met jullie 2de verjaardag. Maak er een leuk feestjes van! Poot van Cooper.

Saar: Vandaag mijn verjaardagspartijtje !

2 September 2022: Onze oudste Berners worden vandaag 11 jaar !

Wat zijn wij super trots op Tooske, Diesel en Asha jr, omdat zij vandaag 11 jaar worden. Zoals je hieronder kunt lezen genieten ze allemaal nog van hun dagelijkse bezigheden en gaat het met op deze fantastische leeftijd, buiten de ouderdom kwaaltjes nog heel goed met ze. Wij wensen jullie een hele fijne verjaardag met veel verwennerij ! In gedachten zijn wij bij Luka, Flo, Sascha en Willem, die helaas niet meer bij ons zijn.

Tooske: Met mij gaat het nog steeds geweldig, al merk ik wel dat ik nu wel wat oud begin te worden. Mijn achterpootjes willen niet altijd meer wat ik graag zou willen, maar het doet geen pijn en kan nog prima lopen. Mijn baasje gaat nog iedere dag met mij naar het bos, maar de wandelingetjes worden wel wat korter en ik ga er regelmatig effe bij zitten. Dan krijg ik van mijn baasje weer een koekje en dan lopen we weer verder. Ook mag ik met mijn baasje regelmatig mee op vakantie naar Ameland en dat vind ik toch leuk joh. Eerst mee in de auto en in Holwerd op de boot en als we dan op Ameland zijn rijdt mijn baasje gelijk naar het strand. Nou en dat vind ik een partij leuk. Heerlijk lopen langs het strand en als mijn baasje dan boven op een duin op zijn bankje gaat zitten mijmeren ga ik heerlijk kuilen graven in het zand. Dit vind ik allemaal geweldig en hoop dat eigenlijk nog een paar jaartjes te blijven doen. Groetjes weer van Tooske.

Asha jr. : Asha gaat nog redelijk qua gezondheid. Ze heeft een milde hartkwaal waar ze elke dag medicijnen voor slikt. Verder is ze nog best kwiek, ze wandelt nog steeds haar rondjes op de boerderij. Ook krijgt ze nog vaak haar zoon Freek op bezoek. Dat is de hond van onze dochter en schoonzoon. 😉

Diesel: Diesel is alweer 11 jaar en dat hij met pensioen is, is wel te merken! Waar hij vroeger elke dag vrolijk op stond om ons te begroeten in de ochtend, begroet hij ons nu liever vanuit de mand. Gelukkig kwispelt hij er nog wel bij en komen er ook nog kreuntjes en andere gekke geluidjes uit hem waarmee hij zijn enthousiasme laat merken. De mand komt hij uit op drie momenten. Het belangrijkste moment: wanneer er eten op tafel staat. We hebben ons best gedaan maar zelfs op zijn oude dag blijft hij een echte schooierd. Ach ja, zijn baasjes houden ook van eten dus we snappen het wel! Ook als hij uit mag is hij soms nog enthousiast, maar het moet niet te vaak achter elkaar en er moet een moment zijn om bij te komen! Het meest enthousiast is hij echter wanneer we “poesjes” roepen: dan komt hij piepend en blaffend de mand uit en rent hij naar het raam. Ook de naam Bobby (de buurkat) roept dit enthousiasme in deze oude man op. Maar ook al wordt hij wat ouder en luier, is hij nog steeds onze vrolijke harige beste vriend. En gelukkig gaat het nog steeds goed met hem volgens de dierenarts, er was niks op aan te merken! We hopen dat onze lieve Dies nog wat langer onze beste vriend mag blijven en dat hij nog lekker geniet van zijn pensioen. Gefeliciteerd Diesje, wij houden van jou. Aan de rest van het nestje uit 2011, een dikke poot van Diesel en gefeliciteerd met jullie verjaardag. En voor de hondjes die er niet meer bij zijn, wij denken aan jullie.